Συνταγή για αφράτα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια της Γκόλφως Νικολού που είναι μία μοναδική επιλογή για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο.
- Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 160 γραμμάρια
- καλαμποκέλαιο 150 γραμμάρια
- αυγα 2 σε θερμοκρασία δωματίου
- μπέικιν πάουντερ 1 φάκελο
- βανίλια 2 κάψουλες
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 3/4 φλιτζανάκι του ελληνικού
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαχλέπι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
- Κακουλέ 1/3 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Η σημερινή μας συνταγή είναι από τις αγαπημένες μας και η Γκόλφω Νικολού μας δείχνει όλα τα μυστικά της. Αφράτα, μαλακά κουλουράκια σαν τσουρέκια, αρωματικά και πεντανόστιμα για σχολικό κολατσιό, απογευματινό σνακ, για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας ή ακόμη και για το Πάσχα.
Δείτε ακόμα Μαλακά κουλουράκια με ελαστική ζύμη
Μπορεί να παραπέμπουν στο Πάσχα όμως στην πραγματικότητα μπορείς να τα φτιάξεις όποια άλλη μέρα του χρόνου θες και είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν; Είστε έτοιμοι να βάλετε τις ποδιές σας και να κάνετε τα μαγικά σας στην κουζίνα σας;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια της Γκόλφως
Εκτέλεση για τα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια της Γκόλφως
Αρχικά στον κάδο του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο λίγο, ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να ενωθούν λίγο τα υλικά μας. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου και το ανακατεύουμε και αυτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα και στην συνέχεια ξεκινάμε να δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μας.
Δείτε ακόμα Κουλουράκια με γλάσο χωρίς αυγά
Θέλουμε η ζύμη μας να μην κολλάει σε λαδωμένα χέρια και να είναι εύπλαστη. Αφήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο ψυγείο. Στον πάγκο εργασίας, πλάθουμε σε πλεξουδάκια την ζύμη, με λαδωμένα χέρια.
Βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ανακατεύουμε το αυγό και το γάλα για το άλειμμα. Αλείφουμε τα κουλουράκια μας με ένα πινέλο.
Βάζουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 τέταρτο περίπου, ανάλογα τον φούρνο, εστία πάνω κάτω. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα από πάνω και από κάτω, είναι έτοιμα.
Tips για τα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια της Γκόλφως
Το αλεύρι μπορεί να είναι λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο, ανάλογα με το τι αλεύρι χρησιμοποιούμε. Θέλουμε η ζύμη να γίνει εύπλαστη που δεν θα κολλάει σε λαδωμένα χέρια. Μην την κάνετε πολύ σφικτή. Μπορείτε να βάλετε 200 γραμμάρια ζάχαρη και αντί για 2 κάψουλες βανίλιας 1 βανιλέτα. Βγαίνουν 2 ταψιά του φούρνου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ξενοδοχείο στο Ηράκλειο σέρβιρε κατά λάθος σφηνάκια με καθαρτικό – 6 άτομα στην εντατική
- Παιδί έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Οι 6 περιοχές που θα σφυροκοπήσει η κακοκαιρία Cassandra
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω βάζει φιτιλιές στην σχέση του Παρασκευά και της Ειρήνης