Παράλυση ύπνου: Οι 5 πιο τρομαχτικές εμπειρίες που βίωσαν άνθρωποι

Παράλυση ύπνου: Οι 5 πιο τρομαχτικές εμπειρίες που βίωσαν άνθρωποι! Η παράλυση ύπνου είναι μία κατάσταση την οποία πολλοί από εμάς την έχουμε βιώσει. Συμβαίνει την ώρα που κοιμόμαστε. Οι άνθρωποι που την βιώνουν είναι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Πολλές φορές δεν μπορούν να αντιληφθούν αν κοιμούνται και βλέπουν εφιάλτη ή αν έχουν ξυπνήσει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν βιώσει παράλυση ύπνου υποστήριξαν ότι ένιωθαν κάτι να τους πλακώνει και δεν μπορούσαν να βγάλουν φωνή για να φωνάξουν για βοήθεια. Μερικοί υποστήριξαν ότι είδαν μαύρες σκιές να τους πλακώνουν ενώ άλλοι είπαν ότι ένιωσαν μόνο την αίσθηση δεν είδαν κάτι.

Δείτε ακόμα τα 7 τρομερά εγκλήματα που έγιναν τα Χριστούγεννα (βίντεο)

Για πολλά χρόνια η παράλυση ύπνου θεωρούνταν ότι ήταν ένα υπερφυσικό φαινόμενο. Μάλιστα είχαν δώσει το όνομα “Μόρα” στην παράλυση ύπνου, διότι οι περισσότεροι από αυτούς που την βίωναν υποστήριζαν ότι έβλεπαν μία σκιά που θύμιζε άσχημη γριά που θα τους έκανε κακό.

Υποστήριζαν λοιπόν ότι η Μόρα ήταν μία άσχημη γριά που ερχόταν στον ύπνο των ανθρώπων και προσπαθούσε να τους κλέψει την ψυχή. Μόνο αν έλεγαν το πάτερ ημών εξαφανιζόταν. Φυσικά η ιστορία της Μόρας έχει πολλά ονόματα και πολλές ερμηνείες ανά τον κόσμο. Ποικίλουν ανάλογα τα ήθη και την θρησκεία του κάθε πολιτισμού.

Οι ψυχολόγοι και οι επιστήμονες όμως διέψευσαν την ύπαρξη της Μόρας ή οποιουδήποτε υπερφυσικού φαινομένου και περιέγραψαν αυτή την κατάσταση ως παράλυση ύπνου. Συνήθως επηρεάζει ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα και αγχώδεις διαταραχές.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν εξαιτίας της κακής τους ψυχολογικής κατάστασης βιώνουν κάτι σαν κρίση πανικού στον ύπνο τους και όλα όσα βλέπουν ή νιώθουν είναι τεχνάσματα του μυαλού. Το ότι πολλοί με το πάτερ ημών κατάφεραν να ηρεμήσουν από την παράλυση ύπνου, οφείλεται στο γεγονός ότι με το πάτερ ημών ένιωσαν ασφάλεια.

Έτσι, ηρέμησαν ψυχολογικά και ο εγκέφαλός τους έδιωξε όλα τα αρνητικά συμπτώματα. Είτε πιστεύουμε ότι είναι απλά χημείες του εγκεφάλου είτε πιστεύουμε σε υπερφυσικά φαινόμενα το μόνο σίγουρο είναι ότι η παράλυση ύπνου έχει “χτυπήσει” χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εμπειρία είναι σίγουρα τρομαχτική. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας μιλήσουμε για τις 5 πιο τρομαχτικές ιστορίες με παράλυση ύπνου που βίωσαν άνθρωποι. Μοιράστηκαν αυτές τις εμπειρίες στο Reddit και οι Gloomy Gentlemen αποφάσισαν να κάνουν ένα βίντεο γι’ αυτές.

Θα μοιραστούμε λοιπόν αυτές τις εμπειρίες μαζί σας και στο τέλος του άρθρου θα δείτε το βίντεο των αγαπημένων μας Gloomy Gentlemen. Διαβάστε παρακάτω: 

Παράλυση ύπνου: Μπορείς να με δεις;

Ο πρώτος χρήσης του Reddit ανέφερε ότι πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα παθαίνει παράλυση ύπνου. Όμως ήταν αυτή η μία φορά που πραγματικά τον τρόμαξε πολύ. Βρισκόταν στο κρεβάτι με τα μάτια κλειστά όταν άκουσε την φωνή ενός μικρού αγ@ριού να του λέει “μπορείς να με δεις;” .

Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει κανένα μέρος του σώματός του, εκτός από τα μάτια του. Όμως ήταν συνηθισμένος στην παράλυση ύπνου οπότε δεν ξαφνιάστηκε. Άνοιξε τα μάτια του και είδε το μικρό αγòρι να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού και να τον ρωτάει και πάλι αν μπορεί να το δει.

Ο χρήστης του Reddit αποκάλυψε πως ήταν από τις πιο ζωντανές παραισθήσεις αλλά παρόλα αυτά, έκλεισε τα μάτια του προσπαθώντας να κοιμηθεί. Τότε ήταν που ένιωσε κάτι να τον ακουμπάει στον ώμο και γυρνώντας το κεφάλι του, είδε το μικρό αγόρι να απέχει μόλις λίγα εκατοστά από το πρόσωπο του και να ουρλιάζει “μπορείς να με δεις;”

Τότε ήταν που ο redditor ξύπνησε.

Παράλυση ύπνου: Η σκιά

Και ο συγκεκριμένος χρήστης βιώνει πολύ συχνά παράλυση ύπνου. Βλέπει όλες τις φορές την ίδια σκιά μόνο που τις περισσότερες φορές καταφέρνει να ελέγξει τον εαυτό του και να μην γίνει πιο τρομαχτική η εμπειρία του. Μια μέρα όμως αυτή η σκιά εμφανίστηκε στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι του.

Το δωμάτιο γέμισε με έναν περίεργο ήχο και η σκιά ξεκίνησε να μεταμορφώνεται σε ένα πλάσμα με στρογγυλά μάτια που κατευθυνόταν κατά πάνω του. Το δωμάτιο έγινε κόκκινο και το πλάσμα ανέβηκε πάνω στον redditor. Ξαφνικά τα χέρια του έγιναν καρφιά που του γρατζουνούσαν τον λαιμό και το πρόσωπο.

Μέχρι που το πλάσμα έμπηξε με δύναμη τα καρφιά του στον λαιμό του redditor και αυτό ήταν που τον έκανε να ξυπνήσει αμέσως.

Παράλυση ύπνου: Μαμά εσύ είσαι;

Ο συγκεκριμένος χρήστης του Redditor μοιράστηκε μαζί μας μία ιστορία από όταν ήταν 6 ετών. Στα 6 του χρόνια λοιπόν βίωσε την παράλυση ύπνου και μέχρι και σήμερα – 20 χρόνια μετά – δεν μπορεί να την ξεχάσει. Θυμάται τον εαυτό του να ξυπνάει από ένα άσχημο όνειρο και να κάθεται για ένα λεπτό στο κρεβάτι του.

Στο πάνω κρεβάτι κοιμόταν η μικρή του αδερφή. Ξαφνικά βλέπει την πόρτα του δωματίου να ανοίγει και την σκιά της μητέρας του να στέκεται στην πόρτα. Όμως αυτή τη φορά η μητέρα του ήταν κάπως ανατριχιαστική. Τα μαλλιά της ήταν ανάκατα και το κεφάλι της ήταν πιο μεγάλο από το κανονικό.

Πλησίασε το παιδί, στάθηκε δίπλα του και ξεκίνησε να το γαργαλάει. Ξαφνικά όμως το γαργαλητό της έγινε ενοχλητικό, σαν να μην είχε πρόθεση να παίξει μαζί του στην ουσία. Ξεκίνησε να γρατζουνάει το παιδί στην κοιλιά και να γρυλίζει. Ο μικρός απλά θυμάται να παρακαλάει να ξυπνήσει η μικρή του αδερφή για να τον βοηθήσει.

Παράλυση ύπνου: Η σκοτεινή φιγούρα

Ο Mike βιώνει για πολλά χρόνια παράλυση ύπνου. Νιώθει πως λίγο πριν κοιμηθεί βρίσκεται και κάποιος άλλος μαζί του στο δωμάτιο και τότε αντικρίζει μία σκοτεινή φιγούρα να κρέμεται από το ταβάνι πάνω από το κρεβάτι του.

Στην προσπάθειά του να αποδείξει στον εαυτό του ότι όλα αυτά είναι στην φαντασία του, κάποιο βράδυ ο Mike, άνοιξε την βιντεοκάμερα πριν κοιμηθεί. Είχε την ελπίδα ότι η βιντεοκάμερα δε θα κατέγραφε καμία σκοτεινή φιγούρα, και ο ίδιος θα ηρεμούσε.

Βλέποντας το απόσπασμα όμως είδε ότι στο βίντεο υπάρχει όντως μία σκοτεινή φιγούρα να κρέμεται στο ταβάνι πάνω από το κεφάλι του. Στο βίντεο των Gloomy Gentlemen που θα σας παραθέσουμε στο τέλος του άρθρου, υπάρχει το απόσπασμα από το βίντεο του Mike. Δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο είναι στημένο.

Παράλυση ύπνου: Η μάσκα

Ο χρήστης του Reddit βίωνε πολλές φορές παράλυση ύπνου ακούγοντας απόκοσμες φωνές μέσα στο δωμάτιό του. Εκείνο το βράδυ όμως που μας περιέγραψε ήταν πολύ διαφορετικό από όλα τ’ άλλα. Ξεκίνησε να ακούω πάλι περίεργες λαρυγγικές φωνές μέσα στο δωμάτιο και αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για παράλυση ύπνου.

Αυτή τη φορά όμως είδε μία φιγούρα που φορούσε μία κόκκινη μάσκα, είχε πολύ κοφτερά δόντια και πράσινα φιδίσια μάτια να μπαίνει στο δωμάτιο και να τον κοιτάζει. Ξαφνικά η φιγούρα στέκεται δίπλα σε μία τσάντα με ρούχα μπροστά από το κρεβάτι του redditor.

Ξεκινάει να βγάζει μέσα από την σακούλα όσους ανθρώπους ο redditor αγαπούσε στη ζωή του. Η φιγούρα με την μάσκα ξεκίνησε να τους σκ@τώνει έναν έναν με τον redditor να βλέπει την σκηνή φρίκης. Αφού τελείωσε, η φιγούρα με την μάσκα πλησιάζει τον redditor, βγάζει την μάσκα και αυτό που κρυβόταν από πίσω ήταν πολύ τρομαχτικό.

Του είπε κάτι πολύ προσωπικό που ο redditor αποφάσισε να μην το μοιραστεί μαζί μας και στην συνέχεια του είπε να απολαύσει την ζωή που του απομένει γιατί σε λίγο καιρό η ζωή και η ψυχή του redditor θα αφεθεί στα χέρια της φιγούρας.

Παρακάτω δείτε το αρχικό βίντεο των gloomy gentlemen:

Έχετε βιώσει κι εσείς παράλυση ύπνου; Μοιραστείτε την εμπειρία σας στα σχόλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: iatropedia.gr

Close