παιδιά_από_το_εξωτερικό_δοκιμάζουν_ελληνικά λαχανικά_

Δείτε τις αξιολάτρευτες και συνάμα ξεκαρδιστικές αντιδράσεις παιδιών που δοκίμασαν για πρώτη φορά στην ζωή τους ελληνικά λαχανικά.

Η αλήθεια είναι πως σχεδόν κανένα παιδί δεν τα πηγαίνει καλά με τα λαχανικά. Μπορεί να φταίει το χρώμα των λαχανικών ή η γεύση των λαχανικών η ή υφή τους η η εμφάνισή τους, που κάνει τα παιδιά να μην τα συμπαθούν πολύ.

Γι’ αυτό και γονείς, διατροφολόγοι και βρεφονηπιοκόμοι έχουν βρει μερικούς τρόπους να πείσουν τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά τους. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να κάνουν τα λαχανικά να μοιάζουν πιο παιχνιδιάρικα, όπως για παράδειγμα μετατρέπουν το καρότο σε μύτη μίας φατσούλας στο πιάτο.

Δείτε ακόμα Πρωτόγνωρες εικόνες: Οι πρώτες φωτό της Ελλάδας μετά το χτύπημα του καύσωνα των 45 βαθμών Κελσίου (Pics)

Αυτό λοιπόν δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, που η ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη λαχανικά. Αυτό ισχύει με όλα τα παιδιά του κόσμου. Στην Ελλάδα υπάρχουν λαχανικά που σε άλλες χώρες του εξωτερικού δεν υπάρχουν καθόλου ή δεν υπάρχουν σε αφθονία.

Παιδιά λοιπόν του εξωτερικού, δοκίμασαν για πρώτη φορά ελληνικά λαχανικά και η αντίδρασή τους ήταν ξεκαρδιστική και συνάμα αξιολάτρευτη. Είστε έτοιμοι; Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου: 

Η ιστορία

Το βίντεο το βρήκαμε τυχαία στο Facebook και συγκεκριμένα στην σελίδα REACT. Στο συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν βλέπουμε παιδιά από το εξωτερικό να δοκιμάζουν ελληνικά λαχανικά μέσα από ελληνικές συνταγές. Για παράδειγμα βλέπουμε να δοκιμάζουν μελιτζάνες σε παπουτσάκια.

Υπήρξαν παιδιά που ξετρελάθηκαν με την γεύση της μελιτζάνας και παιδιά που δεν ήθελαν ούτε να την μυρίσουν. Υπήρχαν παιδιά που ήθελαν να φάνε όλο το φαγητό τους και παιδιά που δεν έδωσαν ούτε μία ευκαιρία στο πιάτο που τους έβαλαν μπροστά τους.

Οι άνθρωποι που έστησαν αυτό το…ας το πούμε πείραμα, εξήγησαν στα παιδιά τι λαχανικό τρώνε και σε τι συνταγή θα το δοκιμάσουν. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις έκαναν μία ελεύθερη μετάφραση του τίτλου του φαγητού στα αγγλικά, για να καταλάβουν τα παιδιά και την φιλοσοφία γύρω από το πιάτο.

Δείτε ακόμα Το πιο ξεκαρδιστικό παιδικό μενού που έγινε viral

Η αλήθεια είναι πως οι αντιδράσεις τους μας ξετρέλαναν. Για αρχή καταλάβαμε ότι λαχανικά όπως η μελιτζάνα που πολλά παιδιά της Ελλάδας δεν θέλουν ούτε να την μυρίσουν, αγαπήθηκε πολύ από παιδιά του εξωτερικού. Επίσης καταλάβαμε ότι η ελληνική κουζίνα…αρέσει.

Ή και δεν αρέσει. Όπως και να το κάνουμε είναι πάντα όμορφο και συνάμα ξεκαρδιστικό να βλέπουμε ανθρώπους του εξωτερικού να έρχονται σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα, είτε μιλάμε για μουσική, είτε για φαγητό.

Γι’ αυτό και πολλοί δημοφιλείς Youtubers του εξωτερικού, έχουν φτιάξει ανάλογα βίντεο με ελληνικά ήθη και έθιμα. Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Διαβάστε όλα τα αστεία άρθρα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close