Σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια πνίγηκε από αρακά στον παιδικό σταθμό ο Γιάννης 2,5 ετών

Ο άτυχος Γιαννάκης ήταν μόλις 2,5 ετών όταν πνίγηκε στις 15 Οκτωβρίου του 2019 από αρακά μέσα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Το παιδι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου οι γιατροί μετά από προσπάθεια κατάφεραν να  τον κρατήσουν στη ζωή 10 ημέρες. Παρόλα αυτά ο μικρός δεν άντεξε και κατέληξε . 

Η μητέρα που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη στο παιδί της, σπαράζει: «Εκείνη τη μέρα δεν ήθελα να τον πάω στον παιδικό σταθμό… Είχα ζητήσει να μου δώσουν το μενού να δω τι φαγητό έχουν… Αν ήξερα ότι είχαν αρακά δε θα τον πήγαινα εκείνη την ημέρα, δεν τρώει τα λαχανικά… Έφυγα και τον άκουσα να κλαίει… Ήθελα να γυρίσω πίσω να τον πάρω, αλλά σκέφτηκα ότι θα συνηθίσει», είπε για τη μοιραία εκείνη ημέρα που έχασε το σπλάχνο της.

«Οι γιατροί μού είπαν ότι το παιδί μου είναι δυνατό. Έδωσε μεγάλη μάχη», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Δείτε επίσης : Σασμός: Τραγωδία για τους Σταματάκηδες  Η Καλλιόπη ξεσκεπάζει τον Μαθιό

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το άτυχο αγοράκι σύμφωνα με το star.gr  να πνίγηκε από αρακά που είχε το μεσημεριανό μενού του σταθμού, ενδεχόμενο που υποστηρίζουν και οι γονείς του. Το παιδί, μετά το περιστατικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι το παρέλαβαν νεκρό, καθώς ο εγκέφαλός του από την έλλειψη οξυγόνου είχε νεκρωθεί. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε εκτεταμένο οίδημα στον εγκέφαλο και κατά συνέπεια υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης και επαναφοράς της καρδιάς τους, με αποτέλεσμα η καρδούλα του να λειτουργήσει ξανά. Τελικά ο μικρός Γιάννης δεν άντεξε και κατέληξε 10 ημέρες μετά.

Τι δηλώνουν οι υπεύθυνοι του σταθμού

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού, μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου τους, ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος του μικρού δεν οφείλεται σε πνιγμό, καθώς οι αεραγωγοί του ήταν κενοί, όπως ενημερώθηκαν από τους γιατρούς. Πρόσθεσαν, δε ότι το παιδί είχε πέσει και από την καρέκλα, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ζήτησαν οδηγίες από το ΕΚΑΒ, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και το παιδί έκανε εμετό, βγάζοντας όλο το φαγητό.

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση και τη νεκροψία – νεκροτομή που διενέργησε ο ιατροδικαστής Νικόλαο Καλόγρια, «η παρουσία ξένου σώματος δεν επιβεβαιώθηκε. Το γεγονός, όμως, ότι η καρδιοαναπνευστική ανακοπή έλαβε χώρα κατά τη σίτιση, θέτει σαφή υποψία για εισρόφηση που προηγήθηκε της ανακοπής. Η δε απουσία άλλου υποκείμενου νοσήματος που να δικαιολογεί την ανακοπή, θέτει υπόνοια για εισρόφηση που προηγήθηκε της ανακοπής και σχετίζεται αιτιωδώς με αυτή».

Δείτε επίσης : Στεφανία Τζαφέρη : Κύμα συμπαράστασης στο Twitter για την blogger που έπεσε θύμα κακοποίησης

Πλέον, οι γονείς του μικρού Γιάννη ζητούν να πραγματοποιηθεί έρευνα για το αν οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού έπραξαν τα δέοντα για να σωθεί το παιδί τους. Ο πατέρας αναφέρει, μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά, ότι έχει στα χέρια του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο εν λόγω σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια την περίοδο που συνέβη το περιστατικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close