Συνταγή για μύδια αχνιστά με χυμό λεμονιού και μουστάρδα καλύτερα και από ουζερί - ενάς γρήγορος σαρακοστιανός μεζές
Υλικά:
Συνταγή για νόστιμα μύδια αχνιστά με το κέλυφος, με λεμόνι, μουστάρδα και μπαχαρικά, καλύτερα και από της ψαροταβέρνας. Με μόλις 6 υλικά φτιάχνουμε μερακλήδικα μύδια αχνιστά για να μην χρειαστεί να πάμε ποτέ ξανά σε ουζερί για να τα απολαύσουμε!
Ντομάτες γεμιστές με μύδια και ρύζι
Τα μύδια αχνιστά είναι από τους αγαπημένους μας μεζέδες, αλλά η τιμή τους στα ουζερί και στις ψαροταβέρνες είναι απλησίαστη. Όμως με μόλις 6 υλικά μπορείς να φτιάξεις σπιτικά και μερακλήδικα μύδια αχνιστά για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αχνιστά μύδια για τη Σαρακοστή:

Εκτέλεση
Πλένουμε τα μύδια καλά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα μύδια με το κέλυφος. Τα σκεπάζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια κατόπιν τα σβήνουμε με χυμό λεμονιού και μουστάρδα!
Κοκκινιστά μύδια σαγανάκι με μανιτάρια

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fotini Bahatouri
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr