στερεότυπα-για-τους-millennials-γενιά Y-

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 αναφέρονται ως η γενιά των Millennial και συχνά θεωρούνται ως τεμπέληδες και χωρίς έμπνευση. Καιρός να καταρρίψουμε τα στερεότυπα που πιστεύαμε τόσο καιρό για τους millennials.

Κάθε γενιά έχει την τάση, να κατηγορεί την επόμενη γενιά. Ίσως το κάνουμε επειδή, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι γερνάμε, οπότε νοσταλγούμε τα δικά μας χρόνια νιότης και από την πολύ νοσταλγία, μας πιάνει μία εμπάθεια για τους νεότερους.

Ίσως, να το κάνουμε από ανθρώπινο ανταγωνισμό. Για τους millennials λέγεται ότι είναι μία γενιά που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τεμπέληδες και ανθρώπους δίχως έμπνευση. Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν. Πάμε να δούμε μερικά στερεότυπα γι’ αυτήν την γενιά. Διαβάστε παρακάτω:

7 στερεότυπα για τους millennials ή αλλιώς γενιά Y: Απορρίπτουν τον γάμο.

Επειδή είναι απρόθυμοι για τους γάμους, το μεγαλύτερο μέρος της γενιάς των Millennial δεν παντρεύεται με τον ίδιο ρυθμό όπως οι προηγούμενες γενιές. Ο γάμος ήταν κάποτε κυρίως μια οικονομική συμφωνία. Ωστόσο, οι μακροχρόνιοι σύντροφοι επιλέγουν όλο και περισσότερο να ζουν κάτω από την ίδια στέγη αντί να συνδέουν τη ζωή τους επ’ αόριστον.

Σε μια εποχή που η συμβίωση είναι ο κανόνας, είναι κατανοητό ότι δεν βλέπουν όλοι οι ενήλικες τον γάμο ως τον απώτερο στόχο τους. Αρκετοί παράγοντες συμβάλλουν στην απόρριψη του γάμου από τη γενιά της Millennial.

Μερικοί millennials έχουν αναβάλει τον γάμο λόγω οικονομικής ανασφάλειας, επιθυμίας για αυτονομία ή απλώς επιθυμίας να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και να εδραιωθούν πρώτα στις δουλειές και τις σταδιοδρομίες τους.

Δείτε ακόμα Χρονοταξιδιώτης έριξε το Tik Tοk : Τα 5 συνταρακτικά γεγονότα που προβλέπει ότι θα συμβούν

Μερικοί τύποι millennials προτιμούν να αποταμιεύουν πρώτα τα χρήματά τους και μετά να σκέφτονται τον γάμο. Διαφορετικά, μπορεί επίσης να επιθυμούν να ταξιδέψουν πριν εγκατασταθούν ή μπορεί να έχουν γίνει μάρτυρες διαζυγίου στην οικογένειά τους ή μεταξύ των συγγενών τους, οπότε μπορεί να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί με τον γάμο και τα μειονεκτήματά του.

στερεότυπα-για-τους-millennials-γενιά Y-

7 στερεότυπα για τους millennials ή αλλιώς γενιά Y: Συνήθως γνωρίζουν τα ταίρια τους σε εφαρμογές γνωριμιών.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα χαρακτηριστικά των millennials είναι ότι έχουν αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο συναντούν πιθανούς συνεργάτες και προτιμούν να χρησιμοποιούν κοινωνικά μέσα ή εφαρμογές γνωριμιών παρά τις προσωπικές αλληλεπιδράσεις.

Αυτή η γενιά μπορεί να αλληλοεπιδράσει με πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και να επικοινωνήσει κυρίως μέσω της τεχνολογίας. Ένα κοινό γεγονός της χιλιετίας είναι ότι η σάρωση προς τα αριστερά και προς τα δεξιά θεωρείται ως ο πιο δημοφιλής τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.

Οι Millennials είναι άνετοι, χρησιμοποιώντας διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών για να βρουν φίλους, ραντεβού ή συνδέσμους. Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο έχει επηρεάσει τη ζωή όλων, η γενιά του Millennial έχει αρχίσει να βασίζεται σε εφαρμογές γνωριμιών για την αναζήτηση αδελφών ψυχών.

Δείτε ακόμα Έχουν τρελαθεί: Σε σχολεία δίνουν σε μαθητές να φάνε αλευροσκώληκες και έντομα (βίντεο)

Δεδομένου ότι μπορούν να αποφύγουν την αδεξιότητα των πρώτων συναντήσεων λόγω της απόστασης που δημιουργείται από μια οθόνη τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή, οι διαδικτυακές συσκέψεις εμφανίζονται επί του παρόντος ως ο καλύτερος τρόπος δημιουργίας συνδέσεων.

Οι Millennials έχουν συνηθίσει τις διαδικτυακές ρυθμίσεις που τους ταιριάζουν περισσότερο και συχνά, πολλοί έχουν βρει μακροχρόνιες σχέσεις μέσω εφαρμογών γνωριμιών.

στερεότυπα-για-τους-millennials-γενιά Y-

7 στερεότυπα για τους millennials ή αλλιώς γενιά Y: Δυσκολεύονται να αγοράσουν σπίτι και να βρουν ισορροπία στη ζωή τους.

Σε σύγκριση με τους γονείς ή τους παππούδες τους, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού δεν είναι πρωταρχικός στόχος για τη γενιά των Millennial, καθώς οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται και δεν έχουν οικονομίες.

Ως αποτέλεσμα, η ενοικίαση φαίνεται να είναι ο νέος κανόνας. Σχεδόν το ήμισυ της γενιάς του Millennial φοβάται το χρέος και δεν έχουν όλοι τα μέσα να ζήσουν σεμνά και να βάζουν χρήματα στην άκρη.

Είτε κερδίζουν αξιολύπητους μισθούς είτε δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ​​λόγω του αυξανόμενου κόστους ζωής. Έτσι, πολλοί άνθρωποι της γενιάς των Millennial χρειάζονται βοήθεια από τους γονείς και τους παππούδες τους για να αγοράσουν ένα σπίτι.

στερεότυπα-για-τους-millennials-γενιά Y-

7 στερεότυπα για τους millennials ή αλλιώς γενιά Y: Είναι τεμπέληδες

Οι άνθρωποι της γενιάς των Millennial θεωρούνται τεμπέληδες. Στην πραγματικότητα, οι boomers κατηγορούσαν συχνά τους millennials ότι δεν ήταν πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά. Αυτό μπορεί να είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι millennials βιώνουν υψηλότερα επίπεδα άγχους από ό,τι οι προηγούμενες γενιές.

Το όφελος των millennials που γνωρίζουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι αναμφισβήτητο, ειδικά με το άγχος στο χώρο εργασίας να αυξάνεται.

Στην πραγματικότητα, οι millennials δεν είναι ιδιαίτερα τεμπέληδες, αλλά μάλλον, οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και περιμένουν να αποζημιωθούν για αυτό.

Δείτε ακόμα 60χρονη τα παράτησε όλα και πήγε να ζήσει με 30χρονο σε σπίτι από λάσπη

Αν και ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν κίνητρα, αναπόφευκτα, οι millennials είναι η πιο ισχυρή γενιά και το μελλοντικό εργατικό δυναμικό. Ως αποτέλεσμα, αυτό το στερεότυπο της χιλιετίας υπολείπεται.

Η γενιά του Millennial, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, περιμένει να αποζημιωθεί για την πίστη της και όχι να κακομεταχειριστεί. αν αντιληφθούν έναν χώρο εργασίας ως τοξικό, θα σηκωθούν και θα φύγουν.

στερεότυπα-για-τους-millennials-γενιά Y-

7 στερεότυπα για τους millennials ή αλλιώς γενιά Y: Είναι εθισμένοι στα τηλέφωνά τους.

Πολλά κοινά στερεότυπα για τους millennials βασίζονται στο γεγονός ότι τα μέλη αυτής της γενιάς είναι σοβαρά εθισμένα στα τηλέφωνά τους. Σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι νέοι περνούν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους κολλημένοι στα τηλέφωνά τους, η έρευνα δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι είναι πιο εθισμένοι στις συσκευές τους.

Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι οι millennials περνούν τον περισσότερο χρόνο στα τηλέφωνά τους, με μέση ημερήσια χρήση περίπου 3,7 ώρες.

Όχι τυχαία, είναι η πρώτη γενιά που μεγάλωσε με τεχνολογία όπως το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κινητά τηλέφωνα. Το κινητό, επομένως, παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο ζωής της γενιάς του Millennial.

7 στερεότυπα για τους millennials ή αλλιώς γενιά Y: Τους αρέσει το αβοκάντο.

Αυτό το στερεότυπο της χιλιετίας μπορεί να φαίνεται λιγότερο ενδιαφέρον, αλλά είναι ευρέως γνωστό πώς τα αβοκάντο έγιναν μοντέρνα λόγω της ευρείας κατανάλωσής τους από τη γενιά των Millennial. Αυτός ο μύθος φαίνεται να προέρχεται από έναν Αυστραλό εκατομμυριούχο ο οποίος ισχυρίστηκε:

«Όταν προσπαθούσα να αγοράσω το πρώτο μου σπίτι, δεν προσπαθούσα να αγοράσω θρυμματισμένο αβοκάντο για 19 δολάρια και 4 καφέδες στα 4 δολάρια ο καθένας».

Ακολουθώντας το virality της σειράς αυτής της συνέντευξης, προέκυψε το σαρκαστικό στερεότυπο ότι οι millennials πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν τοστ αβοκάντο για να έχουν ένα σπίτι.

Δείτε ακόμα 10 φωτογραφίες Που αποκαλύπτουν γιατί η πριγκίπισσα Σάρλοτ είναι το αντίγραφο της βασίλισσας Ελισσάβετ

Ως αποτέλεσμα, η δημοτικότητα του τοστ με αβοκάντο εκτοξεύτηκε στα ύψη στους όρους αναζήτησης του Google Trends και άρχισε να αποδίδεται ευρέως στους millennials.

Τα αβοκάντο είναι σίγουρα νόστιμα και υγιεινά και οι περισσότεροι φαίνεται να τα απολαμβάνουν, αλλά για να είναι αληθινό αυτό το στερεότυπο, σημαίνει ότι οι millennials καταναλώνουν μεγαλύτερο ποσοστό αβοκάντο από άλλες γενιές.

Ως εκ τούτου, το Gen Y έχει συνδεθεί με την πλούσια κατανάλωση και έχει χαρακτηριστεί ως φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας το φρούτο διάσημο.

στερεότυπα-για-τους-millennials-γενιά Y-

7 στερεότυπα για τους millennials ή αλλιώς γενιά Y: Τους αρέσει να τους επαινούν.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της χιλιετίας που έχει γίνει δημοφιλές μεταξύ άλλων γενεών είναι ότι αναζητούν τον έπαινο. Ωστόσο, αυτό το γεγονός αναγνωρίζεται ευρέως στον εργασιακό χώρο, επειδή φαίνεται να διατηρεί τα κίνητρα των ανθρώπων να εργαστούν σκληρότερα και καλύτερα.

Η γενιά του Millennial απαιτεί συνεχή ανατροφοδότηση και επαίνους στην εργασία επειδή οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες της εργασίας αλλάζουν συχνά, επομένως απαιτούν εποικοδομητικά σχόλια για να παραμείνουν σε καλό δρόμο και να προσαρμόσουν ανάλογα την απόδοσή τους.

Ωστόσο, επικρίνονται συχνά ότι είναι ναρκισσιστές λόγω της επιθυμίας τους για θαυμασμό και επικύρωση. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι βλέπουν αυτό το χαρακτηριστικό των millennials ως αρνητικό και όχι ως κάτι που μπορεί να εμπνεύσει άλλους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

στερεότυπα-για-τους-millennials-γενιά Y-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close