Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ιστορίας: Είχε ραδιενεργά υλικά & προοριζόταν για παιδιά

Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ιστορίας: Είχε ραδιενεργά υλικά και προοριζόταν για παιδιά!

Τα παιχνίδια είναι τα αγαπημένα των παιδιών μας. Όσα παιχνίδια κι αν τους πάρεις πάντα θα θέλουν κι άλλα. Πλέον τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα από κατάλληλα υλικά ανάλογα την ηλικία που προορίζονται.

Επίσης οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν στην συσκευασία των παιχνιδιών, για ποιες ηλικίες είναι κατάλληλα αυτά τα παιχνίδια! Παλιότερα όμως δεν ήταν έτσι. Παλιότερα φαίνεται πως ακόμη και τα παιχνίδια δεν ήταν κατάλληλα ελεγμένα.

Δείτε ακόμα την υπόθεση μπαλέτα: Το Οργανωμένο κύκλωμα π@ρνείας που εξέδιδε ανήλικες.

Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ιστορίας όμως είναι αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα! Ένα παιχνίδι που είχε ραδιενεργά υλικά ακόμη κι αν απευθυνόταν σε παιδιά! Σήμερα θα το θυμηθούμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία για το παιχνίδι με τα ραδιενεργά υλικά

Το παιχνίδι με τα ραδιενεργά υλικά κυκλοφόρησε το 1950. Κατασκευάστηκε από τον Αμερικανό εφευρέτη Alfred Carlton Gilbert και κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με το όνομα Gilbert U-238 Atomic Energy Laboratory.

Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ιστορίας που είχε ραδιενεργά υλικά

Ο εφευρέτης του παιχνιδιού

Αυτό το παιχνίδι απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Τα παιδιά θα μπορούσαν να κάνουν πειράματα με ραδιενεργά υλικά! Στο σετ του παιχνιδιού συμπεριλαμβάνονταν τέσσερα μπουκαλάκια με autunite, torbernite, uraninite, και carnotite. Σε αυτά τα μπουκαλάκια υπήρχαν ψήγματα πλουτωνίου.

Το πλουτώνιο είναι μετρητής ραδιενέργειας Geiger, ηλεκτροσκόπιο σπινθαροσκόπιο, καθώς και θάλαμος νέφωσης. Στο τελευταίο έκαναν τα ραδιενεργά πειράματά τους τα παιδιά. Υπήρχε επίσης βιβλίο με οδηγίες χρήσης αλλά κι ένα βιβλίο κόμικ με τίτλο «Πως σπάμε το άτομο και έχουμε ραδιενέργεια».

Ήταν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο παιχνίδι για παιδιά κάτω των 12 ετών, δηλαδή τα μικρά αδερφάκια των παιδιών για τα οποία προορίζονταν το παιχνίδι και που πήγαιναν ακόμη Δημοτικό! Στο τέλος, υπήρχε κι ένα βιβλίο με τίτλο «Πως ανακαλύπτουμε πλουτώνιο στη φύση» .

Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι της ιστορίας που είχε ραδιενεργά υλικά

Αυτό το βιβλίο ήταν χρήσιμο στην περίπτωση που τα παιδιά κατά λάθος έχαναν τα δείγματα πλουτωνίου στο σετ. Το παιχνίδι όμως γνώρισε την απόλυτη αποτυχία! Μπορεί πολλοί από εσάς να πιστεύετε ότι το παιχνίδι δεν γνώρισε τις πωλήσεις που του αναλογούσε εξαιτίας της επικινδυνότητάς του.

Όμως κάνετε λάθος. Γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι αποκαλύφθηκε ότι ήταν το πιο επικίνδυνο παιχνίδι στην ιστορία της ανθρωπότητας, μετά το 1960. Το συγκεκριμένο παιχνίδι λοιπόν απέτυχε διότι ήταν πολύ ακριβό. Συγκεκριμένα κόστιζε 50 δολάρια.

Τα 50 δολάρια τότε αντιστοιχούν σε 500 δολάρια του σήμερα. Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι στην ιστορία της ανθρωπότητας λοιπόν πούλησε μόλις 5.000 κομμάτια και αποσύρθηκε από την αγορά το 1951. Ελπίζουμε μόνο τα παιδιά και οι ενήλικες που ήρθαν σε επαφή μαζί του, να έζησαν μία υγιής ζωή.

All photos via: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

 

 

Close