Βασίλης Λογοθετίδης-έγινε-ηθοποιός-για-να-μείνει-άστεγος-και-πέθανε-ολομόναχος-

Βασίλης Λογοθετίδης: Έγινε ηθοποιός για να μην μείνει άστεγος & πέθανε μόνος του. Ο Βασίλης Λογοθετίδης έγινε ηθοποιός για να μη μείνει άστεγος και μπορεί να σκορπούσε το γέλιο παντού όμως πέθανε μόνος του.

Ο Βασίλης Λογοθετίδης ήταν από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Σίγουρα μέχρι και σήμερα παρακολουθούμε γελώντας τις κωμικές ταινίες που είχε πρωταγωνιστήσει χαρίζοντας γέλιο σε ανθρώπους από την γενιά του μέχρι και σήμερα.

Θα έλεγε κανείς ότι ένας τόσο αγαπημένος και ξακουστός ηθοποιός, που μπορεί με τόση μεγάλη ευκολία να κάνει τους άλλους να γελάει, θα είχε πολλές φιλίες. Όμως δεν ήταν έτσι. Ο Βασίλης Λογοθετίδης στην καθημερινή του ζωή ήταν σοβαρός και αρκετά μοναχικός. Πέθανε μόνος του και βρέθηκε τυχαία από την οικιακή βοηθό. Διαβάστε παρακάτω:

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Λογοθετίδη

Ο Βασίλης Λογοθετίδης γεννήθηκε στο Μυριόφυτο της Ανατολικής Θράκης το 1898 και αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο της Κωνσταντινούπολης το 1915. Το 1918 μετακόμισε στην Αθήνα και αμέσως εντάχθηκε στον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του, εμφανίστηκε μόλις σε 12 ταινίες. Είχε αφήσει το βάρος του στο θέατρο αφού συμμετείχε σε πάνω από 110 ελληνικές θεατρικές κωμωδίες και 200 ξένα θεατρικά έργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες θεατρικές του εμφανίσεις ήταν μαζί με την περίφημη Ίλια Λιβυκού.

Μάλιστα με την Λιβυκού υπήρξαν και ζευγάρι στην ζωή, όμως δεν παντρεύτηκαν ποτέ διότι ο Λογοθετίδης ήταν ένας άνθρωπος πολύ μοναχικός.

Βασίλης Λογοθετίδης-έγινε-ηθοποιός-για-να-μείνει-άστεγος-και-πέθανε-ολομόναχος-

Photo via: deltanews.gr

Η απόφασή του να γίνει ηθοποιός

Μπορεί το ταλέντο του στην υποκριτική να ήταν τεράστιο, όμως στο θέατρο μπήκε κατά τύχη και από ανάγκη. Σύμφωνα με την Φίνος Φιλμ, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με την κοπέλα του, διότι οι γονείς του, έβαζαν εμπόδια στην σχέση τους.

Ήταν άφραγκοι και έπρεπε σύντομα να βρουν ένα σπίτι. Έτσι βρήκαν καταφύγιο στον θίασο Κοτοπούλη που εκείνη την περίοδο τύγχανε να αναζητούσε ηθοποιούς. Έμεινε σε αυτόν τον θίασο για 30 χρόνια.

Βασίλης Λογοθετίδης-έγινε-ηθοποιός-για-να-μείνει-άστεγος-και-πέθανε-ολομόναχος-

Photo via: news2u.gr

Ο μοναχικός Βασίλης Λογοθετίδης

Ο Βασίλης Λογοθετίδης ήταν ένας αγαπημένος ηθοποιός της εποχής. Οι παραστάσεις που συμμετείχε αλλά και οι ταινίες του, γίνονταν γρήγορα επιτυχία και ο κόσμος κυριολεκτικά τον αγαπούσε πολύ. Στην καθημερινή του ζωή όμως, δεν υπήρχαν φλας ούτε κοσμικότητες.

Ήταν ένας αρκετά μοναχικός άνθρωπος που δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν απέκτησε δικά του παιδιά. Του άρεσε να ζει απομονωμένος και οι γείτονες τον θυμούνται να τρώει σε ένα εστιατόριο στον Παλιό Φάληρο καθημερινά, όπου και έμενε μόνος του.

Η οικογένειά του δεν ήταν κοντά. Η αδερφή του, έμενε στην Αμερική και ο αδερφός του στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε περάσει και ο ίδιος τα παιδικά του χρόνου. Αγαπήθηκε από τον κόσμο διότι ήταν ένα παιδί του λαού που έπαιζε για τον λαό, χωρίς να ενδιαφερόταν για τα φλας και τις δημόσιες σχέσεις.

Βασίλης Λογοθετίδης-έγινε-ηθοποιός-για-να-μείνει-άστεγος-και-πέθανε-ολομόναχος-

Photo via: ert.gr

Ο ξαφνικός και μοναχικός θάνατος του Βασίλη Λογοθετίδη

Στις 20 Φεβρουαρίου του 1960, το απόγευμα, ο Βασίλης Λογοθετίδης ετοιμαζόταν να πάει στην παράσταση που πρωταγωνιστούσε εκείνη την περίοδο με τίτλο “Ο τελευταίος τίμιος”. Κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, παθαίνει καρδιακή ανακοπή.

Ο μόνος που βρισκόταν στο σπίτι εκείνη την στιγμή ήταν η οικιακή του βοηθός όπου και άκουσε κάτι παράξενο και έτρεξε γρήγορα στο μπάνιο. Τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Λογοθετίδης έπασχε από την καρδιά του. Μάλιστα το 1957 είχε πάθει έμφραγμα.

Οι γιατροί τότε του είχαν συστήσει να μην κουράζεται. Παρόλα αυτά ο Βασίλης Λογοθετίδης, ζούσε μέσα στο θέατρο. Το ένιωθε σαν δεύτερο σπίτι του και ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος που είχε αφιερώσει την ζωή του στο θέατρο. Έτσι παρά τις συστάσεις των γιατρών αυτός συνέχιζε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες κανονικά.

Δείτε ακόμα Απίθανη φωτογραφία: Μαρία Πρωτόπαππα και Yρώ Λούπη με σχολική ποδιά απ΄ όταν ήταν συμμαθήτριες! (εικόνες)

Το μόνο που είχε κάνει για να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας του, ήταν να μειώσει το τσιγάρο και το ποτό. Μάλιστα εκείνη την περίοδο είχε εκμυστηρευτεί σε συναδέλφους, ότι θα ήθελε να πεθάνει επί σκηνής. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι έφυγε από την ζωή, λίγο πριν πάει στο θέατρο.

Η κηδεία του Βασίλη Λογοθετίδη

Μπορεί να πέθανε μόνος, όμως το κοινό και οι συναδέλφοι του, τον αποχαιρέτησαν με χειροκρότημα. Όπως θα το ήθελε κι εκείνος. Με εντολή του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, η σορός του τέθηκε λαϊκό προσκύνημα και πάνω από 50.000 άνθρωποι, συνάδελφοι, πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες, πήγαν να του πουν το τελευταίο αντίο.

Ο Δημήτρης Χορν, ο Κάρολος Κουν, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και άλλοι μεγάλοι ηθοποιοί της εποχής του, δήλωσαν ότι ο Λογοθετίδης είναι από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της χώρας και πως αν έπαιζε και σε άλλες γλώσσες θα είχε αναγνωριστεί παγκοσμίως.

Δείτε ακόμα Τα είχε όλα, αλλά ένιωθε ότι δεν έχει τίποτα: Η απόλυτη Ελληνίδα θεά της βιντεοκασέτας άντεξε ως τα 25 την κοροϊδία (Pics)

Πολλά στεφάνια κατατέθηκαν στην μνήμη του. Ένα στεφάνι όμως έκανε εντύπωση. Ήταν ένα στεφάνι που το είχε υπογράψει κάποιος “ανώνυμος θεατής απ’ την πλατεία”. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Βασίλης Λογοθετίδης έζησε την ζωή που ήθελε.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close