Βασίλισσα Ελισάβετ : Το βιβλίο που αλλάζει τα δεδομένα για τον θάνατο της  – Από τι πέθανε τελικά;

Βασίλισσα Ελισάβετ : Το βιβλίο που αλλάζει τα δεδομένα για τον θάνατο της – Από τι πέθανε τελικά;Τρεις μήνες συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από την ημέρα που η μακροβιότερη μονάρχης της ιστορίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ, έφυγε από τη ζωή.

 

Μπορεί το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβετ να αναφέρει πως πέθανε από γηρατειά, ωστόσο ο συγγραφέας και στενός φίλος του πρίγκιπα Φίλιππου, Gyles Brandreth, υποστηρίζει πως άλλη ήταν η αιτία που της στοιχίσει τη ζωή.

Δείτε επίσης : Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι άγνωστες ιστορίες από τις τέσσερις γέννες της

Στη βιογραφία με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου, ο Gyles Brandreth υποστηρίζει πως η Ελισάβετ έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών.

«Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος – καρκίνο του μυελού των οστών – που θα εξηγούσε την κούραση της και την απώλεια βάρους και εκείνα τα “θέματα κινητικότητας” που μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της.

Δείτε επίσης : Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστηριώδες γράμμα της που κρύβει μυστικά και θα διαβαστεί το 2085

Το πιο κοινό σύμπτωμα του μυελώματος είναι ο πόνος στα οστά σύμφωνα με το fthis.gr, ιδιαίτερα στη λεκάνη και τη μέση, και το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια ασθένεια που προσβάλλει συχνά τους ηλικιωμένους» γράφει ο Brandreth, σύμφωνα με τη Sun.

Close