Τα τραγικά λάθη που έκαναν οι γονείς μας στο παρελθόν μέσα από 19 φωτογραφίες

Από θαύμα ζούμε: Δείτε 26 φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80 και του 90!Τα τραγικά λάθη που έκαναν οι γονείς μας στο παρελθόν μέσα από 26 φωτογραφίες! Οι γονείς μας, έκαναν στο παρελθόν ό,τι μπορούσαν για να μας μεγαλώσουν σωστά. Παρόλα αυτά, υπήρχε αρκετή έλλειψη ενημέρωσης τότε. Αυτό οδηγούσε τους γονείς μας σε τραγικά λάθη, που σε πολλές περιπτώσεις έθεταν σε κίνδυνο και την σωματική μας ακεραιότητα.

Σίγουρα το σημερινό άρθρο δεν έχει σκοπό να κρίνει τους γονείς που μας μεγάλωσαν. Είμαστε σίγουροι ότι σε μερικά χρόνια από τώρα, τα παιδιά μας, θα έχουν πολλά λάθη να καταλογίσουν και σε εμάς. Όμως σίγουρα αυτό το άρθρο θέλει να θυμίσει σε όλους τα λάθη των γονιών μας.

Δείτε ακόμα Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ιστορίας: Είχε ραδιενεργά υλικά & προοριζόταν για παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς λοιπόν 20 vintage φωτογραφίες, που δείχνουν τα τραγικά λάθη που έκαναν οι γονείς μας στο παρελθόν. Παιδιά με τσιγάρα, παιδιά που έπιναν μπύρα, διαχωρισμός ανάμεσα στα δύο φύλα μέσα στο σπίτι και μερικά ακόμη λάθη των γονιών που σίγουρα θυμάστε. Διαβάστε παρακάτω:

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80 :Οι γονείς παλιότερα δεν πρόσεχαν και πολύ την διατροφή μας

Οι σημερινοί γονείς τηρούν τις περισσότερες φορές κατά γράμμα τις συμβουλές των παιδιάτρων σχετικά με την διατροφή των παιδιών. Οι γονείς του παρελθόντος όμως σε πολλές περιπτώσεις πίστευαν ότι οι παιδίατροι τα παραέλεγαν. Έτσι κατέληγαν να μας δίνουν ανθυγιεινά φαγητά, γιατί δεν πίστευαν ότι είναι και τόσο σοβαρό το να τα φάμε.

 φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: Pinterest

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80 :Οι γονείς μας τότε δεν ήξερα τι σημαίνει…παθητικό κάπνισμα!

Σήμερα οι γονείς όχι μόνο δεν επιτρέπουν να καπνίζει κάποιος μέσα στο σπίτι τους ενώ υπάρχει παιδί. Σε πολλές περιπτώσεις κόβουν μαχαίρι το κάπνισμα από την στιγμή που περιμένουν παιδί. Στο παρελθόν όμως οι γονείς μας δεν ήξεραν ότι το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Ούτε γνώριζαν ότι το παθητικό κάπνισμα είναι πιο βλαβερό από το κλασικό κάπνισμα. Έτσι οι παρέες των γονιών μας κάπνιζαν κανονικά μέσα στο σπίτι ενώ εμείς βρισκόμασταν στον χώρο. Και σε πολλές περιπτώσεις κάπνιζαν και οι ίδιοι ενώ μας είχαν αγκαλιά.

Παθητικό κάπνισμα_

Photo via: mommyshorts.com

 φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 90 :Οι γονείς παλιά, έβαζαν πολλά παιχνίδια στην κούνια.

Οι σημερινοί γονείς ξέρουν ότι η κούνια ενός παιδιού, πρέπει να έχει λίγα πράγματα. Το αγαπημένο αρκουδάκι του παιδιού, ένα μαξιλαράκι σε μερικές περιπτώσεις και το σεντονάκι του. Δεν είναι θέμα διακόσμησης. Όταν μία κούνια είναι υπερφορτωμένη με πράγματα, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για το παιδί μας.

Οι γονείς του παρελθόντος φυσικά και δεν το γνώριζαν αυτό. Με αποτέλεσμα να φορτώνουν τις κούνιες μας με παιχνίδια, αρκουδάκια, πολλές κουβέρτες, μαξιλάρια, σεμεδάκια, ένα κασετόφωνο…(όχι εντάξει, στο τελευταίο κάνουμε πλάκα. Νομίζουμε). Από τύχη γλιτώσαμε τον πνιγμό!

Κούνια μωρού με παιχνίδια_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80 :Οι γονείς μας παλιά μας άφηναν να πίνουμε αναψυκτικά!

Τα αναψυκτικά δεν κάνουν κακό μόνο στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες. Οι γονείς μας όμως αυτό δε το γνώριζαν. Κι αν το γνώριζαν, δεν έδιναν και πολύ σημασία γιατί… “Έλα μωρέ. Τα παραλένε οι γιατροί” . Οπότε σίγουρα είχες δοκιμάσει cola από 3 χρονών.

Παιδί πίνει αναψυκτικό_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80 :Όλοι έχουμε έστω από μία φωτογραφία με…τσιγάρο στο στόμα σαν παιδιά!

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τότε, λίγοι ήξεραν το πόσο κακό κάνει το τσιγάρο στην υγεία μας. Έτσι το 80′ και το 90′ είχαν γίνει μόδα οι φωτογραφίες με μικρά παιδιά, που είχαν στο στόμα τους ένα σβηστό τσιγάρο. Σίγουρα έχεις και ‘συ μία τέτοια φωτογραφία!

Μωρό με τσιγάρο στο στομα _ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Κάθε παιδί του 80′ και του 90′ που σέβεται τον εαυτό του…έχει δοκιμάσει μπίρα!

Το αλκοόλ κάνει κακό σε εσένα αλλά και τους φίλους σου. Μία μπύρα όμως δεν ήταν και πολύ μεγάλο ζήτημα το 80′ και το 90′. Έτσι, έδιναν στα παιδιά τους να δοκιμάσουν μπύρα. Καταστροφικό, η αλήθεια είναι…

Παιδί πίνει μπίρα_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του του 90 :Οι γονείς στο παρελθόν, ήταν…εφευρετικοί!

Η έλλειψη ενημέρωσης αλλά και η πίεση που βίωναν οι μητέρες του τότε, μερικές φορές τις έκανε πολύ εφευρετικές. Και επικίνδυνες. Όπως το παιδί της φωτογραφίας, που παρόλο που είναι λίγων μηνών, πίνει μόνο του γάλα από το μπιμπερό. Το οποίο μπιμπερό είναι…στερεωμένο σε ένα μαξιλάρι.

Μωρό πίνει μόνο του γάλα_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 90 :Σαν παιδιά δεν ξέραμε τι σήμαινε…σωσίβιο!

Οι γονείς του σήμερα είτε έχουν σωσίβιο στο παιδί τους, είτε έχουν μάθει στο παιδί τους καλό κολύμπι από πολύ μικρή ηλικία. Τότε όμως η θάλασσα δεν ήταν και το πιο επικίνδυνο πράγμα του κόσμου. Έτσι, μπαίναμε στη θάλασσα χωρίς μπρατσάκια, χωρίς σωσίβιο, χωρίς καλά καλά να ξέρουμε καλό κολύμπι.

Στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του  80 :Μας άφηναν να παίζουμε στην μέση του δρόμου χωρίς επιτήρηση!

Εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο πονηρεμένοι. Δεν είχαν ιδέα για τους κίνδυνους που υπήρχαν εκεί έξω, γιατί η αλήθεια είναι ότι τότε οι κίνδυνοι ήταν λιγότεροι. Ή δεν ακουγόντουσαν τόσο έντονα όσο σήμερα, τα άσχημα περιστατικά. Όμως οι απαγωγές δεν είναι το μόνο πρόβλημα.

Τα αυτοκίνητα υπήρχαν και τότε. Παρόλα αυτά οι γονείς μας, μας άφηναν να παίζουμε ανέμελα στην μέση του δρόμου χωρίς επιτήρηση.

Παιδιά στην μέση του δρόμου χωρίς επιτήρηση_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του  90 :Οι γονείς στο παρελθόν δεν ήξεραν τι σημαίνει…κράνος!

Βόλτα με το μηχανάκι; Βόλτα με το ποδήλατο; Κράνος δεν φορούσαμε ποτέ. Ούτε εκείνοι. Εδώ θα μου πείτε, μας έβαζαν να οδηγούμε αυτοκίνητο από τα 8. Εκεί θα κολλούσαν; Τους αγαπάμε όμως ακόμη κι έτσι!

Παιδί σε ποδήλατο χωρίς κράνος_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Η παρακάτω φωτογραφία αποτελεί ακόμη μία ένδειξη ότι…σνόμπαραν εμφανώς τα κράνη, ακόμη κι όταν μας έβαζαν πάνω στις μηχανές τους!

Μωρό σε μηχανή χωρίς κράνος_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: Pinterest

φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του  80 :Στο παρελθόν το παιδικό κάθισμα δεν ήταν καθόλου ασφαλές!

Δεν θυμόμαστε αν κυκλοφορούσαν κανονικά παιδικά καθίσματα τότε. Θυμόμαστε όμως, ότι μας έδεναν με σκοινί στο παιδικό κάθισμα. Κάτι φυσικά πολύ επικίνδυνο και χωρίς να παρέχει καμία ασφάλεια στο παιδί, σε περίπτωση τροχαίου.

Στο παρελθόν το παιδικό κάθισμα δεν ήταν καθόλου ασφαλές_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80 :Πολλοί γονείς στο παρελθόν, δεν έδιναν και μεγάλη σημασία στην ασφάλειά μας!

Μετά από μερικά συμπεράσματα που έχουμε βγάλει μόνοι μας, θεωρούμε ότι οι γονείς του παρελθόντος, ήτα λίγο ξερόλες. Θεωρούσαν ότι αυτοί γνωρίζουν την μεγάλη αλήθεια και δεν άκουγαν κανέναν. Οπότε, δημιουργούσαν συνεχώς πατέντες για να μας κρατούν σε ένα σημείο. Πατέντες, που δεν ήταν πάντα τόσο ασφαλής.

Μωρό σε καρεκλάκι_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: Pinterest

Κάτι λέγαμε για ασφάλεια πιο πάνω ε;

Μωρό πάνω σε τηλεόραση_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: Pinterest

Σίγουρα σαν παιδί έχεις κάνει βόλτα με την καρότσα

Ο μπαμπάς σου είχε φορτηγό κι εσείς ήσασταν μεγάλη οικογένεια; Κανένα πρόβλημα. Οι μεγάλοι μπροστά και τα παιδιά στην καρότσα! Το διασκεδάζαμε σαν παιδιά η αλήθεια είναι, όμως είναι πολύ επικίνδυνο.

Παιδιά πάνω σε καρότσα αυτοκίνητου_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Έβαζαν το παιδικό κάθισμα στην θέση του συνοδηγού!

Το παιδικό κάθισμα είναι ασφαλές όμως πρέπει να μπαίνει πίσω. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί είναι ασφαλή, σε περίπτωση τροχαίου. Τότε, το παιδικό κάθισμα έμπαινε όπου βόλευε περισσότερο τους γονείς.

Παιδικό κάθισμα στην θέση του συνοδηγού_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Έβαζαν στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου μόνο τα μ@ρα!

Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου είναι για παιδιά και μ@ρα. Παρόλα αυτά με το που μαθαίναμε να περπατάμε, μας έβγαζαν από το παιδικό κάθισμα και μάλιστα μας μάλωναν λέγοντάς μας, ότι είναι μωρουδίστικα κι εμείς έχουμε μεγαλώσει πια.

Μωρό σε παιδικό κάθισμα_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Οι γονείς μας…πρόσεχαν πολύ την διατροφή μας!

Εδώ μας έδιναν να πίνουμε αναψυκτικά και μπύρες, σε μία αθώα τουρτίτσα θα κολλούσαν;

Παιδί τρώει τούρτα_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

 

Διαχώριζαν τα κòρίτσια από τα αγòρια!

Για τους γονείς μας τότε, τα κòρίτσια έπρεπε να βρουν ένα καλό παλικάρι να παντρευτούν και τα αγòρια, να κάνουν μεγάλες καριέρες και σε πολλές περιπτώσεις να αναλάβουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Όχι επειδή ο γιòς της οικογένειας ήταν πιο χαρισματικός από την κòρη. Απλά, επειδή ήταν γιòς.

Από θαύμα ζούμε: Δείτε 26 φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80 και του 90

Photo via: Pinterest

Και επειδή αναφερθήκαμε και πιο πάνω για το παιδικό κάθισμα, η παρακάτω εικόνα τα λέει όλα. Κι όμως. Σε τέτοια παιδικά καθίσματα μας έβαζαν να καθόμαστε!

μωρό στο αμάξι_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Οι μητέρες μας πριν καλά καλά γεννηθούμε, σε πολλές περιπτώσεις κάπνιζαν και έπιναν κανονικά. Από θαύμα ζούμε με λίγα λόγια!

έγκυος γυναίκα καπνίζει_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Και φυσικά ήταν ατρόμητοι. Μας έβγαζαν βόλτα με το αμάξι ακόμη και στα χιόνια, αφού…ο μπαμπάς και η μαμά ξέρει!

γονείς και παιδιά στο αμάξι με χιόνια_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Κι εμείς που μεγαλώσαμε στην επαρχία, σίγουρα από μικρά είχαμε οδηγήσει αυτοκίνητο ή και τρακτέρ. Τι θες να πεις “είμαι μικρός ακόμη για να πιάσω τιμόνι” . Ο μπαμπάς ξέρει.

παιδιά οδηγούν τρακτέρ_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Φωτογραφίες από γονείς την δεκαετία του 80

Κι όταν ήθελαν να ξενυχτήσουν δεν μας άφηναν στις γιαγιάδες ή στις baby sitter. Μας έπαιρναν μαζί και μας έβαζαν να κοιμόμαστε σε ενωμένες καρέκλες και όχι μόνο.

παιδιά κοιμούνται σε κάθισμα _ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Αν δεν είναι το τρακτέρ το κατάλληλο μέρος για να παίξουν τα παιδιά σου, τότε ποιο είναι;

παιδιά παίζουν σε τρακτέρ_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Και για το τέλος αφήνουμε την εικόνα που αποδεικνύει ότι οι γονείς μας δεν έδειχναν και πολύ προσοχή στην οδήγηση ενώ ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο.

μητέρα με παιδιά στο αμάξι_ φωτογραφίες από γονείς_την _δεκαετία_του_80_και_του_90

Photo via: mommyshorts.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close