τα_φρικιαστικά_εγκλήματα_του_Κολόμβου_

Κι όμως! Ο Κολόμβος έκανε φρικιαστικά εγκλήματα και κανείς δεν μας τα έμαθε στο σχολείο.

Είναι γνωστό ότι η ιστορία θα πρέπει να μαθαίνετε στα παιδιά χωρίς τροποποιήσεις. Η ιστορία δεν μπορεί να αλλοιώνεται ακόμη κι αν απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξανά ζήσει και οι άνθρωποι οφείλουν να γνωρίζουν την αλήθεια για τα ιστορικά πρόσωπα.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα ήταν ψέμα να μην παραδεχτούμε ότι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία κάπως διαφορετική. Μαθαίνουν τα θετικά πράγματα που έκαναν τα ιστορικά πρόσωπα και όχι τα αρνητικά.

Δείτε ακόμα Ο γιατρός που αγνόησε τις φαρμακευτικές και έδωσε το εμβόλιο σε εκατομμύρια ανθρώπους

Όμως μπορεί τα σχολικά ιστορικά βιβλία να μην λένε πάντα όλη την αλήθεια, όμως υπάρχουν ιστορικοί που έχουν εκδώσει τα δικά τους βιβλία ιστορίας κι εκεί η αλήθεια καταγράφεται όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Στο παρακάτω άρθρο λοιπόν θα μάθουμε για τα αποτρόπαια εγκλήματα του γνωστού Κολόμβου.

Ο Κολόμβος ήταν αυτός που ανακάλυψε την Αμερική σύμφωνα με τους περισσότερους αν και νέες πηγές έχουν δείξει ότι μάλλον δεν το έκανε εκείνος ή τουλάχιστον δεν το έκανε μόνος του. Ο Κολόμβος λοιπόν έμεινε στην ιστορία αφού ανακάλυψε μία νέα ήπειρο.

Ό,τι λάμπει όμως δεν είναι χρυσός όπως και με τον γνωστό Άσπεργκερ που έστελνε στο θάνατο μικρά παιδιά την εποχή των Ναζί!  Ποια ήταν όμως τα φρικιαστικά εγκλήματα του Κολόμβου; Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία του Κολόμβου

Ο Κολόμβος ήταν Γενοβέζος εξερευνητής και σύμφωνα με τα ιστορικά βιβλία ήταν από τους πιο σπουδαίους εξερευνητές και ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε στην Αμερικάνικη Ήπειρο. Όμως ο Κολόμβος δεν ήταν μόνο αυτά.

Τον Αύγουστο του 1492 λοιπόν ο Χριστόφορος Κολόμβος σάλπαρε από το ισπανικό λιμάνι με τρία πλοία. Σκοπός του ήταν να κάνει τον γύρο του κόσμου και να αποδείξει ότι η γη δεν ήταν επίπεδη αλλά σφαιρική. Τον Οκτώβριο του 1492 λοιπόν, ο Κολόμβος παρατήρησε στο βάθος του ωκεανού να εκτείνεται μία μεγάλη στεριά.

Ο Κολόμβος και το πλήρωμά του ήταν πολλές μέρες στην θάλασσα και επειδή φυσικά εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν χάρτες ο Κολόμβος πίστεψε πως βρισκόταν στην Ινδία. Όμως το σημείο που προσάραξαν για πρώτη φορά τα τρία ευρωπαϊκά πλοία ήταν οι σημερινές Μπαχάμες και το διπλανό νησί Ισπανιόλα, η σημερινή Αϊτή δηλαδή.

τα_φρικιαστικά_εγκλήματα_του_Κολόμβου_

Δείτε ακόμα Υπόγειες σήραγγες, ραντάρ, ελικοδρόμιο: Η χλιδάτη αετοφωλιά του «Έλληνα Φύρερ» που κόστισε 100 βρόμικα εκατομμύρια

Εκείνη την εποχή στα νησιά αυτά έμεναν ιθαγενείς τριών φυλών. Στο ημερολόγιό του ο Κολόμβος περιέγραψε τους ντόπιους ως ψηλούς και αδύνατούς, έξυπνους, ευγενικούς και πολύ φιλόξενους. Οι άνθρωποι εκεί δεν διέθεταν όπλα ούτε είχαν φυλακές.

Η καθημερινότητά τους ήταν γεμάτη γαλήνη και αρμονία. Σύμφωνα με τον Κολόμβο, δεν δίστασαν να εμπιστευτούν κατευθείαν τους ξένους που έφτασαν στον τόπο τους. Δέχτηκαν να δουλέψουν αφιλοκερδώς για μέρες προκειμένου να επισκευάσουν το πλοίο του Κολόμβου το οποίο είχε σοβαρά προβλήματα.

Επίσης πρόσφερε στον Κολόμβο και στους συντρόφους του, στέγη και εφόδια. Όμως ο Κολόμβος δεν εκτίμησε τίποτα από αυτά που έκαναν οι ευγενικοί ιθαγενείς για εκείνον και τους δικούς του ανθρώπους.

Βασανιστήρια, φόνοι και σκλαβιά

Ο Κολόμβος λοιπόν αντί να εκτιμήσει τις καλές τους πράξεις αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ευγένεια και την εργατικότητα των ανυποψίαστων ιθαγενών με τον πιο φρικτό τρόπο. Πήρε τρεις άντρες ως σκλάβους και τους έβαλε να δουλεύουν νύχτα και μέρα στα ανεξερεύνητα αμερικάνικα ορυχεία για την εξόρυξη χρυσού.

Την ίδια στιγμή αναδιαμόρφωσαν τον τόπο για να προετοιμάσουν την εγκατάσταση των νέων κατοίκων που θα έφταναν από την Ευρώπη. Οι συνθήκες ήταν άθλιες και οι άνθρωποι αντιμετωπίζονταν ως άψυχες μηχανές.

τα_φρικιαστικά_εγκλήματα_του_Κολόμβου_

Ο Κολόμβος διέταζε φριχτά βασανιστήρια για όσους δεν ήταν πλήρως αποδοτικοί και δεν τηρούσαν τις καθορισμένες προθεσμίες. Συχνή πρακτική των στρατιωτών ήταν να κόβουν τα χέρια και ύστερα να τα δένουν στον λαιμό τους.

Δείτε ακόμα Οι σωτήριοι ψεκασμοί: Πώς τελείωσε η πιο φονική πανδημία στην Ελλάδα;

Μερικοί πέθαναν από ασιτία και εξάντληση ενώ καταγράφτηκαν περιστατικά μαζικών αυτοκτ@νιών. Από την φρικαλεότητα των Ευρωπαίων δεν γλίτωσαν ούτε γυναίκες και παιδιά. Μικρά κòρίτσια ηλικίας 9 και 10 ετών ήταν τα πρώτα που μπήκαν στο στόχαστρο.

Πραγματοποιήθηκε παιδομάζωμα και πούλησε τις μικρές ως σκλάβες για σ@ξ έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι άντρες του. Τα κòρίτσια αυτών των ηλικιών ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων στρατιωτών.

Την επόμενη χρονιά στο δεύτερο ταξίδι του στην Αμερικάνικη Ήπειρο ήταν πλέον πιο συνειδητοποιημένος και προετοιμασμένος. Έτσι έφτασε με δέκα επτά πλοία και περισσότερους από δώδεκα χιλιάδες άντρες. Μαζί του επίσης έφερε κανόνια και εκπαιδευμένα σκυλιά.

τα_φρικιαστικά_εγκλήματα_του_Κολόμβου_

Δείτε ακόμα Η πιο μεγάλη πλάνη της ιστορίας: Το ψέμα για τον Καποδίστρια και τις πατάτες που πιστεύουμε ακόμα και σήμερα

Όταν λοιπόν μερικοί ντόπιοι αποφάσιζαν να ξεφύγουν ο Κολόμβος έστελνε τα άγρια σκυλιά να τους επιτεθούν. Τα ζώα έκαναν επίθεση, οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν και τους έκοβαν χέρια και πόδια ενώ ήταν ακόμη ζωντανοί.

Μάλιστα είχε καταγραφεί ότι όποτε οι κατακτητές ξέμεναν από κρέας για να ταΐσουν τα ζώα τους, έπαιρναν μ@ρα ιθαγενών και τους τα πετούσαν σαν τροφή. Μία άλλη συχνή τιμωρία στην ανυπακοή ήταν και το να τους καίνε ζωντανούς. Οι υπόλοιποι ιθαγενείς παρακολουθούσαν τρομοκρατημένοι.

Το τραγικό αποτέλεσμα

Όλοι λοιπόν οι άντρες των νησιών έγιναν δούλοι. Οι μισοί οδηγούνταν στα ορυχεία χρυσού και οι άλλοι μισοί μεταφέρονταν στην Ευρώπη για να πουληθούν εκεί. Γυναίκες και παιδιά πωλούνταν σαν σκλάβοι του σ@ξ. Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν ότι ο Κολόμβος σαν Καθολικός πίστευε ότι η υποδούλωση των χριστιανών ήταν πράξη ανεπίτρεπτη.

Για να μην παραβεί τους κανόνες του λοιπόν αποφάσισε να μην επιτρέψει το βάπτισμα όσων ιθαγενών επιθυμούσαν να αλλάξουν θρησκεία. Έτσι η θρησκεία δε θα έμπαινε εμπόδιο στις τύψεις και στις ενοχές του και θα μπορούσε να κάνει τα φρικιαστικά του εγκλήματα χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κολόμβος δεν πρόσταζε απλά τους άντρες του. Όταν κάποτε ο Κολόμβος έπιασε έναν ντόπιο να κλέβει λίγο καλαμπόκι για να φάει, δίχως να διστάσει του έκοψε τα αυτιά και την μύτη για παραδειγματισμό.

τα_φρικιαστικά_εγκλήματα_του_Κολόμβου_

Δείτε ακόμα Ποιος ήταν ο Κουταλιανός; – Ο μασίστας που έγινε τραγούδι

Παρόμοια περιστατικά υπήρξαν πολλά και αρκετοί στρατιώτες του δεν άντεξαν αυτά τα αναίτια και αλόγιστα βασανιστήρια και αποχώρησαν από το πλευρό του. Ένας από αυτούς ήταν και ο Μπαρτολομέ Ντε Λας Κάσας που άφησε πίσω του γλαφυρές περιγραφές γι’ αυτά που βίωσε υπηρετώντας ως Ισπανός στρατιώτης.

Ο συγκεκριμένος μάλιστα αποφάσισε να μείνει στην Αμερική σαν καθολικός ιερέας και να προστατεύσει του ιθαγενείς. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε πολλά. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πριν την άφιξη του Κολόμβου το 1492 ο πληθυσμός μόνο του νησιού Ισπανιόλα ανέρχονταν στα τρία εκατομμύρια.

Είκοσι χρόνια μετά την ισπανική εισβολή οι εναπομείναντες ιθαγενείς ήταν μόλις 60 χιλιάδες. Ύστερα από 50 χρόνια δεν είχε απομείνει κανείς. Το τραγικό ήταν ότι σύμφωνα με πολλά σχολικά βιβλία οι άνθρωποι αυτοί δεν εξαφανίστηκαν επειδή ο Κολόμβος προχώρησε σε γενοκτονίες. Σύμφωνα με τα βιβλία “εκπολιτίστηκαν”.

All photos via: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

Close