Χριστουγεννιάτικα Αστεράκια απο σφολιατα με 2 υλικα!

Μόλις ξεκίνησαν οι σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων και είναι μια καλή ευκαιρία, να διασκεδάσουμε, μαγειρεύοντας και φτιάχνοντας γλυκά, με τα παιδιά, για τα παιδιά.
Ας δούμε πως να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικα αστεράκια με σφολιάτα . Παίρνουμε ένα φύλο ξεπαγωμένη ζύμη (τετράγωνο ή στρογγυλό δεν έχει σημασία) και κόβουμε και αφαιρούμε ένα κύκλο στην μέση.
Το τοποθετούμε επάνω σ’ ένα άλλο φύλο, το οποίο έχουμε βρέξει προηγουμένως με νερό και τα πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Τα κόβουμε με τα ειδικά φορμάκια κοπής φύλου, σε σχήματα, όπως αστέρια, Χριστουγεννιάτικα δέντρα, καμπάνες κλπ. Αλείφουμε την επιφάνεια του πάνω φύλου με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και προσθέτουμε και ένα κουταλάκι μαρμελάδα (τα παιδιά τρελαίνονται για μαρμελάδα) στο κέντρο, στο σημείο που κόψαμε τον κύκλο αρχικά. Βάζουμε τα σφολιατάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά, στους 170-180 βαθμούς, στην χαμηλή σκάλα του φούρνου, για να ψηθούν και από κάτω. Όσο τα κουλουράκια θα ψήνονται, η μαρμελάδα θα απλώσει και θα καλύψει το στρογγυλό κενό που αφήσαμε. Μόλις κρυώσουν τα σφολιατάκια, η μαρμελάδα θα κρυώσει επίσης, αλλά στο πιο σκληρό της. Αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα μαρμελάδας, θα γίνουν πιο παιχνιδιάρικα .  Λίγη ζάχαρη άχνη εδώ κι εκεί, θα τα κάνει να μοιάζουν χιονισμένα.

Χριστουγεννιάτικα Αστεράκια απο σφολιατα με 2 υλικα!

Τιπς:  Μπορούμε Χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλο, που απλά το κόβουμε σε σχήματα και ψήνουμε.Να κόψετε την ζύμη σε ότι σχήμα θέλετε και να την γεμίσετε με μαρμελάδα

επίσης μπορείτε να τα κάνετε αλμυρά με παρμεζανα η άλλο τυριά τις αρεσκείας σας!

Χριστουγεννιάτικα Αστεράκια απο σφολιατα με 2 υλικα!

Χριστουγεννιάτικα Αστεράκια απο σφολιατα με 2 υλικα!

 

Close