Σπιτικός πελτές πιπεριάς.

 

 

 Σπιτικός πελτές πιπεριάς από τα χεράκια μας! Χαρίζει μοναδική γεύση στα φαγητά μας ,σε σάλτσες,και είναι τέλειο άλειμμα για καναπεδάκια,για να βουτήξεις τα κρακεράκια σου και για να τον απλώσεις σε  μια φέτα ζεστό ψωμί!

Δείτε βήμα βήμα πως θα τον φτιάξετε!

Σπιτικός πελτές πιπεριάς

Υλικά :

3 κιλά πιπεριές Φλωρίνης 

5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι

1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και βγάζουμε τον σπόρο από μέσα. Ένας εύκολος τρόπος είναι να πιέσετε το κοτσάνι προς τα μέσα και να τραβήξετε.Έτσι βγαίνουν οι σπόροι αμέσως.Μετά τις βάζουμε στην κατσαρόλα (εγώ τις έβαλα στην χύτρα ταχύτητας) με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Αν έχετε αποφλοιωτή τις περνάτε κατευθείαν από κει,διαφορετικά τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνετε τον πολτό στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μαζί και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεται με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν  όλα τα υγρά. Όταν θα τραβήξετε με την κουτάλα και φανεί ο πάτος της κατσαρόλας και δεν κλείνει το δρομάκι που έχετε δημιουργήσει ο σπιτικός πελτές  πιπεριάς είναι έτοιμος.

Κατόπιν αποστειρώνετε γυάλινα βαζάκια και  και βάζετε τον πελτέ ζεστό μέσα.Αφήνετε 1 εκ.κάτω και γεμίζετε με λάδι ,κλείνετε με το καπάκι και γυρνάτε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

daddy-cool-peltes-piperias-1

 

Υπολογίστε με 3 κιλά πιπεριές να φτιάξετε 400 γρ. πελτέ πιπεριάς. Εγώ χρησιμοποίησα κόκκινες και πράσινες πιπεριές και όχι τις κλασικές Φλωρίνης γιατί αυτές είχαμε παραγωγή μας.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα κοκκινιστά σας, στις σάλτσες σας για τις μακαρονάδες αλλά και στην πίτσα . 1 κουταλιά αρκεί για να πάρει γεύση το φαγητό σας.daddy-cool-peltes-piperias-2

Και η δεύτερη δόση και τέλος για φέτος!

PicMonkey Collage

Καλή επιτυχία!

Μοιραστείτε τη συνταγή και μέ τις φίλες σας!Στο facebook και στο twitter

Close