Πως φανταζόντουσαν τον κόσμο μετά από 100 χρόνια άνθρωποι που έζησαν το 1888;

Πως φανταζόντουσαν οι άνθρωποι της Βικτωριανής εποχής το μέλλον;

Ένα περιοδικό, το Answers, το 1888 αποφάσισε να ρωτήσει τους αναγνώστες του πως πίστευαν ότι θα είναι η Βρετανία σε 100 χρόνια. Κάποιες απαντήσεις είναι ξεκαρδιστικές και κάποιες τρομακτικά ακριβείς.

 

Δείτε ακόμα :Η αληθινή ιστορία του πραγματικού Ντάμπο -Του κακοποιημένου, αλκοολικού ελέφαντα με το τραγικό τέλος [εικόνες]

Κάποιος έγραψε ότι θα σπίτι και τα οχήματα θα είναι από ένα πολύ ανθεκτικό χαρτί, ότι δεν θα υπάρχει τότε το αέριο, αλλά θα υπάρχουν αυτόματες βόμβες για να αποφεύγεται η όποια εισβολή

 

Κάποιος πρόβλεψε και τo Brexit (περίπου). «Είδε» μια Βρετανία χωρίς λόγο και δύναμη στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, μια πτώση δύναμης για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια η χώρα, αλλά αυτή η πτώση θα επιταχυνθεί από χώρες που παλιά ήταν σύμμαχοι.

 

Κάποιος προέβλεψε ότι οι τεμπέληδες θα έχουν αντικατασταθεί με ρομπότ.

Άλλος έγραψε ότι οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι.

 

Κάποιος φαντάστηκε ότι θα είναι ένα μυστηριώδες νησί με τεράστιους κήπους όπου η ζέστη θα αντλείται από τα σύννεφα.

 

Δείτε ακόμα: Ο πραγματικός Ποπάυ που έγινε έμπνευση για έναν διαχρονικό παιδικό ήρωα

Ηλεκτρικά φώτα σε κάθε δρόμο και ταξίδια στην Αυστραλία με το μπαλόνι – express.

 

Κάποιοι πρόβλεψαν ότι οι φωνητικές εγγραφές θα αντικαταστήσουν το χειρόγραφο και τη γραφομηχανή.

 

Ο νικητής πάντως είναι ο Mr. Marcus G. Morrison από το Λονδίνο, που προέβλεψε μέσα σε λίγες γραμμές όλες τις μεγάλες καινοτομίες της εποχής: ηλεκτρικό, μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο σε πολύ λιγότερο χρόνο, αυτοκίνητα και τρένα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια, τρένα που ταξιδεύουν με 120 μίλια την ώρα, βόμβες που δεν κάνουν έκρηξη, συσκευές καταγραφής ήχου που χωράνε στην τσέπη, ψάρια που μεταφέρονται ζωντανά σε θαλασσινό νερό από την άλλη άκρη της γης, ρούχα φτιαγμένα από φυτά, ακριβής πρόγνωση του καιρού.

 

Πηγή: Indy100

Πηγή: huffingtonpost
Close