ΣΟΚ για την μεγαλύτερη δύτριας στο κόσμο: Η τελευταία βουτιά της και ο μυστηριώδης θάνατός της

ΣΟΚ για την μεγαλύτερη δύτρια στο κόσμο: Η Ναταλία Μολτσανόβα έκανε την τελευταία της βουτιά,  μία εξόρμηση στη θάλασσα μαζί με τον γιο της και μια μικρή παρέα ανθρώπων στάθηκε μοιραία.

Η Ναταλία Μολτσανόβα ήταν η καλύτερη δύτρια στον κόσμο, ωστόσο, ο θάνατός της θα παραμείνει μυστήριο, καθώς έφυγε από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Συγκεκριμένα η Ρωσίδα δύτρια ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια με εκατοντάδες διακρίσεις και άλλα τόσα ρεκόρ, ωστόσο μία εξόρμηση στη θάλασσα μαζί με γιο της και μια μικρή παρέα ανθρώπων στάθηκε μοιραία.

Η δύτρια γεννήθηκε στις 8 Μαΐου στην Ουφά που είναι η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν, η γνωστή στη Δύση ως Μπασκιρία, που είναι κομμάτι της Ρωσίας. Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό και κυρίως με οτιδήποτε είχε σχέση με το υδάτινο στοιχείο.

ΣΟΚ για την μεγαλύτερη δύτριας στο κόσμο: Η τελευταία βουτιά της και ο μυστηριώδης θάνατός της

Δείτε ακόμη Γίνεται να σε σκοτώσει ένα χασμουρητό: Τα πιο περίεργα αίτια θανάτου στον κόσμο

Όταν έφτασε σε ηλικία 20 ετών, ωστόσο, έβαλε σε όλα μια άνω τελεία γιατί ήθελε να χτίσει τη δική της οικογένεια, αποκτώντας δυο παιδιά, τον Αλεξέι και την Οξάνα.

Στην ηλικία των 40 ετών αρχίζει να ανακαλύπτει τις ελεύθερες καταδύσεις. Το άθλημα με το οποίο θα συστηθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό και θα κάνει την παρουσία της αισθητή μόλις δυο χρόνια μετά που θα το ξεκινήσει.

Το 2003 είναι η χρονιά που απογειώνει τη Ναταλία Μολτσανόβα, καθώς πραγματοποιεί δύο εθνικά ρεκόρ σε στατική άπνοια και δυναμική άπνοια και λίγους μήνες από αυτή την επιτυχία κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στη δυναμική άπνοια σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο!

ΣΟΚ για την μεγαλύτερη δύτριας στο κόσμο: Η τελευταία βουτιά της και ο μυστηριώδης θάνατός της

Δείτε ακόμη Δεν πάει το μυαλό σας γιατι τα καθίσματα των λεωφορείων έχουν αυτά τα περίεργα καλύμματα!

Είναι ενδεικτικό πως η μεγαλύτερη αντίπαλος της Μολτσανόβα έχει δηλώσει πως «ήταν η μεγαλύτερη αθλήτρια που γνώρισε ποτέ ο χώρος των ελεύθερων καταδύσεων και πιθανότατα δύσκολα θα βγει καλύτερη από αυτή στο μέλλον»!

Ωστόσο, όλα θα άλλαζαν στις 2 Αυγούστου του 2015, όταν η Ναταλία με μερικούς φίλους της πήγαν στην Ίμπιζα. Όλοι μαζί με μια βάρκα έφτασαν ανοιχτά του νησιού Φορμεντέρα. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, αφού διασκέδαζαν η Ναταλία θα παρέδιδε σε κάποιους από τους φίλους της μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης.

Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα και τρομακτικά έντομα που υπάρχουν στον κόσμο

Όπως είπαν όσοι ήταν παρόντες, η Ναταλία Μολτσανόβα βούτηξε με σκοπό να φτάσει τα 35 μέτρα. Αν κα ήταν μεγάλο βάθος, η ίδια είχε βουτήξει πάμπολλες φορές σε βάθη διπλάσια και τριπλάσια από αυτά. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άψογες, ωστόσο δεν βγήκε ποτέ ξανά στην επιφάνεια.

Ο γιος και οι φίλοι της ειδοποίησαν την ισπανική ακτοφυλακή. Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα και χρησιμοποιήθηκε ακόμα και υποβρύχιο ρομπότ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Το σώμα της ουδέποτε βρέθηκε και στις 5 Αυγούστου ανακοινώθηκε πως θεωρείται νεκρή.

Δείτε ακόμη Τα 7 περίεργα σημάδια που μαρτυρούν την ευφυΐα σας!

«Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε αυτό το τέλος», ήταν τα λόγια του Αλεξεϊ Μολτσάνοβ, του αγαπημένου της γιου, όταν όλα πλέον είχαν τελειώσει.

Close