τι-ζήτησαν-τα-παιδιά-πασίγνωστων-Ελλήνων ηθοποιών-από-τον-Άγιο Βασίλη-το-1970-

Τι ζητούσαν τα παιδιά γνωστών Ελλήνων ηθοποιών από τον Άγιο Βασίλη το ’70. Τι να ζητούσαν άραγε τα παιδιά μερικών από των πιο διάσημων Ελλήνων ηθοποιών από τον Άγιο Βασίλη την δεκαετία του ’70;

Το παραμύθι του καλοκάγαθου Άγιου Βασίλη με την κόκκινη στολή που με το έλκηθρό του μοιράζει τα δώρα σε όλα τα καλά παιδιά του πλανήτη δεν βγήκε χθες. Εδώ και δεκαετίες τα παιδιά σε κάθε γωνιά του πλανήτη περιμένουν είτε τα Χριστούγεννα είτε την Πρωτοχρονιά – ανάλογα τις τοπικές παραδόσεις – να πάρουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη.

Μπορεί να μην ονομάζεται Άγιος Βασίλης σε όλες τις χώρες του κόσμου όμως η ιστορία είναι πανομοιότυπη. Έτσι λοιπόν και στην Ελλάδα τα παιδιά εδώ και αρκετά χρόνια περιμένουν την Πρωτοχρονιά για να ανοίξουν τα δώρα τους.

Δείτε ακόμα Τα πιο διαχρονικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Είτε ένα παιδί μεγάλωσε μέσα στην φήμη, στα πλούτη και στα δώρα, είτε ένα παιδί μεγάλωσε σε μία τυπική ελληνική οικογένεια του ’70 όλα τα παιδιά περίμεναν με ανυπομονησία τα δώρα του Άγιου Βασίλη. Σήμερα λοιπόν θα δούμε τι δώρα ζήτησαν παιδιά διάσημων Ελλήνων ηθοποιών από τον Άγιο Βασίλη την δεκαετία του ’70. Διαβάστε παρακάτω: 

Ήταν Χριστούγεννα του 1972 όταν το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ μετά την συγκατάθεση των γονιών επισκέφθηκε παιδιά μερικών από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της τότε Ελλάδας για να τα ρωτήσει τι δώρα ήθελαν από τον Άγιο Βασίλη αλλά και πως αντιλαμβάνονται τα Χριστούγεννα γενικότερα.

Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ εμφανίστηκε ο τότε 3χρονος Γιάννης Παπαμιχαήλ, γιός της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η 4χρονη Μάρθα, κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του βιομήχανου Πέτρου Κουτουμάνου, η 5χρονη Μαρίνα, κόρη της ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη και του Άγγελου Υψηλάντη.

Δείτε ακόμα Πόπη Λάζου: Η γοητευτική ζωντοχήρα του ελληνικού κινηματογράφου που έβαλε απότομα τέλος στην καριέρα της

Επίσης εμφανίστηκαν η 10χρονη Αμαλία Μουτούση, κόρη της ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα και του νευρολόγου Νίκου Μουτούση. Τι ήθελαν λοιπόν αυτά τα παιδιά την δεκαετία του 70 από τον Άγιο Βασίλη

Γιάννης Παπαμιχαήλ

Ο τότε 3 ετών Γιάννης Παπαμιχαήλ δήλωσε στον δημοσιογράφο του περιοδικού ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει γιατρός για να κάνει όλα τα παιδιά του κόσμου καλά. Στο γράμμα του στον Άγιο Βασίλη έλεγε στον Άγιο Βασίλη ότι μπορεί να ξεκουραστεί στο σπίτι του και να πιει γάλα και ότι θέλει φορτηγό, κομπρεσέρ, γερανό τραίνο και άλλα.

Τέλος ο μικρός Γιάννης ήξερε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν πέφτει από την καμινάδα και θα μπει στο σπίτι από την κρεβατοκάμαρα της μαμάς ενώ όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τι είναι ο Χριστός ο Γιάννης απάντησε “άνθρωπος”.

τι-ζήτησαν-τα-παιδιά-πασίγνωστων-Ελλήνων ηθοποιών-από-τον-Άγιο Βασίλη-το-1970-

Μάρθα Κουτουμάνου

Η τότε 4 ετών Μάρθα δεν ήθελε κάτι συγκεκριμένο από τον Άγιο Βασίλη. Μπορούσε να της φέρει ότι ήθελε εκείνος. Όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε τι δώρο θα έκανε εκείνη στον Άγιο Βασίλη εκείνη απάντησε πως θα του έπαιρνε κουβέρτα γιατί είναι παππούλης και θα κρυώνει και ότι θα κοιμόντουσαν μαζί.

Επίσης ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη να προσέχει την μαμά της, τον μπαμπά της και τον Τόλη (Βοσκόπουλο) και να μην ξεχάσει την μαμά της που θα είχε γενέθλια εκείνη την περίοδο. Ήθελε από τον Άγιο Βασίλη να έρθει σαν καλεσμένος στο σπίτι της για να τον γνωρίσει με τις φίλες της.

τι-ζήτησαν-τα-παιδιά-πασίγνωστων-Ελλήνων ηθοποιών-από-τον-Άγιο Βασίλη-το-1970-

Μαρίνα Υψηλάντη

Η Μαρίνα Υψηλάντη είχε πει στον δημοσιογράφο ότι δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός σαν την μαμά της αλλά καπετάνιος σαν τον μπαμπά της. Ήθελε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ταξίδι σε όλο τον κόσμο και να πάρει μαζί μόνο τον μπαμπά της και την μαμά της. Για την Μαρίνα ο Χριστός ήταν ένας πολύ έξυπνος και καλός άνθρωπος.

τι-ζήτησαν-τα-παιδιά-πασίγνωστων-Ελλήνων ηθοποιών-από-τον-Άγιο Βασίλη-το-1970-

Αμαλία Μουτούση

Η Αμαλία δεν ήθελε να αποκαλύψει τα όνειρά της για το μέλλον αν και στη πορεία αποδείχθηκε ότι έγινε και αυτή μία πολύ ταλαντούχα ηθοποιός σαν την μαμά της. Μπορεί να ήταν μόλις 10 ετών όμως είχε ήδη διαμορφώσει άποψη για την θρησκεία.

Δεν ήθελε να στείλει γράμμα στον Άγιο Βασίλη ή στον Χριστό διότι πίστευε ότι δεν υπάρχουν. Δεν πίστευε στα θαύματα και δήλωσε πως θέλει να πιστεύει μόνο σε πρόσωπα και καταστάσεις που μπορεί να δει με τα μάτια της και όχι επειδή κάποιοι άλλοι της έμαθαν ότι υπάρχουν.

τι-ζήτησαν-τα-παιδιά-πασίγνωστων-Ελλήνων ηθοποιών-από-τον-Άγιο Βασίλη-το-1970-

All photos via: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μηχανή του χρόνου στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close