4 λικερ...Σκετη γλυκα!
 
 

Τέσσερα λικέρ για τους λάτρεις των γλυκών απολαύσεων….

Λικέρ Σοκολάτα
3f2355c5f76becec51549ac35c2aafc4_L
Υλικά συνταγής:
Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Νερό: 3/4 κούπας
Σκόνη κακάο: 5 κουταλιές σούπας
Ρακί (χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα: 3 κούπες
Βανίλια: 1 λοβός κομμένος στη μέση κατά μήκος
Οδηγίες:
1. Σε κατσαρολάκι βάζετε το νερό, την ζάχαρη και το κακάο και την βάζετε στην φωτιά. Ανακατεύετε τακτικά, μέχρι να βράσει και να αναμειχθούν τα υλικά. Σιγοβράζετε για άλλα 6 – 7 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
2. Το βάζετε σε μπουκάλι ή γυάλα, μαζί με το ποτό και το λοβό της βανίλιας. Κλείνετε καλά και φυλάτε σε σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες. Κάθε μία – δύο μέρες, κουνάτε το μπουκάλι.
3. Περνάτε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή από υγρό φίλτρο του καφέ (μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από μια φορές φιλτράρισμα) και το φυλάτε σε γυάλινο μπουκάλι.
4. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και αφήνετε να ωριμάσει σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα.

Λικέρ Καραμέλα

caramel
Υλικά:
 750 γρ. βότκα ή κονιάκ
500 γρ. καραμέλες γάλακτος μαλακιές
Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε τις καραμέλες μέσα στο ποτό, το κουνάμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 βδομάδες.
  2. Ανακινούμε αρκετές φορές το μπουκάλι, για να λιώσουν οι καραμέλες
Λικέρ Μπανάνα
819fc97577264d07ecc79f28ff8a8a19dfe32057.261.435.68b436ce4984d6e1202afb4de1dd32c664aff138
Υλικά:
1 κιλό μπανάνες
1 λίτρο τσίπουρο
800 γρ. ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα βάζο στρώσεις μπανάνας με ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε και το τσίπουρο και το αφήνουμε ένα μήνα κλειστό.
Πρώτα αφήνουμε δεκαπέντε μέρες στον ήλιο και μετά τοποθετούμε το βάζο σε δροσερό μέρος.
Λικέρ Δαμάσκηνο
P1250887
Υ Λ Ι Κ Α
20 Δαμάσκηνα αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσι
1/2 λίτρο Τσίπουρο (έβαλα ένα 44%, τελευταίο απόθεμα)
1/2 νεροπότηρο Ζάχαρη
1 ξυλαράκι Κανέλλα
1 κουτ.γλυκ. Γαρύφαλο (τριμμένο είχα, αλλά καρφάκια θα ήταν καλύτερα)
3 κουτ.σουπ. Μέλι Θυμαρίσιο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Τα βράζουμε, όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύοντας διαρκώς, σε χαμηλή φωτιά, για 15-20′
Αν θέλουμε να γίνουμε “φέσι”, δεν ανάβουμε τον απορροφητήρα.
Το προϊόν του βρασμού, το σουρώνουμε και το διατηρούμε σε μπουκάλι.
Εάν έχετε υπομονή, χρησιμοποιήστε φίτρα του Γαλλικού καφέ, με χωνί.
Θα πετύχετε μεγαλύτερη διαύγεια, αλλά πρέπει να αλλάζετε τα φίλτρα, γιατί “στομώνουν”(βουλώνουν).
Τα δαμάσκηνα που ήδη είναι εμποτισμένα, τα κρατάτε σε ένα βαζάκι, στο ψυγείο, και κάθε φορά που σερβιρετε, βάζετε και μισό δαμάσκηνο στο ποτηράκι, μαζί με τριμμένο πάγο.

Close