Τα 10_ απίστευτα πράγματα_ που πίστευαν_ στο παρελθόν_ οι άνθρωποι_

Τα 10 απίστευτα πράγματα που πίστευαν στο παρελθόν οι άνθρωποι! Η αλήθεια είναι πως πλέον πολλά πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Σε αυτό φυσικά βοήθησε η εξέλιξη της επιστήμης και η έξαρση του διαδικτύου που έκανε τους ανθρώπους να μπορούν να βρίσκουν εύκολα νέες πληροφορίες για ανεξήγητα πράγματα.

Στο παρελθόν όμως η επιστήμη δεν είχε εξελιχθεί πολύ, οπότε οι άνθρωποι πίστευαν σε πολλά παραφυσικά φαινόμενα, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε τα 10 πιο απίστευτα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι στο παρελθόν.

Δείτε ακόμα Από θαύμα ζούμε: Δείτε 26 φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80 και του 90

Τις πληροφορίες τις βρήκαμε από το αγαπημένο μας κανάλι στο Youtube Τα καλύτερα τοπ 10 και φυσικά στο τέλος του άρθρου, θα υπάρχει ο σύνδεσμος του βίντεο. Προς το παρόν, καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε τα 10 πιο απίστευτα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι του παρελθόντος. Διαβάστε παρακάτω:

Τα 10 απίστευτα πράγματα που πίστευαν στο παρελθόν οι άνθρωποι: Ο μύθος για τους ανθρώπους με φυσικά κόκκινα μαλλιά

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται με φυσικά κόκκινα μαλλιά είναι πολύ λίγοι στον πλανήτη. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο που όμως κάνει αυτούς τους ανθρώπους πολύ όμορφους και σαγηνευτικούς.

Στο παρελθόν όμως, οι άνθρωποι πίστευαν ότι όταν γεννιόταν ένα παιδί με κόκκινα μαλλιά στην οικογένεια, αυτός ήταν κακός οιωνός. Στην αρχαία Ελλάδα μάλιστα πίστευαν, ότι οι άνθρωποι με κόκκινα φυσικά μαλλιά, όταν πέθαιναν γινόντουσαν βρικόλακες.

Αν αναλογιστούμε ότι οι βρικόλακες δεν μπορούν να βγουν στον ήλιο γιατί πεθαίνουν, ενώ οι άνθρωποι με βαμμένα μαλλιά δεν μπορούν να βγουν στον ήλιο γιατί καίγονται εύκολα, ίσως ο μύθος των vampires να ξεκίνησε από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Αυτός ο μύθος για τους βρικόλακες κράτησε μέχρι και τον Μεσαίωνα.

Τι πίστευαν για την όραση οι αρχαίοι;

Ο Πλάτωνας το 400 π.Χ. είχε διατυπώσει μία θεωρία σχετικά με την ανθρώπινη όραση. Συγκεκριμένα πίστευε ότι τα μάτια εκπέμπουν αόρατες δέσμες φωτός στα αντικείμενα και αυτό μας έκανε να τα βλέπουμε. Στην πραγματικότητα βέβαια γίνεται το ακριβώς αντίθετο.

Το φως πέφτει πάνω στα αντικείμενα και στην συνέχεια μεταφέρεται στα μάτια μας και μας επιτρέπει να τα βλέπουμε. Όπως και να ‘χει για το 400 π.Χ. ο Πλάτωνας έκανε μία πολύ καλή πρώτη προσπάθεια, για να εξηγήσει την όραση.

Η θεωρία των μαγισσών και τα…γεννητικά όργανα των ανδρών

Οι μάγισσες του Μεσαίωνα και το κάψιμό τους στην πυρά, έχει αναλυθεί από πολλούς σύγχρονους ιστορικούς.

Στην ουσία οι μάγισσες δεν ήταν τίποτα άλλο από γυναίκες που είτε έκαναν μία ζωή που δε συμβάδιζε με τα ήθη εκείνης της εποχής, είτε είχαν απόψεις που δεν συμφωνούσαν με τους θρησκόληπτους εκείνης της εποχής, είτε έπεφταν θύματα ανθρώπων που δεν τις συμπαθούσαν έτσι και αλλιώς και έψαχναν τρόπο τους κάνουν κακό.

Πολλές γυναίκες λοιπόν έχασαν μαρτυρικά την ζωή τους εκείνη την εποχή. Η θεωρία των μαγισσών ήταν εξωφρενική, όπως εξωφρενική ήταν και η άποψη σχετικά με τις μάγισσες, που θα μοιραστούμε μαζί σας.

Εκείνη την εποχή λοιπόν οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι μάγισσες μπορούσαν να κλέψουν τα γεννητικά όργανα των αντρών και να επικοινωνήσουν μαζί τους. Με τα γεννητικά όργανα, ναι. Δυστυχώς για τις άτυχες γυναίκες που πιστεύονταν όταν ήταν μάγισσες, υπάρχει μία ψυχική ασθένεια, που ο ασθενής πιστεύει ότι έχασε τα γεννητικά του όργανα.

Πιθανότατα τέτοιοι ασθενείς, πίστευαν ότι όντως είχαν χάσει τα γεννητικά τους όργανα και χρέωναν την ευθύνη στις μάγισσες. Που φυσικά έβρισκαν μαρτυρικό θάνατο, στην πυρά.

Τα 10 απίστευτα πράγματα που πίστευαν στο παρελθόν οι άνθρωποι: Η ιερότητα των γατιών στην αρχαία Αίγυπτο

Οι γάτες στην αρχαία Αίγυπτο ήταν ιερά ζώα. Οι Αιγύπτιοι είχαν μέχρι και θεότητες με κεφάλι γάτας και ανθρώπινο σώμα. Το απίστευτο όμως δεν είναι μόνο αυτό. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, όταν έχαναν μία γάτα από φυσικά αίτια, έκαναν κάτι πραγματικά τρελό.

Οι άνθρωποι που είχαν υιοθετήσει την γάτα ως ένδειξη πένθους ξύριζαν τα φρύδια τους. Στην συνέχεια, ταρίχευαν την γάτα και έκαναν μούμια με το σώμα της, όπου και την τοποθετούσαν στον οικογενειακό τάφο. Φυσικά οι άνθρωποι που έκαναν κακό σε γάτες τιμωρούνταν παραδειγματικά.

Τα 10 απίστευτα πράγματα που πίστευαν στο παρελθόν οι άνθρωποι: Τρύπες στο κρανίο

Οι άνθρωποι παλιότερα πίστευαν ότι όταν κάποιος έπασχε από έντονους πονοκεφάλους, στην ουσία είχε καταληφθεί από ένα κακό πνεύμα που είχε εγκλωβιστεί στο κεφάλι του. Για να διώξουν αυτό το κακό πνεύμα λοιπόν, άνοιγαν τρύπες στο κρανίο.

Οι περισσότεροι έχαναν την ζωή τους ενώ αυτοί που επιβίωναν είχαν φυσικά πολλά προβλήματα. Αυτό το…τελετουργικό, σταμάτησε μετά την λήξη του Μεσαίωνα.

Πως μεγάλωναν το γυναικείο στiθος οι γυναίκες παλιότερα;

Μπορεί πλέον να υπάρχει η σιλικόνη όμως πριν πολλά χρόνια οι γυναίκες ήθελαν να μεγαλώσουν το στ@θος τους, με εναλλακτικούς τρόπους. Τις περισσότερες φορές άλειφαν διάφορες κρέμες. Κάποια στιγμή όμως ένας γιατρός, αποπειράθηκε με χειρουργική επέμβαση να κάνει το στ@θος μιας γυναίκας ίδιο σε μέγεθος.

Η γυναίκα είχε αφαιρέσει έναν όγκο από το στ@θος της, και το ένα είχε μικρύνει πολύ. Καουτσούκ κι άλλα βλαβερά υλικά χρησιμοποιούνταν μέχρι να ανακαλυφθεί η γνωστή σε όλους μας σιλικόνη.

Στον Μεσαίωνα δικάζονταν και τα ζώα

Στον Μεσαίωνα λοιπόν δικάζονταν και τα ζώα. Μπορούσαν να μπουν φυλακή ή να καταδικαστούν σε θάνατο, σε περίπτωση που έκαναν κάτι κακό. Για παράδειγμα οι γάτες είχαν εξολοθρεφτεί μαζικά γιατί πιστεύονταν ότι είχαν μέσα τους το κακό. Φυσικά αυτό μείωσε τον πληθυσμό των γατών, αυξάνοντας τον πληθυσμό των ποντικών.

Τα 10 απίστευτα πράγματα που πίστευαν στο παρελθόν οι άνθρωποι: Η ταφή των νεκρών στον Μεσαίωνα

Επειδή στον Μεσαίωνα ήταν δύσκολο να μεταφερθούν τα σώματα των νεκρών, οι άνθρωποι είχαν αποφασίσει να τα θάβουν στο σημείο που πέθαιναν. Όταν όμως σε μερικές περιπτώσεις κάποιος έλεγε ότι όταν πέθαινε ήθελε να θαφτεί σε ξεχωριστό σημείο, τότε οι άνθρωποι αφαιρούσαν την καρδιά του.

Μετέφεραν λοιπόν την καρδιά στο σημείο όπου ήθελε να ταφεί ο νεκρός σαν τελευταία επιθυμία. Πίστευαν ότι η καρδιά είναι το σημαντικότερο όργανο στο σώμα.

Ο δαίμων του τυπογραφείου

Αυτή η έκφραση ξεκίνησε τον Μεσαίωνα. Στο Μεσαίωνα οι μοναχοί ήταν εκείνοι που έγραφαν. Όταν λοιπόν από το μεγάλο πλήθος αυτών που έγραφαν, έκαναν κάποιο λάθος, πίστευαν ότι κάποιος υπαρκτός δαίμονας, προσπάθησε να σαμποτάρει τα γραπτά τους.

Τα πρώτα τεστ εγκυμοσύνης

Πριν ανακαλυφθούν τα τεστ εγκυμοσύνης, οι γυναίκες στην Αίγυπτο, έβαζαν σκόρδα ή κρεμμύδια στους κόλπους τους για ένα βράδυ. Αν ο γιατρός το επόμενο πρωί μύριζε την ανάσα των γυναικών και μπορούσε να αντιληφθεί το σκόρδο, τότε η γυναίκα δεν ήταν έγκυος.

Υποτίθεται, ότι η ύπαρξη του παιδιού στην κοιλιά της γυναίκας, θα εμπόδιζε την μυρωδιά να βγει από το στόμα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close