κουλουράκια-βανίλιας-βουτύρου-συνταγή-

Αν θέλετε να μπείτε στο πασχαλινό κλίμα αυτά τα αφράτα  κουλουράκια βανίλιας – βουτύρου  θα σας βοηθήσουν να το επιτύχετε αυτό! Είναι τα πιο νόστιμα.

    Για το άλειμμα

  • αυγα 1
  • νερό 1 κουταλιά της σούπας

Το Πάσχα βρίσκεται πολύ κοντά και παρόλο που διανύουμε την Σαρακοστή, θέλουμε που και που να σας δίνουμε και μερικές ιδέες για τις πασχαλινές σας συνταγές. Σήμερα λοιπόν μοιραζόμαστε μαζί σας αφράτα κουλουράκια βανίλιας – βουτύρου, αρωματικά και θρυμματιστά που είναι νόστιμα και οικονομικά.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Φυσικά δεν χρειάζεται να τα φτιάχνετε μόνο το Πάσχα. Είναι τέλεια κουλουράκια για κέρασμα, για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας ή για όταν θέλουμε ένα σπιτικό γλυκάκι. Αν τα βουτήξετε στον ελληνικό καφέ θα είναι απλά λαχταριστά!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα κουλουράκια βανίλιας – βουτύρου

κουλουράκια-βανίλιας-βουτύρου-συνταγή-

Εκτέλεση για τα αφράτα κουλουράκια βανίλιας – βουτύρου

Στον κάδο του μίξερ ή στο χέρι ζυμώνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το βούτυρο γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, το αυγό, το φρέσκο γάλα, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Δείτε ακόμα Κουλουράκια σαν τσουρεκάκια της Γκόλφως

Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια σε πλεξουδάκια ή σε ό,τι σχήμα μας είναι πιο εύκολο και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα μαζί με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 150-160 βαθμούς Κελσίου, για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tips για τα αφράτα κουλουράκια βανίλιας – βουτύρου

Μπορούμε να χτυπήσουμε το αυγό για το άλειμμα με 1 κουταλιά της σούπας γάλα αντί για νερό. Αν θέλουμε να φτιάξουμε παραπάνω κουλουράκια διπλασιάζουμε την ποσότητα των υλικών.

κουλουράκια-βανίλιας-βουτύρου-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Sunday Lous

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close