Δεν φαντάζεστε ποιο ήταν το αρχικό φινάλε της αγαπημένης ταινίας Pretty Woman

Η γνωστή και αγαπημένη αμερικάνικη ταινία “Pretty Woman” με πρωταγωνιστές τον Ρίτσαρτν Γκιρ και την Τζούλια Ρόμπερτς έσπασε τα ταμεία όταν προβλήθηκε τη δεκαετία του ’90 και ακόμη και σήμερα προβάλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις τηλεοράσεις μας, με πολλούς να μην έχουν πρόβλημα να την δουν και να την ξανά δουν όσες φορές κι αν παίξει σε επανάληψη!

Παρόλα αυτά, η ρομαντική κομεντί με την ιερόδουλη και τον επιχειρηματία που εν τέλει ερωτεύτηκαν και την πήρε από την παράνομη ζωή, διαφέρει πολύ από το αρχικό φινάλε που είχε ορίσει ο  J.F. Lawton, ο οποίος υπέγραφε και το σενάριο αρχικά.

 

Ο  J.F. Lawton λοιπόν προσπαθούσε εκείνη τη περίοδο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να μπει στο Hollywood αλλά με καμία επιτυχία. Οι ταινίες που είχε γράψει ήταν αρκετές, αλλά καμία από αυτές δεν είχε ανταπόκριση. Μέχρι που έγραψε το Pretty Woman και η τύχη του, ίσως και να άλλαζε.

Η αρχική υπόθεση της ταινίας όμως, δεν έγινε δεκτή από την Disney που ήθελε ένα πιο παραμυθένιο τέλος καθώς επίσης και από την παράγωγο Λόρα Ζίσκιν η οποία ήταν σίγουρη πως ο χαρακτήρας της Βίβιαν θα γινόταν αντιπαθητικός, ενώ δεν πίστευε πως και η ταινία δεν θα τύγχανε θερμής ανταπόκρισης.

 

 

Βλέπετε ο νεαρός σεναριογράφος ήθελε την πρωταγωνίστρια της ταινίας εθισμένη στα ναρκωτικά, να υποκύπτει στην συμφωνία με τον επιχειρηματία από την ανάγκη της να πάει στη Disneyland. Στο τέλος ο πρωταγωνιστής δεν ερωτεύεται την πόρνη της ιστορίας μας αλλά αντιθέτως, την πετάει έξω από το αμάξι πετώντας πάνω της τα χαρτονομίσματα που θα της πρόσφερε και η επόμενη σκηνή δείχνει την ίδια με την φίλη της, να ολοκληρώνουν το ταξίδι.

Δεν φαντάζεστε ποιο ήταν το αρχικό φινάλε της αγαπημένης ταινίας Pretty Woman

Αυτό το σκοτεινό τέλος ήταν και η αφορμή που κορυφαία ονόματα του κινηματογράφου τότε, είχαν αρνηθεί τον ρόλο της κινηματογραφικής Βίβιαν.

 

Ο Γκάρυ Μάρσαλ ήθελε τον Κρίστοφερ Ριβ για το ρόλο του Έντουαρντ, μετά την απόρριψη του Αλ Πατσίνο. Μάλιστα, ο τελευταίος πριν πει το οριστικό «όχι», έκανε και δοκιμαστικό με την Τζούλια Ρόμπερτς. Τελικά, ο ρόλος κατέληξε στον Ρίτσαρντ Γκιρ.

Δεν φαντάζεστε ποιο ήταν το αρχικό φινάλε της αγαπημένης ταινίας Pretty Woman

Η Ρόμπερτς, η οποία ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας της, δεν ήταν η αρχική επιλογή και το στούντιο δεν την ήθελε. Ο ρόλος της Βίβιαν προτάθηκε σε αρκετές πρωταγωνίστριες της εποχής, όπως η Κάρεν Άλλεν και η  Μόλι Ρίνγκγουολντ, η οποία δεν δέχτηκε επειδή δεν ένιωθε άνετα με το περιεχόμενο του σεναρίου και δεν ήθελε να παίξει μία πόρνη. Η Γουϊνόνα Ράιντερ έκανε δοκιμαστικό αλλά θεωρήθηκε πολύ νέα για το ρόλο, όπως και η Τζένιφερ Κόνελι.

 

Η Μεγκ Ράιαν, την οποία ήθελε πολύ ο Μάρσαλ, απέρριψε το ρόλο, όπως και η Μισέλ Φάιφερ στην οποία δεν άρεσε το σενάριο. Η Ντάρυλ Χάνα, πάλι, είπε όχι επειδή θεωρούσε ότι ο ρόλος ήταν εξευτελιστικός προς τις γυναίκες. Για να καταλήξει, στην 22χρονη τότε Τζούλια.

Δεν φαντάζεστε ποιο ήταν το αρχικό φινάλε της αγαπημένης ταινίας Pretty Woman

Κι εκείνη, όμως, είχε τις ενστάσεις της με το αρχικό σενάριο της ταινίας. Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της: «Δεν είχα δουλειά σε μια τέτοια ταινία, πραγματικά… Δεν θα μπορούσα να το κάνω ούτε τότε, δεν μπορώ να το κάνω ούτε σήμερα». Και πρόσθεσε: «Δόξα τω Θεώ που δεν έγινε».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο αρχικό σενάριο ο τίτλος της ταινίας θα ήταν “3.000” όσα ακριβώς δηλαδή, θα έπαιρνε και ιερόδουλη από τον επιχειρηματία. Όμως αυτό παρέπεμπε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας σύμφωνα με τους παραγωγούς και άλλαξαν τον τίτλο στον γνωστό σε όλους μας…Pretty Woman.

Close