Ο «Άνδρας του Σόμερτον»: 70 χρόνια μετά θα λυθεί το μεγαλύτερο μυστήριο;_

Φαίνεται πως 70 χρόνια μετά γίνονται προσπάθειες να λυθεί το μεγαλύτερο μυστήριο με τον άνδρα του Σόμερτον!

Πολλά μυστήρια έχουν ταλανίσει την ανθρωπότητα όλα αυτά τα χρόνια. Ένα από αυτά ήταν και ο άνδρας του Σόμερτον. Ο άνδρας του Σόμερτον ήταν ένας νεκρός άνδρας που βρέθηκε στις γραμμές του τραίνου. Ήταν αγνώστων στοιχείων και μέχρι και σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας δεν έχουν καταλήξει στην ταυτότητά του.

70 χρόνια μετά η Αυστραλία προσπαθεί να βρει άκρη για την καταγωγή αυτού του μυστηριώδους άντρα που μέχρι και σήμερα η ιστορία του έχει γοητεύσει αρκετούς. Μάλιστα κανάλια στο Youtube που ασχολούνται με το μεταφυσικό και τις ιστορίες μυστηρίου, έχουν ασχοληθεί.

Δείτε ακόμα Γηροκομείο από την Κόλαση: Εσείς είδατε το φάντασμα; (βίντεο)

Στο σημερινό άρθρο θα μάθουμε την ιστορία του άνδρα του Σόμερτον αλλά και τα στοιχεία που έχουν αυτήν την στιγμή οι αυστραλιανές αρχές στα χέρια τους. Σίγουρα είναι μία ιστορία που γοητεύει και μέχρι και σήμερα πιστεύαμε ότι δε θα βρεθεί ποτέ άκρη. Λέτε να κάναμε λάθος; Διαβάστε παρακάτω: 

Ο άνδρας του Σόμερτον

Ο άνδρας του Σόμερτον ήταν από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Ψυχρού Πολέμου και μέχρι και σήμερα παραμένει ένα τεράστιο μυστήριο. Ένας άντρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε νεκρός 70 χρόνια μετά στο Σόμερτον και συγκεκριμένα στις ράγες ενός τραίνου.

Ο άντρας είχε κομμένα τα ταμπελάκια από τα ρούχα του – μία γνωστή τακτική για τους κατασκόπους – και φυσικά οι αρχές δεν μπορούσαν έστω από τα ρούχα να καταλάβουν από που μπορεί να είχε έρθει. Δεν βρέθηκαν πάνω του ταυτότητες κι άλλα στοιχεία που να παραπέμπουν σε όνομα, καταγωγή κλπ.

Το πτώμα του άντρα βρέθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1948 στην παραλία Σόμερτον στην πόλη της Αδελαΐδας, στην Νότια Αυστραλία. Ο άνδρας φορούσε κοστούμι και γραβάτα. Οι αρχές προσπάθησαν να κάνουν έρευνα όμως τα ελλιπή μέσα της εποχής δεν βοήθησαν.

Δείτε ακόμα Αδιανόητο περιστατικό στην Καβάλα: Άνοιξαν τάφο και έκλεψαν τον νεκρό άνδρα!

Έτσι οι έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν σε αδιέξοδο και ο άνδρας θάφτηκε στο τοπικό νεκροταφείο. Η ταφόπλακα έγραφε “ο άγνωστος άντρας”. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκαν περίεργα αντικείμενα κοντά του.

Συγκεκριμένα είχε μία βαλίτσα και μερικά ακατάληπτα έγγραφα και φυσικά πολλοί πίστεψαν ότι ήταν κατάσκοπος. Ο άνδρας κρατούσε επίσης ένα κομμάτι χαρτόνι που πάνω έγραφε “τελείωσε” στα φαρσί. Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας ένα βίντεο που αναφέρεται η ιστορία αναλυτικά:

Ελπίδες για την λύση του μυστηρίου

Κάποιοι είπαν ο άνδρας του Σόμερτον ήταν κατάσκοπος ενώ κάποιοι άλλοι ότι επρόκειτο για πληγωμένο εραστή που αποφάσισε να δώσει τέλος στην ζωή του. Όμως μέχρι και σήμερα κανείς από εμάς δεν πίστευε ότι κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να μάθουμε την αλήθεια.

Η πρόοδος της επιστήμης όμως και το DNA ίσως βοηθήσει την αστυνομία της Αυστραλίας σήμερα να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Σίγουρα η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον ενώ η γενική εισαγγελέας της Νότιας Αυστραλίας Βίκι Τσάπμαν διέταξε την εκταφή της σορού.

Η εισαγγελέας αιτιολόγησε την απόφασή της εξαιτίας του έντονου δημόσιου ενδιαφέροντος. «Για πάνω από 70 χρόνια οι άνθρωποι εικάζουν ποιος είναι ο άνδρας και πώς πέθανε», ανέφερε στο ΒΒC. Αφού πραγματοποιήθηκε η εκταφή οι ερευνητές ξεκίνησαν τις διαδικασίες “χτισίματος” του προφίλ DNA του άντρα.

Δείτε ακόμα Οι πιο επικίνδυνες και απομονωμένες φυλές στον κόσμο (βίντεο)

Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας. Η ιστορία σήμερα βρίσκεται στο τμήμα Επιχείρησης Επιμονή η οποία έχει στόχο να ταυτοποιήσει όλα τα μη αναγνωρισμένα πτώματα στην Νότια Αυστραλία.

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: cnn.gr

 

Close