Βέροια 1961-δολοφόνησε-την-πεθερά-της-και-την-έκρυψε-για-22 μέρες-στην-αποθήκη-με-τα-καυσόξυλα-

Η ιστορία που συγκλόνισε την Βέροια του 1960-1961, όταν μία νύφη έπνιξε την πεθερά της και κρατούσε το σώμα της επί 22 μέρες στην αποθήκη με τα καυσόξυλα.

Η Ελλάδα επειδή είναι μία σχετικά μικρή χώρα, σπάνια έχει εγκλήματα που συγκλονίζουν, όπως στυγερές δολοφονίες. Γι’ αυτό και όταν συμβαίνουν όχι μόνο γίνονται το μόνιμο θέμα συζήτησης για μήνες, αλλά μένουν και στην ιστορία. Όπως αυτή η ιστορία που σόκαρε την Βέροια.

Μία 35χρονη γυναίκα που έπνιξε την 65χρονη πεθερά της το 1961 στην Βέροια επειδή σύμφωνα με την ίδια ήταν στρίγγλα και έκρυψε το σώμα της στην αποθήκη με τα καυσόξυλα. Το στυγερό έγκλημα έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων του 1960 και έμελλε να μείνει στην ιστορία. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Σύνδρομο Μινχάουζεν : Η ιστορία της γυναίκας που σκότωσε το 9 μηνών παιδί της και έστειλε 18 φορές στο νοσοκομείο το άλλο

Όλα συνέβησαν την Παραμονή των Χριστουγέννων το 1960. Μία 35χρονη γυναίκα από την Βέροια έπνιξε την πεθερά της με την δικαιολογία ότι ήταν στρίγγλα και έκρυψε το άψυχο σώμα της στην αποθήκη με τα καυσόξυλα για 22 ολόκληρες μέρες.

Μάλιστα σύμφωνα με τους γείτονες οι δύο γυναίκες δεν τα πήγαιναν ανέκαθεν καλά. Αίσθηση μάλιστα είχε κάνει ότι η νύφη της, είχε περιορίσει την πεθερά της να μένει μόνο σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού, επί ενάμιση χρόνο παρόλο που το σπίτι. τυπικά άνηκε ακόμα στην 65χρονη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1960 ο άντρας της 35χρονης γυρίζει στο σπίτι από την δουλειά και αναζητεί την μητέρα του. Η 35χρονη του λέει ότι δεν την έχει δει όλη μέρα και αυτό δεν ανησύχησε τον άντρα της διότι γνώριζε για τις κακές σχέσεις που διατηρούσαν οι δυο γυναίκες.

Υπέθεσε ότι θα έκανε Γιορτές σε κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο. Μέχρι και την τρίτη μέρα, που η γυναίκα δεν είχε δώσει σημάδια ζωής, ο άντρας δεν είχε ανησυχήσει. Όμως καθώς περνούσαν οι μέρες και η μητέρα του ήταν εξαφανισμένη ενώ παράλληλα συγγενείς και φίλοι του έλεγαν ότι δεν την έχουν δει ξεκίνησε να ανησυχεί.

Στις 28 Δεκεμβρίου δηλώνει την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνες όμως δεν απέδιδαν καρπούς. Μάλιστα αρχικά είχαν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Δείτε ακόμα Κουραμπιέδες θανάτου : Αντί για την σύντροφο του εραστή της σκότωσε άθελα της δύο μικρά παιδάκια

Όμως μία μαρτυρία μία γειτόνισσας και φίλης του θύματος, θα άλλαζε καθοριστικά την εξέλιξη της υπόθεσης. Δήλωσε στην αστυνομία ότι στις 19:30 της 24ης Δεκεμβρίου, είχε μιλήσει με το θύμα και είδε την γυναίκα να μπαίνει στο σπίτι της.

Βέροια 1961-δολοφόνησε-την-πεθερά-της-και-την-έκρυψε-για-22 μέρες-στην-αποθήκη-με-τα-καυσόξυλα-

Μάλιστα η γειτόνισσα υποστήριξε ότι το θύμα της είχε πει ότι γυρίζει στο σπίτι για να ξεκουραστεί για λίγο έτσι ώστε το βράδυ να πάει στην εκκλησία. Έκτοτε δεν την ξανά είδε ποτέ κανείς. Φυσικά αυτή η μαρτυρία ερχόταν σε αντίθεση με τις μαρτυρίες της 35χρονης περί άγνοιας.

Όμως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά και ο εισαγγελέας, ενέκρινε την έρευνα κάθε χώρου του σπιτιού. Γρήγορα οι αστυνομικοί έφτασαν στην αποθήκη, όπου προτού ανοίξουν την πόρτα, μύρισαν μία πολλή άσχημη μυρωδιά.

Δείτε ακόμα Άγγιγμα ψυχής : Ο έρωτας του αρχιμανδρίτη με την φοιτήτρια και οι δηλώσεις του μακαριστού Χριστόδουλου πριν την προβολή της σειράς

Όταν άνοιξαν την πόρτα αντίκρισαν το πτώμα της άτυχης γυναίκας, καταπλακωμένο από καυσόξυλα να βρίσκεται σε αποσύνθεση. Μάλιστα στην συγκεκριμένη αποθήκη η γυναίκα συντηρούσε τα καυσόξυλά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι η γυναίκα έφυγε ύστερα από δολοφονική ενέργεια, με την μέθοδο του πνιγμού.

Βέροια 1961-δολοφόνησε-την-πεθερά-της-και-την-έκρυψε-για-22 μέρες-στην-αποθήκη-με-τα-καυσόξυλα-

Παρόλα αυτά η 35χρονη συνέχιζε να υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδέα και μάλιστα αναρωτιόταν πως θα μπορούσε το σώμα της άτυχης γυναίκας να βρεθεί στην αποθήκη της. Την ημέρα της κηδείας της πεθεράς στις 16 Ιανουάριου η νύφη έσπασε.

Πάνω σε μία στιγμή αγανάκτησης ομολόγησε πως έπνιξε την πεθερά της επειδή σύμφωνα με την ίδια ήταν μία γριά στρίγγλα που μόνο φώναζε και γκρίνιαζε. Ή εκείνη θα έμενε στο σπίτι ή η πεθερά της σύμφωνα με την ίδια.

Δείτε ακόμα Yπόδειγμα οικογενειάρχη εν ζωή κατά συρροή βιαστής μετά θάνατο – Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Όταν οι αστυνομικοί την ρώτησαν πως το έκανε, παραδέχτηκε ότι ενώ η πεθερά της βρισκόταν στον νεροχύτη με τον πλάστη, η νύφη της την πλησίασε και την έπνιξε από πίσω. Στην αρχή η γυναίκα τινάχτηκε μία δύο φορές αλλά στην συνέχεια παρέλυσε. Τότε η νύφη της μετέφερε το σώμα της στην αποθήκη.

Περιέγραφε το έγκλημα πολύ κυνικά. Αργότερα, ανακαλύφθηκε ότι είχε δολοφονήσει και στο παρελθόν, το εξώγαμο παιδί της, διότι ο πατέρας δεν το αναγνώριζε και δεν ήξερε τι να το κάνει. Του είχε αφαιρέσει την ζωή και πάλι με πνιγμό.

Η δίκη

Τον Μάιο του 1961 ξεκίνησε η δίκη της 35χρονης. Οι γείτονες υποστήριξαν πως οι δύο γυναίκες δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά. Πως η νύφη είχε πολλή άσχημη συμπεριφορά απέναντι στην πεθερά της, ειδικότερα λίγους μήνες πριν τελέσει το έγκλημα.

Η πεθερά της δεν μπορούσε πια να φάει στο τραπέζι με τον γιο και την νύφη της και πήγαινε στους γείτονες για να πει τον καημό της. Από την άλλη η νύφη της υποστήριξε πως ποτέ δεν της φέρθηκε σωστά. Πως οι σχέσεις τους αρχικά ήταν καλές, αφού η πεθερά της, έκανε προξενιό με την 35χρονη στον γιο της.

Όμως από ένα σημείο και μετά η γυναίκα ξεκίνησε να γκρινιάζει και να λέει πως δεν μπορεί άλλο να φιλοξενεί στο σπίτι της τον γιο της και την γυναίκα του. Μάλιστα στην απολογία της, δεν είπε ότι την έπνιξε αλλά ότι την έσπρωξε πάνω στον θυμό της, χτύπησε, έχασε τις αισθήσεις της, αυτή τα έχασε και την έκρυψε στην αποθήκη.

Δείτε ακόμα 17 Νοέμβρη: Νιώθω σπασμούς σε όλο μου το σώμα-Το ημερολόγιο της φοιτήτρια που βασανίστηκε από τα ΕΑΤ ΕΣΑ

Βέροια 1961-δολοφόνησε-την-πεθερά-της-και-την-έκρυψε-για-22 μέρες-στην-αποθήκη-με-τα-καυσόξυλα-

Ο δικαστής ήταν καταπέλτης και αρχικά πρότεινε να δικαστεί χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Παρόλα αυτά οι ένορκοι διαφώνησαν και την καταδίκασαν σε 10 χρόνια κάθειρξης για δολοφονία εν βρασμώ ψυχής και 50ετής στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων.

All photos via: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close