Το τερμάτισαν: Παραθαλάσσια πόλη θα κάνει shelf test και στα ψάρια

Το τερμάτισαν: Παραθαλάσσια πόλη θα κάνει shelf test και στα ψάρια….Τα σχόλια δικά σας!

Η Κίνα ακολουθεί αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων κατά του κορωνοϊού και αυτό ισχύει ακόμα και για τα… ψάρια
Στην παράκτια κινεζική πόλη Xiamen φαίνεται πως δεν κινδυνεύουν μόνο οι ψαράδες από τον κορωνοϊό, αλλά ακόμα και τα… ψάρια που πιάνουν.

Αυτό σκέφτηκαν οι αρχές της πόλης και αποφάσισαν ότι πρέπει να αποκλειστεί κάθε πιθανή δίοδος που θα επιτρέψει στον ιό να μολύνει οτιδήποτε ζωντανό, αναγκάζοντας τους ψαράδες να υποβάλλονται οι ίδιοι σε καθημερινό διαγνωστικό τεστ νουκλεϊκού οξέος, ενώ το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τα ψάρια που πιάνουν.

Δείτε ακόμη Μερομήνια 2023: Τι καιρό θα κάνει; Χιονοπτώσεις μέχρι Μάρτη

Ψαράδες και ψάρια πρέπει καθημερινά να υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, αμέσως μετά την αποβίβαση από το καΐκι, σύμφωνα με την απόφαση της περιφέρειας Xiamen Jimei.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ότι ορισμένοι ψαράδες είχαν πραγματοποιήσει παράνομες συναλλαγές ή είχαν έρθει σε επαφή με υπερπόντια σκάφη ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα, «με αποτέλεσμα να εισαχθεί ο ιός», όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

«Προς το παρόν, όλοι οι άνθρωποι στην πόλη Xiamen πρέπει να υποβάλλονται σε αυτά τα τεστ, ενώ πρέπει να ελέγχονται αντίστοιχα και τα αλιεύματα», ανέφερε ένας υπάλληλος στο δημοτικό γραφείο ανάπτυξης ωκεανών Xiamen σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπήρξαν μάλιστα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ που έδειχναν αξιωματούχους να κάνουν διαγνωστικά test σε ψάρια και καβούρια. Δεν υπήρξε καμία αναφορά ότι είχε εντοπιστεί ίχνος του ιού.

Close