Φτιάξτε σπιτικό τουρσί για όλο το χειμώνα

Ηρθε ο καιρος για να φτιάξουμε το  τουρσι μας! Μικρες αγουρες ντοματες ,πρασινες και κοκκινες πιπεριες, σκορδα, καροτα ,σελινο, ρεβυθια και κουνουπιδι θα κλειστούν σε βαζάκια και θα συντροφευσουν την ηρώικη φασολάδα μας τα κρύα μεασημέρια του Χειμώνα

Θα χρειαστούμε

Μικρες αγουρες ντοματες

πρασινες και κοκκινες πιπεριες

σκορδα

καροτα

σελινο

ρεβυθια

κουνουπιδι

 

ξυδι

αλάτι

Εκτέλεση

Πλενουμε  τα λαχανικά για το τουρσί μας, ολα καλα και τα αφηνουμε να στραγγίσουν! Καθαριζουμε τα καροτα ,τα κοβουμε ροδελες και τα βαζουμε σε νερο με λεμονι για να μη μαυρίσουν! Πλενουμε τα βαζα μας και τα αποστειρωνουμε στο φουρνο!

Παιρνουμε ενα βαζο ,βαζουμε στον πυθμενα του σελινο ,ντοματακι ολοκληρο ,επειδη ειναι μικρο το τριπαμε με το πιρουνι ,πιπερια κοκκινη,πρασινη ,σκορδακι ,κουνουπιδι και καροτα ροδελες!Αυτο επαναλαμβανεται μεχρι το στομιο του βαζου και σκεπαζουμε στο τελος με σελινο!

Κάνουμε την αλμη μας ,σε εναμιση κιλο νερο μια χουφτα αλατι και ενα φλυτζανακι ξυδι! Γεμιζουμε τα βαζα μας και κλεινουμε με καπακι που ζεσταναμε στο φουρνο μας! Αν δε φτασει η αλμη επαναλαμβανουμε την ιδια δοση! Μερικα μυστικα ακομη!

Το τουρσι μας θα πρέπει να ειναι σε σκιερο και δροσερο μερος! Το αφηνουμε στο βαζο τουλαχιστον 10 μερες!

Το τουρσι μας θα γινει ωραιο αν το αφήσουμε στο βαζο τουλαχιστον ενα μηνα! Ανα διαστήματα το ανακινούμε με προσοχη ! Σε καποια βαζα εβαλα και καυτερη πιπερια!

Από τη φίλη της κλειστής μας ομάδας Σοφια Καρά

Close