η-βρεφοκτονία-που-σόκαρε-την-Ελλάδα-του-'80-

Η βρεφοκτονία που είχε σοκάρει την Ελλάδα την δεκαετία του ’80. Έπνιξαν το ίδιο τους το βρέφος για να μην γίνει…εμπόδιο στην ζωή τους. Διαβάστε για την βρεφοκτονία που είχε σοκάρει την Ελλάδα την δεκαετία του ’80.

Η δολοφονία ενός ανθρώπου είναι η μέγιστη υποτίμηση στην αξία της ανθρώπινης ζωής αλλά και στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να συνεχίσει να ζήσει. Όταν μαθαίνουμε πως μικρά παιδιά πέφτουν θύματα οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης εξοργιζόμαστε. Ειδικά όταν η εγκληματική πράξη, είναι βρεφοκτονία από τους ίδιους του τους γονείς.

Οι γονείς με βάση το ένστικτό τους, είναι “προγραμματισμένοι” να προστατεύουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους και όχι να αποτελέσουν οι ίδιοι επικίνδυνοι γι’ αυτό. Την δεκαετία του ’80 η Ελλάδα σοκαρίστηκε από μία βρεφοκτονία από τους ίδιους τους γονείς του βρέφους.

Δείτε ακόμα Κρατούσαν το άψυχο σώμα του παιδιού τους για 15 μέρες μέσα στο διαμέρισμα

Οι γονείς αφαίρεσαν την ζωή του ίδιου τους του βρέφους με την μέθοδο του πνιγμού γιατί δεν ήθελαν το βρέφος να αποτελέσει “εμπόδιο στην ζωή τους”. Μέχρι και σήμερα όσοι διαβάζουν ή ακούν γι’ αυτή την υπόθεση παγώνουν. Διαβάστε παρακάτω: 

Η βρεφοκτονία που είχε σοκάρει την Ελλάδα την δεκαετία του ’80

Στις 9 Ιανουαρίου του 1980 στο Μεικτό Κακουργιοδικείο του Πειραιά ένα ζευγάρι δικάζεται επειδή αφαίρεσε την ζωή των μόλις 10 ημερών βρέφους του. Οι δύο γονείς ήταν ο 28χρονος οικοδόμος Β.Α και η 25χρονη σύζυγός του Σ.

Το ζευγάρι αφαίρεσε την ζωή των μόλις 10 ημερών βρέφους του, πνίγοντάς το σε μία λεκάνη διότι όπως θα ισχυριστούν δεν ήθελαν να αποτελέσει πρόβλημα στην ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή προσπαθούσαν να ρίξουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.

Η έρευνα εν τέλει έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο πατέρας ήταν αυτός που έπνιξε το παιδί, όμως η ιδέα ήταν της μητέρας. Επίσης το ζευγάρι είχε ακόμη ένα παιδί, που τότε ήταν 3 ετών. Στο δικαστήριο η μητέρα έκλαιγε διαρκώς και κατηγορούσε τον πατέρα.

Δείτε ακόμα Η εκδίκηση της μάνας: Τέλειωσε τον δολοφόνο και βιαστή της κόρης της μέσα στο δικαστήριο

Υποστήριζε πως την έμπλεξε στα ναρκωτικά και πως την “έβγαλε στο κλαρί” με τον πατέρα να απαντάει πως φταίνε και οι δύο και πρέπει να πληρώσουν και οι δύο γι’ αυτό που διέπραξαν.

η-βρεφοκτονία-που-σόκαρε-την-Ελλάδα-του-'80-

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ζευγάρι λίγες μέρες πριν την βρεφοκτονία είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει την ζωή του βρέφους με μία πάνα. Όμως το βρέφος τσίριξε κι εκείνοι δίστασαν να συνεχίσουν. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου του 1977 είχαν μία καλύτερη ιδέα.

Γέμισαν μία μπανιέρα με νερό και βούτηξαν το κεφάλι του παιδιού μέσα. Το πίεζαν μέχρι που μερικά λεπτά αργότερα το βρέφος ήταν νεκρό. Οι δύο “γονείς” βγήκαν στο σπίτι δήθεν έντρομοι και φώναζαν στην γειτονιά για βοήθεια με την δικαιολογία ότι το μωρό είχε πάθει αναρρόφηση.

Η γειτονιά τους υπέδειξε μία κοντινή κλινική όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού. Το ζευγάρι, προσπέρασε το στάδιο της νεκροτομής και πήγαν μέχρι την Μαγούλα όπου και παράνομα έθαψαν το παιδί σε μία τοποθεσία. Έναν μήνα αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου του 1977 ανακαλύφθηκε η σορός του παιδιού.

η-βρεφοκτονία-που-σόκαρε-την-Ελλάδα-του-'80-

Η μητέρα αποκάλυψε την βρεφοκτονία

Δύο χρόνια αργότερα λοιπόν και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1979 η μητέρα αποκάλυψε στη χωροφυλακή την βρεφοκτονία λέγοντας ότι ο μοναδικός δράστης ήταν ο άντρας της. Ο άντρας της συνελήφθη και παραδέχτηκε και ο ίδιος την ενοχή του.

Ενώ όπως αναφέραμε πιο πάνω, αρχικά οι δυο τους προσπαθούσαν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας πάνω στον άλλον εν τέλει παραδέχτηκαν ότι ήταν συνεργοί και η δικαιολογία που είπαν στο δικαστήριο ήταν ότι δεν ήθελαν αυτό το βρέφος να χαλάσει την διασκέδασή τους. Το ζευγάρι καταδικάστηκε σε ισόβια.

η-βρεφοκτονία-που-σόκαρε-την-Ελλάδα-του-'80-

All photos via: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close