Lemon Cake με Αριάνι, παπαρουνόσπορο, μοσχοκάρυδο & γλάσο λεμονιού

Αφράτο κέικ λεμονιού με αριάνι και γλάσο.Ένα κέικ αξεπέραστο σε γεύση γι’ αυτούς κι αυτές που έχουν μία αδυναμία στο λεμόνι, στο μοσχοκάρυδο, στον παπαρουνόσπορο αλλά και στο ξεχωριστό υλικό Αριάνι!

Είναι απλά ένα υπέροχο κέικ που μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα και την συνταγή την έχουμε δοκιμάσει κι εμείς! Μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία λοιπόν και αυτό σας το υπογράφουμε!

Δείτε ακόμα Υπέροχο πεντανόστιμο και μαλακό κέικ καρότου από τη Σόφη Τσιώπου!!!

Φτιάξτε αυτό το ξεχωριστό και πρωτότυπο κέικ για το πρωινό σας, τις υπογλυκαιμίες σας ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με την βανίλια και προσθέτουμε το μείγμα σιγά – σιγά στο μείγμα με το βούτυρο και την ζάχαρη, χτυπώντας πάντα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά.

Έπειτα προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και τον χυμό του λεμονιού. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα, προσθέτουμε το μισό Αριάνι, το μισό αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο Αριάνι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά και με απαλές κινήσεις με ένα μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με μέγεθος 25×26 cm. καλά βουτυρωμένη και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, χωρίς αέρα και με την σχάρα στην προτελευταία θέση.

Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ μας. Η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή. Αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 10 με 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και ύστερα ξεφορμάρουμε. Μεταφέρουμε το κέικ σε μία σχάρα ώστε να κρυώσει πολύ καλά.

Εκτέλεση για τον γλάσο λεμονιού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τον γλάσο μέχρι να έχουμε ένα αρκετά πηχτό μείγμα που να μπορεί να σταθεί πάνω στο κέικ. Είναι απαραίτητο να προσθέτουμε λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε το κέικ με το γλάσο και το διακοσμούμε με λίγο ξύσμα λεμονιού, παπαρουνόσπορο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Tips

Ο Άκης Ανδρεαδάκος βουτυρώνει ελαφρά τις φόρμες και τις επενδύει με λαδόχαρτο για να ξεφορμάρουμε ακόμη πιο εύκολα το κέικ.

Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 40-45 λεπτά. Είναι απολύτως φυσιολογικό το συγκεκριμένο κέικ να χάσει λίγο όγκο από την στιγμή που θα το βγάλουμε από τον φούρνο και μέχρι να κρυώσει. Όταν προσθέσουμε τον χυμό λεμονιού μην τρομάξετε και πείτε ότι το μείγμα έκοψε. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Συνεχίζουμε την διαδικασία κανονικά.

Η φόρμα που χρησιμοποίησε ο Άκης Ανδρεαδάκος, ήταν 25×12 cm. και το μείγμα έφτασε ένα με έναμιση δάχτυλο κάτω από το χείλος. Αν η φόρμα μας είναι λίγο μικρότερο τότε πρέπει να προσέξουμε να μην την γεμίσουμε μέχρι επάνω. Συνήθως γεμίζουμε τα 3/4 της φόρμας ώστε να μην χυθεί το μείγμα απέξω.

Όταν γαρνίρουμε το κέικ με το γλάσο, καλό θα ήταν να αφήσουμε λίγη ώρα στην άκρη ώστε να στεγνώσει.

Αφράτο κέικ λεμονιού με αριάνι και γλάσο Αφράτο κέικ λεμονιού με αριάνι και γλάσο Αφράτο κέικ λεμονιού με αριάνι και γλάσο Αφράτο κέικ λεμονιού με αριάνι και γλάσο Αφράτο κέικ λεμονιού με αριάνι και γλάσο

Close