23 Ιουλίου 2018. Η μαύρη μέρα της Ελλάδας.Το συγκλονιστικο βίντεο από την φωτιά στο μάτι

23 Ιουλίου 2018. Η μαύρη μέρα της Ελλάδας.

Η πιο μαύρη μέρα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας είναι η 23η Ιουλίου του 2018.

 

Μια ημέρα που ξημέρωσε φυσιολογικά με ένα δυνατό αεράκι μεν αλλά όχι και κάτι το ιδιαίτερο. Που σύντομα οι ανέμοι έγιναν θυελλώδεις σε σημείο ανησυχητικό και γύρω στης 12:00 το μεσημέρι η πρώτη εστία φωτιάς εμφανίζεται στα Γεράνια Όρη και γρήγορα εξαπλώνεται και κατακαίει την Κινέττα. Σύντομα η μανία της φωτιάς φτάνει μέχρι και τα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Στο διάβα της κατακαίει εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία και οχήματα.

Και όμως αυτός ήταν ο πρόλογος μίας ασύλληπτης τραγωδίας.

Δείτε ακόμη Εγώ φταίω για τις φωτιές, εγώ φταίω για τα θύματα! Αλλά δεν πρόκειται να ζητήσω συγνώμη…

Η κρατική μηχανή μοιάζει με ξεκούρδιστη ορχήστρα χωρίς μαέστρο.
Κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση αφού κάνεις δεν γνωρίζει που ξεκινούν και που τελειώνουν οι αρμοδιότητες του.

Μια νέα εστία φωτιάς εμφανίζεται στην Πεντέλη και όλοι ψάχνουν να δουν αν η κάπνα στην περιοχή είναι από νέα εστία φωτιάς η έρχεται απο την Κινέττα.

Σύντομα η φωτιά φτάνει στην καλλιτεχνούπολη και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να την σταματήσει.
Μόνο η Θάλασσα.

Η κατάληξη γνωστή σε όλον τον πλανήτη πια. Η φωτιά περνάει και την τελευταία αντιπυρική ζώνη που είναι η λεωφόρος Μαραθώνος και μπαίνει μέσα στο Μάτι. 102 συνάνθρωποι μας καίγονται κυριολεκτικά ζωντανοί.

Η ομάδα Up Drones βρέθηκε και στα 2 σημεία και κατέγραψε την καταστροφή από ψηλά.

Τα πλάνα έγιναν εργαλείο στους κατοίκους των 2 αυτόν περιοχών προκειμένου να αποζημιωθούν από ασφαλιστικές εταιρίες και φυσικά δωρεάν από πλευράς μας.

Δείτε λοιπόν το χρονικό της τραγωδίας μέσα από τα δικά μας μάτια και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εάν έχουν πια νόημα.

Η τελευταία φράση “γιατί μας έχετε ξεχάσει;;” όπως και πέρυσι έτσι και φέτος με έκανε να δακρυσω. Ας αναπαυτουν εν ειρηνη οι αποντες και οι απουσες… κουραγιο στις οικογενειες

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γίωργο Σταυρόπουλο κάτοικο και πληγέντα της περιοχής στο Ματι που μοιράστηκε , το υλικό του προκειμένου ο κόσμος να αντιληφθεί το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής.

Στο δευτερο βιντεο σε σενάριο και σκηνοθεσια του  Παύλου  Τριποδάκη θα δείτε Απροσδόκητα μηνύματα ελπίδας από ανθρώπους που έχασαν σχεδόν τα πάντα!

φωτογραφία απο το queen.gr

 

Close