ο_άνθρωπος_που_έμεινε_στην_κοιλιά της φάλαινας_για_τρεις_μέρες_

Άνθρωπος έμεινε για τρεις μέρες μέσα στην κοιλιά φάλαινας . Θα μάθουμε μαζί την απίστευτη ιστορία ενός ανθρώπου που έμεινε για τρεις μέρες μέσα στην κοιλιά φάλαινας.

Σίγουρα όλοι ξέρετε το παραμύθι του Πινόκιο. Η ξύλινη κούκλα, έμεινε μέσα στην κοιλιά της φάλαινας, μέχρι που κατάφερε να απεγκλωβιστεί. Αυτά συμβαίνουν όμως μόνο στα παραμύθια. Σωστά; Λοιπόν φαίνεται πως όχι.

Υπάρχει στην πραγματικότητα ένας άνθρωπος που έμεινε για τρεις μέρες μέσα στην κοιλιά της φάλαινας. Η ιστορία του ανθρώπου τότε, είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, αφού δεν γνωρίζουμε ανθρώπους συχνά που να μένουν σε κοιλιά φάλαινας και να επιβιώνουν. Διαβάστε παρακάτω την ιστορία: 

Η ιστορία

Το παράδοξο αυτό συμβάν συνέβη τον Αύγουστο του 1891. Πρωταγωνιστής ήταν ο Άγγλος φαλαινοθήρας James Bartley, όπου μετά από αυτήν την τραγική εμπειρία νοσηλεύτηκε στο Δημοτικό Νοσοκομείο του Λονδίνου προσπαθώντας να συνέλθει.

Τον Αύγουστο του 1891 λοιπόν, ένα φαλαινοθηρικό πλοίο με καπετάνιο τον Edward Gleville, βρισκόταν στις ακτές των Νησιών Φώκλαντ, στο νότιο άκρο, της Νότιας Αμερικής. Το πλοίο έστειλε οκτώ αλιείς με δύο βάρκες, έτσι ώστε να πιάσουν μία μεγάλη φάλαινα φυσητήρα, την οποία την είχαν διακρίνει στον ορίζοντα.

Οι φαλαινοθήρες λοιπόν, συνάντησαν στην ρότα τους  την πελώρια φάλαινα και κατόρθωσαν ύστερα από πολλούς κόπους να την τραυματίσουν θανάσιμα. Όμως καθώς η φάλαινα σφάδαζε από τα χτυπήματα, ανέτρεψε με ένα χτύπημα της ουράς της την μία από τις δύο καταδιωκτικές ακάτους.

Δείτε ακόμα «Φαινόμενο Bleve»: Το τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική που θέρισε όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 200m

Οι ναυτικοί λοιπόν βρέθηκαν ξαφνικά στην θάλασσα όμως κατάφεραν να διασωθούν από τους συντρόφους τους, οι οποίοι βρίσκονταν στην άλλη βάρκα. Ύστερα από πολλές έρευνες κατάφεραν να βρουν το πτώμα του ενός αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον James Bartley.

Όταν η φάλαινα σταμάτησε να σφαδάζει οι αλιείς ήταν σίγουροι ότι δεν ζούσε και την ανέβασαν πάνω στο πλοίο, Άρχισαν να την διαμελίζουν για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο. Την τρίτη μέρα οι ψαράδες, έσκισαν το στομάχι του ψαριού και ανακάλυψαν ότι εκεί μέσα βρισκόταν ο James Bartley.

Ο φαλαινοθήρας ζούσε όμως ήταν λιπόθυμος. Η φάλαινα είχε καταφέρει να τον καταπιεί ολόκληρο. Οι ναυτικοί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα, όμως ο φαλαινοθήρας για αρκετές μέρες καταλαμβανόταν από παροξυσμό, είχε υποστεί μεγάλο σοκ και δεν μπορούσαν να του αποσπάσουν ούτε μισή λέξη για το τι είχε συμβεί.

Δείτε ακόμα Όταν ακούστηκε ο «βρυχηθμός» της Γης: Ο μετεωρίτης που εξερράγη και ήταν σαν 1.000 βόμβες Χιροσίμα

Μετά από τρεις εβδομάδες όπου ο φαλαινοθήρας νοσηλευόταν στο Δημοτικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, μπόρεσε επιτέλους να διηγηθεί στον γιατρό του τι έζησε. Συγκεκριμένα είπε:

«Θυμάμαι πολύ καλά τη στιγμή κατά την οποία η φάλαινα με πέταξε στον αέρα με ένα μόνο χτύπημα της ουράς της. Έπειτα, αισθάνθηκα ότι βούλιαξα και βρέθηκα έξαφνα μέσα σε μια θήκη λεία, ομαλή και γλιστερή, η οποία, με το σφίξιμο και το χαλάρωμα που έκανε, με έσπρωχνε ολοένα και βαθύτερα.

Αυτό διήρκεσε για μερικές στιγμές και ύστερα βρέθηκα μέσα σ’ έναν σάκο πολύ πλατύ. Ψηλάφισα γύρω μου και συνειδητοποίησα γρήγορα ότι βρισκόμουν μέσα στο στομάχι της φάλαινας. Μπορούσα ακόμη να αναπνέω, αν και με μεγάλη δυσκολία. Ένιωθα μια ανυπόφορη ζέστη και θαρρείς πως ψηνόμουν ζωντανός.

Δείτε ακόμα Τα 10 απίστευτα πράγματα που πίστευαν στο παρελθόν οι άνθρωποι

Η φρικτή σκέψη ότι ήμουν καταδικασμένος να πεθάνω μέσα στην κοιλιά του κήτους με βασάνιζε με τον χειρότερο τρόπο και η αγωνία και η απόγνωσή μου συνεχώς κορυφώνονταν. Η αποπνιξία και η εκκωφαντική σιωπή μου είχαν διαλύσει το ηθικό. Ευτυχώς, κάποια στιγμή λιποθύμησα και έπαψα να τρέμω για τη ζωή μου…»

Τότε ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν γνωστός ως ένας από του πιο ατρόμητους φαλαινοθήρες. Μετά από αυτήν την εμπειρία όμως ξεκίνησε να διακατέχεται από δεινές παρακρούσεις. Πίστευε πως η φάλαινα τον καταδίωκε ακόμη και ότι στην συνέχεια θα τον κατάπινε και πάλι.

Το δέρμα του φαλαινοθήρα, είχε γίνει πολύ ξερό ζαρωμένο, όπως μία παλιά περγαμηνή εξαιτίας του γαστρικού υγρού που υπήρχε στο στομάχι της φάλαινας. Όμως η υγεία του σχετικά ήταν καλή και πέθανε ύστερα από 18 χρόνια, το 1909.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία του:

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: typosthes.gr

Close