Μόλις ξεκίνησαν οι σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων και είναι μια καλή ευκαιρία, να διασκεδάσουμε, μαγειρεύοντας και φτιάχνοντας γλυκά, με τα παιδιά, για τα παιδιά.
Ας δούμε πως να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικα αστεράκια με σφολιάτα . Παίρνουμε ένα φύλο ξεπαγωμένη ζύμη (τετράγωνο ή στρογγυλό δεν έχει σημασία) και κόβουμε και αφαιρούμε ένα κύκλο στην μέση.
Το τοποθετούμε επάνω σ’ ένα άλλο φύλο, το οποίο έχουμε βρέξει προηγουμένως με νερό και τα πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους.
- φύλλο σφολιάτας
- ζαχαρη
Υλικά
Τα κόβουμε με τα ειδικά φορμάκια κοπής φύλου, σε σχήματα, όπως αστέρια, Χριστουγεννιάτικα δέντρα, καμπάνες κλπ. Αλείφουμε την επιφάνεια του πάνω φύλου με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και προσθέτουμε και ένα κουταλάκι μαρμελάδα (τα παιδιά τρελαίνονται για μαρμελάδα) στο κέντρο, στο σημείο που κόψαμε τον κύκλο αρχικά. Βάζουμε τα σφολιατάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά, στους 170-180 βαθμούς, στην χαμηλή σκάλα του φούρνου, για να ψηθούν και από κάτω. Όσο τα κουλουράκια θα ψήνονται, η μαρμελάδα θα απλώσει και θα καλύψει το στρογγυλό κενό που αφήσαμε. Μόλις κρυώσουν τα σφολιατάκια, η μαρμελάδα θα κρυώσει επίσης, αλλά στο πιο σκληρό της. Αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα μαρμελάδας, θα γίνουν πιο παιχνιδιάρικα . Λίγη ζάχαρη άχνη εδώ κι εκεί, θα τα κάνει να μοιάζουν χιονισμένα.
Τιπς: Μπορούμε Χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλο, που απλά το κόβουμε σε σχήματα και ψήνουμε.Να κόψετε την ζύμη σε ότι σχήμα θέλετε και να την γεμίσετε με μαρμελάδα
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες