Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα

Πολλοί από εμάς, κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουμε να μαζεύουμε βότσαλα απο τις ακρογιαλιές και να κάνουμε συλλογή με τις πιο όμορφες πέτρες που βρήκαμε. Σίγουρα λοιπόν, θα έχουμε παρατηρήσει ότι παλιά σπασμένα γυαλιά – συνήθως απο μπουκάλια μπίρας – με το “ψήσιμο” απο το αλάτι της θάλασσας, μετατράπηκαν μετά απο αρκετό καιρό σε πανέμορφες χρωματιστές πέτρες.

Δεν γνωρίζαμε όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει με κάποιες…διαφορές και στο ύφασμα. Παρακάτω, θα διαβάσετε την ιστορία της καλλιτέχνιδος Sigalit Landau απο το Ισραήλ που για τις ανάγκες του τελευταίου της πρότζεκτ, βύθισε ένα μαύρο φόρεμα στη Νεκρά Θάλασσα το 2014 και πρόσφατα αφαιρέθηκε για το κοινό. Το αποτέλεσμα, θα σας ενθουσιάσει!

 

Για το τελευταίο της πρότζεκτ, η καλλιτέχνης από το Ισραήλ, με το όνομα Sigalit Landau, αποφάσισε να βυθίσει ένα μαύρο φόρεμα στη Νεκρά Θάλασσα. Το φόρεμα βυθίστηκε στα γεμάτα αλάτι νερά το 2014 και πρόσφατα αφαιρέθηκε για το κοινό.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Το πρότζεκτ της καλλιτέχνιδας αποτελείται από 8 συλλογές με φωτογραφίες με το όνομα Salt Bride (Η νύφη του αλατιού) και είναι εμπνευσμένο από το έργο του S. Asky με το όνομα Dybbuk.

Το έργο μιλά για μια νύφη που το σώμα της καταλαμβάνει το πνεύμα του νεκρού αγαπημένου της. Το φόρεμα που θα δείτε είναι μια ρέπλικα του αρχικού φορέματος του θεατρικού τη δεκαετία του 1920.

Η καλλιτέχνης έλεγχε την κατάσταση του φορέματος κάθε τρεις μήνες, με σκοπό να παρακολουθήσει την διαδικασία της κρυσταλλοποίησης που θα δείτε παρακάτω. Μπορείτε να τα δείτε στο μουσείο Marlborough Contemporary στο Λονδίνο μέχρι και τις 3 Σεπτέμβρη.

 

Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα

 

Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα Βύθισε ένα φόρεμα για 2 χρόνια στη Νεκρά Θάλασσα σήμερα είναι ένα κρυστάλλινο αριστούργημα

 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

Πηγή: www.tilestwra.com
Close