Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι άγνωστες ιστορίες από τις τέσσερις γέννες της

Βασίλισσα Ελισάβετ:Οι άγνωστες ιστορίες από τις τέσσερις γέννες της και η αφοσίωση που είχε στα παιδιά της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κομμάτι της παγκόσμιας Ιστορίας. Ο θάνατός της στις 8 Σεπτεμβρίου σηματοδότησε το τέλος της εποχής. Όσοι τη γνώρισαν από κοντά κάνουν λόγο για μία αφοσιωμένη μαμά στα τέσσερα παιδιά της: πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπα Κάρολο, πρίγκιπα Έντουαρντ και πρίγκιπα Άντριου.

Βασίλισσά Ελισάβετ: Οι άγνωστες ιστορίες απο τους τέσσερις τοκετούς

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Κωνσταντίνος θα έρθει κοντά με την Αλκμήνη

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν καινοτόμος και στον τρόπο που γέννησε τα τέσσερα παιδιά της. Γέννησε στο σπίτι και ήταν η πρώτη μονάρχης που είχε δίπλα της το σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, όταν έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, τον πρίγκιπα Έντουαρντ.

Βασίλισσά Ελισάβετ: Οι άγνωστες ιστορίες απο τους τέσσερις τοκετούς

Δείτε ακόμη Σασμός: Αντώνης και παπα Μιχάλης θα σταματήσουν την βεντέτα

Τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε τέσσερα παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι ο βασιλιάς Κάρολος που γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1948. Το δεύτερο παιδί της είναι η πριγκίπισσα Άννα που γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου το 1950. Στις 19 Φεβρουαρίου του 1960 έφερε στον κόσμο τον πρίγκιπα Άντριου και στις 10 Μαρτίου του 1964 τον πρίγκιπα Έντουαρντ.

Πρρίγκιπας Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος γεννήθηκε με καισαρική τομή στο Buhl Room στο Μπάκιγχαμ. Για τη γέννηση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, η αίθουσα που χρησιμοποιούνταν για ξενώνας, μετατράπηκε σε ένα μικροσκοπικό νοσοκομείο. Η βασίλισσα ήταν μόλις 22 ετών όταν γέννησε τον Κάρολο και τότε δεν ήταν συνηθισμένο ο σύζυγος της μονάρχη να ήταν παρών στον τοκετό.

Όσο για το πόσο διήρκεσε ο τοκετός, αναφέρεται ότι πάνω από 30 ώρες. Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπαιζε σκουός με την προσωπική γραμματέα, μέχρι να έρθει στον κόσμο ο γιος του.

Βασίλισσά Ελισάβετ: Οι άγνωστες ιστορίες απο τους τέσσερις τοκετούς

Δείτε ακόμη Παγιδευμένοι: Ο Σταύρος θα κάνει την ζωή του Θοδωρή κόλαση

Πριγκίπισσα Άννα

Ήρθε στον κόσμο στις 15 Αυγούστου του 1950. Γεννήθηκε στις 11.50 το πρωί και το βάρος της ήταν 2.5 κιλά. Αν και τα τρία της παιδιά τα γέννησε στο Μπάκιγχαμ, η πριγκίπισσα Άννα γεννήθηκε στο Clarence House καθώς το παλάτι ανακαινιζόταν μετά τον πόλεμο.

«Είναι το πιο γλυκό κορίτσι», είχε δηλώσει ο πρίγκιπας Φίλιππος μετά τη γέννηση της κόρης του. Mάλιστα, ήπιε ένα ποτήρι σαμπάνια για να γιορτάσει την έλευση της κόρης του. Η βασιλομήτωρ βρέθηκε άμεσα στο πλευρό της κόρης της, στο Clarence House.

Πρίγκιπας Άντριου

Το δεύτερο αγόρι της οικογένειας γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1960, στις 3.30 το μεσημέρι. Γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ, στη Bελγική σουίτα.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος αφήνει την τελευταία του πνοή και η Αθηνά λυγίζει

Στο Crown είδαμε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ γέννησε τον δεύτερο γιο της με μία μέθοδο που δε συνηθίζεται πια. Υποβλήθηκε σε γενική αναισθησία και οι γιατροί ξεγέννησαν το μωρό με λαβίδα.

Πρίγκιπας Έντουαρντ

Ο μικρότερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου ήρθε στον κόσμο στις 10 Μαρτίου του 1964, στις 8.20 το πρωί και ζύγιζε 2.5 κιλά. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παρών στον τοκετό και κρατούσε το χέρι της συζύγου του. Στο βιβλίο  «Ο σύζυγός μου και εγώ.

Δείτε ακόμη Σασμός: Ο Μαθιός βγήκε απο την φυλακή αλλά κουβαλάει ακόμα ένα βάρος

Η ιστορία ενός βασιλικού γάμου 70 ετών», σύμφωνα με το hello, αποκαλύπτεται. «Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τότε 37 ετών και ζήτησε από το σύζυγό της να είναι εκεί. Ο Φίλιππος ήταν ο πρώτος πρίγκιπας στην μοντέρνα ιστορία που ήταν παρών σε τοκετό της συζύγου του».

Close