Ψυχολογικό τεστ: Το τεστ που φανερώνει με ποιον τρόπο βλέπεις τον έρωτα και γιατί αποτυγχάνεις στις σχέσεις

Ψυχολογικό τεστ : Το τεστ που φανερώνει με ποιον τρόπο βλέπεις τον έρωτα και γιατί αποτυγχάνεις στις σχέσεις. Αυτό το τεστ θα σας βοηθήσει να καταλάβετε με ποιον τρόπο βλέπετε τον έρωτα και γιατί αποτυγχάνετε στις σχέσεις σας.

Μπορεί τα προβλήματά μας να είναι πολλά, όμως ο έρωτας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή των περισσότερων ανθρώπων. Οι άνθρωποι ανησυχούν για ποιον λόγο οι σχέσεις τους δεν πετυχαίνουν ή δεν βρίσκουν εύκολα το άλλο τους μισό.

Αναρωτιούνται αν έκαναν σοβαρή σχέση από τύχη ή επειδή έχουν καλό γούστο ή επειδή έχουν έναν ισορροπημένο τρόπο να διαλέγουν τις σχέσεις τους. Το σημερινό ψυχολογικό τεστ είναι στην ουσία δύο ψυχολογικά τεστ και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τον τρόπο που βλέπετε τον έρωτα και γιατί ίσως να αποτυγχάνετε στις σχέσεις σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Test: Βρες τα λάθη σε 10 φωτογραφίες

Στην ουσία το σημερινό μας ψυχολογικό τεστ βασίζεται σε δύο κλίμακες. Η πρώτη κλίμακα μιλάει για το τι μας ελκύει περισσότερο σε έναν άνθρωπο και τι είναι αυτό που προσέχουμε πρώτα. Η δεύτερη κλίμακα εξηγεί το κατά πόσο είναι πιθανό να δουλέψουμε και να ξεπεράσουμε προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε μία σχέση.

Το συγκεκριμένο τεστ ονομάζεται σιωπηρή θεωρία σχέσεων και αυτό διότι συνήθως δεν μιλάμε γι’ αυτά. Είναι πολύ πιθανό να πιστεύουμε πως είμαστε κάπου εκεί έξω υπάρχει ο ένας και μοναδικός έρωτας για εμάς.

Και οι δυο αυτές κλίμακες μαζί μπορούν να απαντήσουν στο εάν αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στις σχέσεις μας, εάν ψάχνουμε για ελαττώματα που ενδεχομένως δεν υπάρχουν καν ή εάν φεύγουμε τρέχοντας κι απροσδόκητα από σχέσεις.

Δείτε ακόμα Τεστ: Ποια ζέβρα κοιτάζει την κάμερα στην φωτογραφία;

Ταυτόχρονα, μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί οι άλλοι κάνουν ερωτικές επιλογές που μας φαίνονται εντελώς ακατανόητες. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο απλά κουίζ που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ποια είναι η περίπτωσή σου.

Οι ερωτήσεις και των δύο προέρχονται από το Ερωτηματολόγιο στις Θεωρίες Σχέσεων που χρησιμοποίησε η Renae Franiuk, από το Πανεπιστήμιο Aurora του Ιλινόις, στην έρευνά της για τις «σιωπηρές» θεωρίες.

τεστ-για-ερωτικές σχέσεις-

Photo via: Pinterest

Η Franiuk χρησιμοποιεί τους όρους «soulmate» («αδερφή-ψυχή») και «work-it-out» (που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «ας το δουλέψουμε», «ας το προσπαθήσουμε») για να περιγράψει τις δύο κλίμακες. Άλλοι ερευνητές χρησιμοποιούν τους όρους «πεπρωμένο» και την «ανάπτυξη» για να τις περιγράψουν.

Η κλίμακα «αδερφή-ψυχή»

Απάντησε τις ερωτήσεις σε μια κλίμακα από το 1 έως το 7, με το 1 να σημαίνει «διαφωνώ απόλυτα» και το 7 να σημαίνει «συμφωνώ απόλυτα».

 1. Η επιτυχία μιας σχέσης βασίζεται κυρίως στο αν τα άτομα είναι «σωστά» το ένα για το άλλο.
 2. Υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί έξω που είναι τέλειος (ή σχεδόν τέλειος) για ‘μένα.
 3. Στους γάμους, πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν (προσοχή: όχι «χτίζουν»!) μια βαθιά σύνδεση ο ένας με τον άλλον.
 4. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο/η σύζυγός μου κι εγώ να είμαστε τρελά ερωτευμένοι μετά τον γάμο μας.
 5. Δεν θα παντρευόμουν κάποιον αν δεν τον ερωτευόμουν τρελά πρώτα.
 6. Δεν υπάρχει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα».
 7. Θεωρώ ότι ο σύζυγος ή η σύζυγός μου πρέπει να είναι ο πιο καταπληκτικός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ.
 8. Οι άνθρωποι που ψάχνουν το «άλλο τους μισό» σπαταλάνε τον χρόνο τους.
 9. Ο λόγος που οι περισσότεροι γάμοι διαλύονται είναι ότι δεν είναι το σωστό ταίρι ο ένας του άλλου.
 10. Η σύνδεση και η επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους υπάρχουν πριν καν τους γνωρίσεις.

Δείτε ακόμα Τεστ παρατηρητικότητας: Βρες τις διαφορές σε αυτές τις 5 εικόνες

Άθροισε τους βαθμούς που έβαλες στις ερωτήσεις 1,2,3,4,5,7,9 και 10. Για τις ερωτήσεις 6 και 8, θα σε δυσκολέψουμε λίγο, αλλά σου ‘χουμε τυφλή εμπιστοσύνη: αφαίρεσε κάθε απάντηση σ’ αυτές τις δύο ερωτήσεις από τον αριθμό 8.

Το αποτέλεσμα θα είναι η απάντησή σου γι’ αυτή την ερώτηση. Για παράδειγμα, αν απάντησες 6, πρέπει να προσθέσεις ένα 2 στο σύνολό σου. Όταν έχεις το τελικό σύνολο, διαίρεσέ το με το 10 για να δεις τον μέσο όρο σου σ’ αυτή την κλίμακα.

τεστ-για-ερωτικές σχέσεις-

Photo via: psychologynow.gr

Η κλίμακα «θα το δουλέψουμε»

Απάντησε τις ερωτήσεις σε μια κλίμακα από το 1 έως το 7, με το 1 να σημαίνει «διαφωνώ απόλυτα» και το 7 να σημαίνει «συμφωνώ απόλυτα».

 1. Η επιτυχία μιας ερωτικής σχέσης βασίζεται κυρίως στο πόσο προσπαθούν και οι δύο γι’ αυτήν.
 2. Σ’ έναν γάμο, η προσπάθεια είναι πιο σημαντική από τη συμβατότητα.
 3. Σε μία σχέση η αγάπη μεγαλώνει κι εξελίσσεται.
 4. Αν οι άνθρωποι προσπαθούσαν περισσότερο, οι περισσότεροι γάμοι θα μακροημέρευαν.
 5. Θα μπορούσα να παντρευτώ αρκετούς ανθρώπους -αρκεί να ήταν λογικοί.
 6. Ο λόγος που πολλοί γάμοι διαλύονται είναι ότι οι άνθρωποι δεν προσπαθούν.
 7. Το πόσο καλά ξέρεις έναν άνθρωπο εξαρτάται από το πόσο καιρό τον ξέρεις.
 8. Θα ήμουν ικανοποιημένη/ος αν παντρευόμουν έναν τυχαίο άνθρωπο.
 9. Ο μόνος τρόπος να μάθεις καλά τον/ την σύντροφό σου είναι να περάσεις καιρό μαζί του/της.

Για να βρεις το σκορ σου, τα πράγματα είναι πιο απλά εδώ: άθροισε τους αριθμούς που έδωσες ως απάντηση σε κάθε ερώτηση και διαίρεσέ τους με το 9, για να βρεις τον μέσο όρο σου.

Αν είχες πιο υψηλό σκορ στην κλίμακα «αδερφή-ψυχή» ή αλλιώς στην κλίμακα «πεπρωμένο»…

Να ξέρεις ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν τον εαυτό τους ως τον «η αγάπη θέλει χρόνο» τύπο. Δεν είσαι δηλαδή ο πρώτος άνθρωπος που ξαφνιάζεται με το αποτέλεσμά του.

Δεν μας αρέσει να βλέπουμε τον εαυτό μας ως κάποιον που πιστεύει σε «αδερφές-ψυχές», γιατί ακούγεται απολύτως αντιεπιστημονικό και οριακά σαχλά ρομαντικό.

Αν είχες πιο υψηλό σκορ στην κλίμακα «θα το δουλέψουμε»…

Όσοι είχαν υψηλότερο σκορ σ’ αυτήν την κατηγορία τείνουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τα προβλήματα των σχέσεών τους. Εντυπωσιακό είναι δε, ότι η εμφάνιση ενός προβλήματος μπορεί να ισχυροποιήσει τους δεσμούς ανάμεσα στο ζευγάρι!

Τα ζευγάρια με υψηλό σκορ σ’ αυτήν την κλίμακα βρίσκουν έως και αναγκαίες τις μικρές προκλήσεις στη σχέση τους. Όσο πιο πολύ «δουλεύουν» μαζί για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, όσο περισσότερο επενδύουν ο ένας στον άλλον, τόσο πιο αφοσιωμένοι νιώθουν.

τεστ-για-ερωτικές σχέσεις-

Photo via: Pinterest

Η σκοτεινή πλευρά του να πιστεύεις στο «ένα και μοναδικό άλλο σου μισό»

Μπορεί να νομίζουμε ότι η θεωρία του ενός και μοναδικού έρωτα είναι πολύ ρομαντική όμως στην πραγματικότητα είναι καταστροφική για τις ανθρώπινες σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Υπάρχουν άνθρωποι που απορρίπτουν διαρκώς υποψήφια ταίρια επειδή κανένας ή καμία δεν είναι “έτσι όπως θα έπρεπε να ήταν το άλλο τους μισό.”.

Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που μένουν σε σχέσεις οι οποίες δεν τους κάνουν καλό και θα έπρεπε να διαλυθούν από καιρό, απλά και μόνο επειδή θεωρούν ότι αυτό είναι το άλλο τους μισό και δεν πρέπει με τίποτα να διαλυθεί αυτή η σχέση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν θέλουμε μία υγιή σχέση θα πρέπει να αφήσουμε τέτοιου είδους ψυχαναγκασμούς στο παρελθόν και να αφήσουμε την σχέση και την ζωή να αποδείξει αν αυτός ή αυτή που έχουμε στο πλάι μας ήρθε για να μείνει.

Διαβάστε όλα τα τεστ στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close