Κέικ με φυστίκια Αιγίνης και άρωμα λεμονιού. Το απολυτά αρωματικό κέικ λεμονιού εμπλουτισμένο με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης που του χαρίζουν μια τραγανή υφή. Αφράτο, βουτυρένιο με πλούσια γεύση φινετσάτο άρωμα και τα φυστίκια Αιγίνης να κυριαρχούν, θα σας ξετρελάνει.
- βουτυρο 150 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 200γρ
- αυγα 3 σε θερμοκρασία δωματίου
- λεμονι ξύσμα 2
- σοδα 1 κγ μαγειρική
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 240 γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 κγ
- γάλα 150 ml
- φυστίκι Αιγίνης 120 γρ κομμένα στα 2
Υλικά
Αν σας αρέσουν τα κέικ με ξηρούς καρπούς τότε πρέπει οπωσδήποτε να δείτε και το Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και φουντούκια.
Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι άλλα και σαν απογευματινό γλυκό σνακ. Επίσης είναι ένα τέλειο ελαφρύ, επιδόρπιο που μπορείτε να το σερβίρετε μετά από ένα χορταστικό, πλούσιο γεύμα.
Ένα ακόμα κέικ που μπορεί να σταθεί σαν επιδόρπιο στο Κυριακάτικο ή επίσημο τραπέζι σας είναι το Κεικ μπανόφι.
Φτιάξτε το είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πεντανόστιμο, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και δεν θα μείνει ψίχουλο.
Εκτέλεση:
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Προσθέτω το ξύσμα των λεμονιών και αφού διαλύσω την μαγειρική σόδα μέσα στο λεμόνι, τα ρίχνω κι αυτά στο μείγμα.
Ενσωματώνω το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και τα βάζω στο μπολ εναλλάξ με το γάλα σε 2-3 δόσεις.
Τέλος προσθέτω τα τεμαχισμένα φιστίκια, ανακατεύοντας απαλά με μια μαριζ.
Ρίχνω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω στο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί σκεπάζω προς το τέλος με αλουμινόχαρτο).
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την σελίδα στο facebook Μαμαδο μπερδεματα
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα