Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες ?
Υλικά
•3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες
•1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•1 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
•1 κουτ.γλυκού ρίγανη ή δυόσμο
•1 αυγό
•αλάτι
•πιπέρι
•λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση.Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια.Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα. (Αν θέλουμε να γλιτώσουμε χρόνο τις στραγγίζουμε με τα χερια μέχρι να φύγουν όλα τα ζουμιά τους)
Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό.Αν δεν ειναι προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.
Οι ντοματοκεφτέδες σερβίρονται μοναδικα με γιαούρτι
Σήμ.Μπορουμε να βάλουμε στο μίγμα και τριμμένη φέτα (όσο θέλουμε βάζουμε)

Από τη φίλη της σελίδας μας elina Gelina

Close