Μύγες: Γιατί τρίβουν τα χέρια τους και ποσα είδη υπάρχουν _

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθουμε γιατί οι μύγες τρίβουν τα χέρια τους και θα μάθουμε ακόμη 10 πράγματα που δεν γνώριζες. Οι μύγες σίγουρα είναι ενοχλητικά έντομα. Μπορεί να μην είναι αποκρουστικές σαν τις κατσαρίδες, όμως οι μύγες είναι ενοχλητικές.

Τα Καλοκαίρια ειδικά πολλές φορές νευριάζουμε όταν μύγες κάθονται πάνω στα φαγητά μας, να μας ενοχλούν όταν κοιμόμαστε στην εξοχή ή όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία και γενικότερα όλοι θα συμφωνήσουν στο γεγονός ότι οι μύγες είναι πολύ ενοχλητικά έντομα.

Δείτε ακόμα 10 παράξενα πράγματα που μπορείς να αγοράσεις στο internet (βίντεο)

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι, πιστεύουν ότι απλά οι μύγες ζουν για να μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Όμως πρόκειται για πολύ πιο πολύπλοκα έντομα. Και μπορεί μέχρι σήμερα να μην σας…καιγόταν καρφί, όμως στο Daddy-Cool.gr είμαστε αρκετά περίεργοι.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μία μικρή έρευνα και να μάθουμε επιτέλους γιατί οι μύγες τρίβουν τα χέρια τους και άλλα 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε και είμαστε σίγουροι ότι ούτε εσείς γνωρίζατε. Η φύση έχει μία εξήγηση για όλα. Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί οι μύγες τρίβουν τα χέρια τους;

Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει ότι οι μύγες όταν κάθονται πάνω στο φαγητό μας ή οπουδήποτε αλλού τρίβουν με μανία τα χέρια τους. Πολλές φορές έχουμε γελάσει στην ιδέα ότι οι μύγες μοιάζουν κάθε φορά σα να σχεδιάζουν ένα σατανικό σχέδιο.

Επίσης αν το έχετε προσέξει οι μύγες εκτός από τα χέρια τους, τρίβουν συνεχώς τα φτερά τους ή τα πίσω πόδια τους. Μπορεί να μην το περιμένατε όμως οι μύγες είναι ψυχαναγκαστικά καθαρά έντομα. Τρίβουν συνεχώς τα χέρια, τα πόδια και τα φτερά τους για να διώχνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή οποιαδήποτε βρωμιά.

Με αυτόν τον τρόπο οι αισθητήρες τους, είναι σε καλύτερη φόρμα. Έτσι πριν…φάνε από το φαγητό μας, τρίβουν τα πόδια τους για να νιώσουν καλύτερη την γεύση και την μυρωδιά, με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την γεύση και την μυρωδιά οι μύγες.

γιατί_οι_μύγες_τρίβουν_τα_χέρια_τους_

Οι μύγες καθαρίζονται περισσότερο από εμάς.

Οι μύγες όπως αναφέραμε και πιο πάνω είναι έντονα που έχουν ψυχαναγκασμό με την καθαριότητα. Εμείς θα καθαριστούμε όταν λερώσουμε τα χέρια μας, όταν νιώσουμε πως μυρίζουμε ή όταν γενικότερα έχουμε μία δύσκολη μέρα στο κέντρο και νιώθουμε βρώμικοι.

Οι μύγες από την άλλη αντιλαμβάνονται σαν βρωμιά…τα πάντα. Θα καθαριστούν με μανία από οποιοδήποτε ίχνος σκόνης κάτσει πάνω στα φτερά τους. Έχουν φοβερή ευλυγισία και είναι σε θέση να κάνουν κινήσεις που μόνο ένας γυμναστής θα τις καταφέρει. Επειδή δεν έχουν βλέφαρα καθαρίζουν μέχρι και τα μάτια τους.

οι_μύγες_καθαρίζονται_πιο_πολύ_από_τους_ανθρώπους_

Νιώθουν την γεύση σε όλο τους το σώμα.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι μύγες έχουν υποδοχείς που τους επιτρέπουν να δοκιμάσουν τρόφιμα όπως οι άνθρωποι και να ανιχνεύσουν εάν αυτό που απολαμβάνουν είναι γλυκόπικρο, καλό ή κακό.

Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των ανθρώπων και των μυγών: Φανταστείτε ότι πρόκειται να φάτε το αγαπημένο σας φαγητό, όπως είναι η πίτσα (όλοι αγαπάμε την πίτσα).

Μπορεί λοιπόν εμείς να νιώσουμε με την μυρωδιά την απόλαυση της πίτσας, όμως θα καταλάβουμε αν είναι πραγματικά νόστιμη αφού πρώτα την φάμε. Στις μύγες αυτό δεν ισχύει. Μπορεί να νιώσουν την νοστιμιά ενός φαγητού με τα πόδια τους ή ακόμη και με τα φτερά τους. Απίστευτο;

οι_μύγες_νιώθουν_την_γεύση_σε_όλο_τους_το_σώμα_

Η αίσθηση της γεύσης δεν παίζει σημαντικό ρόλο στις μύγες.

Έχουμε δει πολλές φορές τις μύγες να τρώνε ακαθαρσίες και σκουπίδια. Αν λοιπόν έχουν αίσθηση της γεύσης γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα νόστιμο από ένα σιχαμένο φαγητό; Αυτό συμβαίνει διότι η αίσθηση της γεύσης στην μύγα δεν παίζει κανένα ρόλο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η αίσθηση της γεύσης δεν υπάρχει για να δείξει στην μύγα αν κάτι είναι γλυκό, πικρό, νόστιμο ή σιχαμένο. Οι μύγες το αντιλαμβάνονται αλλά δεν τους νοιάζει. Αυτό που τους νοιάζει μέσω της γεύσης είναι να αναγνωρίσουν αν κάτι είναι σε θέση να φαγωθεί ή όχι.

η_αίσθηση_της_γεύσης_δεν_παίζει_σημαντικό_ρόλο_στις_μύγες_

Υπάρχουν χιλιάδες είδη μυγών.

Μελέτες έχουν υπολογίσει περίπου 150.000 είδη μυγών. Χωρίς αμφιβολία, αυτός ο αριθμός φαίνεται υπερβολικός αν λάβουμε υπόψη ότι, για παράδειγμα, υπάρχουν μόνο περίπου 18.403 είδη πουλιών. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτά τα είδη είναι αρκετά. Φανταστείτε όλες αυτές τις μύγες γύρω από το φαγητό σας.

υπάρχουν_πολλά_είδη_μύγας_

Οι μύγες δεν είναι τόσο γρήγορες όσο νομίζουμε.

Πολλές φορές έχουμε αποπειραθεί να σκοτώσουμε μία μύγα κι εκείνη έχει έναν μαγικό τρόπο να πετάει τελευταία στιγμή τόσο γρήγορα που να την χάνουμε ακόμη και από τα μάτια μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ταχύτητα που τρέχει μία μύγα ισοδυναμεί με έναν ανθρώπινο περίπατο.

οι_μύγες_δεν_είναι_τόσο_γρήγορες_

Η ικανότητά τους να αποφεύγουν τον κίνδυνο προέρχεται από τα μάτια τους.

Οι μύγες έχουν καλύτερη όραση από τους ανθρώπους. Κι αυτός είναι και ο λόγος που μπορούν να αποφεύγουν την μυγοσκοτώστρα σε χρόνο dt. Συγκεκριμένα κάθε φορά που προσπαθούμε τις σκοτώσουμε την μυγοσκοτώστρα, οι μύγες αναγνωρίζουν αυτή την κίνηση σαν να το κάνουμε εμείς σε αργή κίνηση. Οπότε ξέρουν να αποφεύγουν τον κίνδυνο.

οι_μύγες_μπορούν_να_αποφύγουν_τον_κίνδυνο_

Οι μύγες μπορούν να δουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Εκτός από το να βλέπουν τον κόσμο σε αργή κίνηση, τα μάτια των μυγών τους επιτρέπουν να βλέπουν σε γωνία 360 ° και να βλέπουν τα πάντα πίσω τους. Να είστε βέβαιοι ότι αν σκοπεύετε να τους χτυπήσετε από πίσω, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο – θα ξεφύγει με τον ίδιο τρόπο σαν να επιτεθήκατε πρόσωπο με πρόσωπο.

οι_μύγες_μπορούν_να_δουν_προς_όλες_τις_κατευθύνσεις_

Οι μύγες μπορούν να περπατήσουν ανάποδα.

Σίγουρα έχεις προσέξει μύγες, να περπατούν ανάποδα από το ταβάνι και να αναρωτιέσαι πως το κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι στα πόδια τους υπάρχουν ειδικά ‘αυτοκόλλητα” που τους επιτρέπουν να κάτσουν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμη και ανάποδα. Αυτά τα “αυτοκόλλητα” υπάρχουν στα περισσότερα έντομα.

οι_μύγες_μπορούν_να_περπατήσουν_ανάποδα_

Έχουμε πολλά κοινά με τις μύγες. Ας πούμε, έχουμε κοινό DNA!

Οι μύγες έχουν πολλά κοινά στο DNA με τους ανθρώπους. Μάλιστα οι μύγες μπορούν να θεωρηθούν πολύ καλά πειραματόζωο αντί για τα ποντίκια. Αν και δεν βλέπουμε και με πολύ θετικό μάτι, τα πειράματα στα ζώα.

οι_μύγες_και_οι_άνθρωποι_έχουν_κοινό_DNA_

Αν σκοτώσεις όλες τις μύγες του πλανήτη, την βάψαμε!

Οι μύγες είναι πολύ σημαντικές για τον πλανήτη. Συγκεκριμένα, επικονιάζουν φυτά, τρώνε αποσυντιθέμενους οργανισμούς και καταναλώνουν απόβλητα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος μύγας που επικονιάζει τα φυτά του κακάο. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, αν δεν υπήρχαν οι μύγες δε θα υπήρχε και η σοκολάτα.

οι_μύγες_είναι_σημαντικές_για_τον_πλανήτη_

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close