Ζαμπονοτυρόπιτα με ζύμη κουρού απλά ΤΕΛΕΙΑ

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ?

Υλικά για τη ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml σπορέλαιο
1 τσιμπιά αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:

350 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
350 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο
3 αυγά
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες, κομμένο σε κυβάκια
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον:

 

1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλάκι γλυκού νερό για επάλειψη
Μέθοδος
Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής:
Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι και το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη.

Για τη γέμιση τώρα:

Απλώς ρίχνουμε όλα τα υλικά (φέτα, gouda, 3 αυγά, ζαμπόν ψιλοκομμένο, κρέμα γάλακτος και πιπέρι) σε μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογεννοποιηθούν.

Ζαμπονοτυρόπιτα με ζύμη κουρού απλά ΤΕΛΕΙΑ
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά!!!Garyfalia Pogka


Close