Τι μαρτυρούν τα δάχτυλα και το σχήμα του ποδιού σου για τον χαρακτήρα σου

Όσο το Instagram γεμίζει με πατουσάκια, εσύ μπορείς να κάνεις ένα μίνι ψυχογράφημα.

Δείτε επίσης: Μείνετε σε αυτή τη στάση για 30» πριν τον ύπνο και θα δείτε μία τεράστια αλλαγή στο σώμα σας

Γίνεται να πάρεις πληροφορίες για την προσωπικότητα κάποιου τσεκάροντας απλά το μέγεθος του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού του ή της καμάρας που σχηματίζει το πέλμα του; Απ’ ό,τι φαίνεται, ναι. Και δεδομένου ότι είναι καλοκαίρι και οι πιθανότητες κάποιος να φοράει ανοιχτά παπούτσια είναι αυξημένες, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις κάτω (ή στο Instagram του όπου το πιθανότερο είναι να έχει βγάλει σχετική φωτογραφία).

Εξάλλου, νομίζω όλοι κοιτάμε τα δάχτυλα των ποδιών των άλλων (έλα τώρα που δεν το κάνεις). Φαντάσου όμως καθώς τα παρατηρείς να μπορούσες να «διαβάσεις» χαρακτηριστικά του ατόμου που έχεις απέναντί σου. Τέλειο, ε; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή τους.

Αν ανατρέξεις στα βάθη των αιώνων, της ιστορίας και των παραδόσεων θα βρεις πάρα πολλές αναφορές της χρήσης των άκρων ως μέσα για την εμβάθυνση στο χαρακτήρα κάποιου ή πρόβλεψης της μελλοντικής του πορείας.

Υπάρχουν αυτοί που ξέρουν να «διαβάζουν» την παλάμη, υπάρχουν όμως κι αυτοί που ξέρουν να «διαβάζουν» την πατούσα. Η Ann Scardarella (τι όνομα κι αυτό), η οποία έμαθε τη συγκεκριμένη τέχνη και την έκανε επάγγελμα, μιλώντας στην Independent, δίνει inside info.

Θα μου πεις, πόσα πια μπορεί να «γράφονται» πάνω στις γραμμές ενός χεριού ή στα δάχτυλα ενός ποδιού; Αν και μόνο από απλή περιέργεια θέλεις να μάθεις, συνέχισε να διαβάζεις.

Δείτε επίσης: 11+1 προειδοποιητικά σημάδια ότι χειραγωγείστε ψυχολογικά

1.Το μεγάλο δάχτυλο είναι αρκετά μεγάλο σε πλάτος
Το να έχεις ένα μεγάλο δάχτυλο που μοιάζει σαν βράχος όταν τα υπόλοιπα είναι σαν βοτσαλάκια είναι σημάδι δημιουργικότητας. Επιπλέον, μπορεί να δείχνει ότι έχεις οξύνοια στη σκέψη («μυαλό ξυράφι» που θα λέγαμε κι επιστημονικά) και, παράλληλα, ότι μπορείς να εκτελέσεις με επιτυχία πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα.

2.Το δεύτερο δάχτυλο ξεπερνάει σε μήκος τα υπόλοιπα
Δυναμισμός και αποφασιστικότητα είναι οι λέξεις που ταιριάζουν για να περιγράψεις ένα άτομο του οποίου το δεύτερο δάχτυλο ξεπερνά σε μήκος τα υπόλοιπα. Την ίδια στιγμή όμως δείχνει και κάποιον με έντονο αυθορμητισμό, ένα χαρακτηριστικό που, τελικά, μπορεί να του (ή σου αν μιλάμε για εσένα) μια θέση υψηλά στην ιεραρχία.

3.Μπορείς να κουνάς το μικρό δάχτυλο του ποδιού σου
Εκτός του ότι παίζει να έχεις ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο, η ικανότητα να κουνάς μεμονωμένο το μικρό δάχτυλο του ποδιού δείχνει αγάπη για περιπέτεια και νέες συγκινήσεις. Όσο για εσένα που δεν μπορείς, να ξέρεις ότι είναι πιο πιθανό να είσαι πιστή και σταθερή σε μακροχρόνιες σχέσεις.

4.Έχεις μεγάλη καμάρα
Ας ξεκινήσουμε από το να μην έχεις μεγάλη καμάρα (δηλαδή η πατούσα σου είναι σχετικά ευθεία) το οποίο είναι σημάδι κοινωνικότητας. Από την άλλη, μια καμάρα σαν την Πύλη του Ανδριανού δείχνει ότι σου αρέσει η ανεξαρτησία. Δεν έχεις πρόβλημα με τη μοναξιά ή με το να αρχίσεις μόνη σου ένα νέο χόμπι.

5.Έχεις πολύ μακριά δάχτυλα
Όσοι έχουν ασυνήθιστα μακριά δάχτυλα μπαίνουν πιο άνετα στην κατηγορία των εκφραστικών, των εξωστρεφών ανθρώπων, αυτών με την ανοιχτή καρδιά, που δεν φοβούνται να δείξουν τον εαυτό τους και το χαρακτήρα τους. Και μπράβο τους.

Πηγή: ladylike.gr
Close