Αφράτη  τούρτα με λωτούς σκέτη απόλαυση !!!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

Χτυπάμε για 10 λεπτά 250 γραμμάρια ζάχαρη,με 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μεσα 4 αυγά ενα ενα,λίγη κανέλα,1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν,1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,287 γραμμάρια αλεύρι και 500 γραμμάρια πολτοποιημένους λωτούς (είναι 2 κούπες).

 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε τσέρκι 28 τοποθετούμε το μείγμα και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει πολύ καλά το κόβουμε να έχουμε δύο πάτους.

 

ΚΡΕΜΑ:

1 κιλό.γάλα,
8 κουταλιές της σούπας.σιμιγδάλι χοντρό,
2 φλυντζανάκια του καφέ ζάχαρη.

 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Βρέχουμε τον πρωτο πάτο με.λίγες σταγόνες σιροπιού βάζουμε την κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο ραντίζοντας το και αυτό με λίγο σιρόπι.
Κάνουμε και ένα ΓΛΑΣΣΟ:.200 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,200 γραμμάρια κουβερτούρα,1 κουτάλια της σούπας αραβοσιτέλαιο!!

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close