Αφράτα αλμυρά κρουασάν σφολιάτας !!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
λωρίδες μπέικον όσο πάρει
150 γραμ φέτα
1 κρόκο αυγού
πάπρικα καπνιστή
ρίγανη

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στην μέση κατά μήκος και κάθε μισό φύλλο σε μακριά τρίγωνα .
Λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι και προσθέτουμε πάπρικα καπνιστή ,ρίγανη.
Κόβουμε τις λωρίδες του μπέικον κατά μήκος και ξανά στην μέση ώστε να βγούν 4 κομματάκια από κάθε λωρίδα.
Στο κάθε τρίγωνο της σφολιάτας βάζω 2 κομματάκια μπέικον και 1 κουταλάκι φέτα γέμιση που έχουμε ετοιμάσει στην αρχή.
Τυλίγουμε σαν κρουασάν και αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς να πάρουν χρώμα και να ψηθούν .

Αθηνα Γκουτζιδου‎»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».


Close