Νίκος Σεργιανόπουλος: 18 χρόνια από τη στυγερή του δολοφονία- Η ανατριχιαστική μαρτυρία του Σόμπολου για την εικόνα που αντίκρισε

Νίκος Σεργιανόπουλος: 18 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία- Η ανατριχιαστική μαρτυρία του Σόμπολου για την εικόνα που αντίκρισε

Προσθήκη του daddy-cool.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια, η στυγερή δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου πάγωσε τη κοινή γνώμη. Ο Πάνος Σόμπολος που κάλυψε την είδηση, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη σκηνή που αντίκρισε στο διαμέρισμα του ηθοποιού. το στοιχειωμένο σπίτι και η οικογένεια του που ξεκληρίστηκε την ίδια ακριβώς ημερομηνία με εκείνον.

18 χρόνια πριν, και πιο συγκεκριμένα, στις 4 Ιουνίου του 2008, η τραγική είδηση της δολοφονίας του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και πάγωσε όλο το Παννελήνιο. Η τραγική κατάληξη του ηθοποιού ήταν εκείνη που τους άφησε όλους άφωνους, αφού εντοπίστηκε κατακρεουργημένος μέσα στο διαμέρισμα του στο Παγκράτι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πτώμα του Νίκου Σεργιανόπουλου βρήκε η οικιακή βοηθός του μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ το μαχαίρι του εγκλήματος εντοπίστηκε στην κουζίνα. Ως δολοφόνος εντοπίστηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ο Γεωργιανής καταγωγής, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.

Ο Πάνος Σόμπολος ήταν ο δημοσιογράφος που κάλυψε την είδηση δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου πριν από 14 χρόνια. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει στο περιοδικό People: «Ήταν 7.40 το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου του 2008, όταν πληροφορήθηκα τη δολοφονία και πήγα αμέσως στην οδό Μετεώρων, στο Παγκράτι, με το συνεργείο του Mega, ώστε να μεταδώσω την έκτακτη αυτή είδηση.

Όταν ανέβηκα στο σπίτι, είδα τον Νίκο Σεργιανόπουλο σε ύπτια θέση, με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Ήταν κατασφαγμένος, γυμνός, με αίματα στο πρόσωπο, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το σπίτι ήταν άνω κάτω και η οικιακή βοηθός, που ανακάλυψε πρώτη το πτώμα, ήταν σε κακό χάλι».

«Η περίπτωση του Σεργιανόπουλου ξύπνησε μνήμες από την υπόθεση Ταχτσή. Είναι από τα σπάνια εγκλήματα τέτοιου είδους που εξιχνιάστηκαν».

Ο Σεργιανόπουλος συναντήθηκε με τον Murtikneli στην πλατεία Βικτωρίας. Ο Γεωργιανός υποστήριξε ότι ο ηθοποιός τον προσέκλεισε στο σπίτι του για χρήση ναρκωτικών και για να συναντήσουν γυναίκες. Αφού πήγαν εκεί, σύμφωνα με τη μαρτυρία του κατηγορούμενου, ο Σεργιανόπουλος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και ζήτησε από τον Murtikneli να συναντηθούν, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει τον παθητικό ρόλο.

Τότε ο Γεωργιανός βγήκε εκτός εαυτού, επιπλήξαν, αφαίρεσε το μαχαίρι και τον μαχαίρωσε πάνω από 21 φορές στο λαιμό, την καρδιά και τους πνεύμονες. Αρχικά καταδικάστηκε σε είκοσι χρόνια φυλάκισης, αλλά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τον Ιούνιο του 2013, καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση χωρίς καμία μείωση ποινής.

Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στην οδό Μετεώρων, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, αποτέλεσε για χρόνια ένα «σύμβολο» πόνου. Για περισσότερο από μία δεκαετία, το σπίτι παρέμενε κλειστό, με τους γείτονες να κάνουν λόγο για μια ατμόσφαιρα που «παγώνει». Όπως ψιθυρίζουν οι περίοικοι, «κάθε νύχτα σχεδόν ακούγονται φωνές, περίεργα τριξίματα, ακόμη και ουρλιαχτά», ενώ η αύρα του ηθοποιού φαίνεται να στοιχειώνει ακόμη τους τοίχους όπου «κρύβεται πολύς πόνος και πολλά αναπάντητα γιατί».

Ο ανιψιός του ηθοποιού, Γιώργος, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν τον ψυχικό του αγώνα: «Με το σπίτι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Να το νοικιάσω; Ποιος νομίζεις ότι θα μείνει εκεί; Να το πουλήσω; Ούτε για αστείο όμως δεν το σκέφτομαι αυτό, είναι η ίδια η ζωή του μέσα εκεί». Τελικά, η ανάγκη για ένα τέλος σε αυτό το φορτισμένο κεφάλαιο οδήγησε τους κληρονόμους στην απόφαση να το πουλήσουν, κλείνοντας οριστικά μια πόρτα γεμάτη αναμνήσεις και τραγωδία.

Μια οικογένεια που χάθηκε την ίδια μέρα με τον ίδιο

Όσοι έζησαν από κοντά τη δολοφονία, υποστηρίζουν πως ο χαμός του Νίκου αποτέλεσε μόνο την αρχή. Μέσα σε λίγα χρόνια, η οικογένεια Σεργιανόπουλου υπέστη απανωτά πλήγματα, που πολλοί χαρακτήρισαν ως μια ανείπωτη «κατάρα».

Έφη Παπαθεοδώρου: Η αγαπημένη αδελφή του ηθοποιού, η γυναίκα που ήταν ο «βράχος» του, έφυγε από τη ζωή στις 8 Οκτωβρίου 2009, μόλις ενάμιση χρόνο μετά τον Νίκο, νικημένη από τον καρκίνο.

Ο σύζυγος της αδελφής του: Λίγο καιρό μετά την απώλεια της Έφης, έφυγε από τη ζωή και ο σύζυγός της, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον αγώνα για τη δικαίωση της μνήμης του ηθοποιού.

Νικολέττα Σεργιανοπούλου: Το αποκορύφωμα της τραγωδίας ήρθε τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Έφης, την ίδια ακριβώς μέρα. Η μητέρα του ηθοποιού δεν άντεξε το βάρος της απώλειας και το «γιατί» που δεν έλαβε ποτέ απάντηση, «σβήνοντας» από τη θλίψη για τον χαμό του γιου της.

Σχετικά άρθρα