Συστατικά:
250 γραμμάρια αλεύρι
ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Λάδι τηγανίσματος
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά νερό και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη -να μοιάζει με χυλό- ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και το πλάθουμε σε μπάλες. Πιέζουμε τις μπάλες στο κέντρο με τα χέρια αφήνοντας πιο παχύ το εξωτερικό μέρος της κάθε μπάλας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες. Όταν ροδίσουν, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
jenny.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις