Αφράτο κεικ, με κρέμα λεμονιού

Η συνταγή: Κέικ με κρέμα λεμονιού

Υλικά Υλικά για την κρέμα 500 ml γάλα 120 γρ ζάχαρη 1 αυγό 60 γρ αλεύρι 1 βανίλια 1 λεμόνι (το ξύσμα του κ φλούδα προερετηκα) Υλικά για το κέικ 300 γρ αλεύρι 170 γρ. Ζάχαρη 4 αυγά 130 γρ καλαμποκελαιο 100 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου 1 μπεικιν 1 πρέζα αλάτι 2 βανίλιες 1 λεμόνι (μόνο το ξύσμα)

Εκτέλεση

Κρέμα Βαζουμε το γαλα κ το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθουν�� Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το αυγό και τη βανίλια κ ρίχνουμε κ λίγο από το ζεσταμενο γάλα κ ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει��Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα που έχω σε χαμηλή φωτιά κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει,χρειάζεται περίπου 8 λεπτά��Βάζω την κρέμα σε γυάλινο μπωλ κ την σκεπαζουμε με μεμβράνη κ την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει

Κέικ…………………Στο μπωλ βαζω τη ζάχαρη με τα αυγά κ χτυπάω για λίγο με το μιξερ��Προσθέτουμε το ξύσμα την βανίλια το λάδι το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπεικιν το αλάτι κ τέλος το γαλα��Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μιξερ��Ρίχνουμε τη ζύμη σε ταψί (30×35cm) αφού πρώτα τοποθετήσω μια λαδοκολα που θα πιάνει κ τα τοιχώματα του ταψιου την οποία την έχουμε βουτυρωσει κ αλευρωσει�Στη συνέχεια παίρνω την κρύα κρέμα κ την βάζω σε κορνέ και σχηματίζω πάνω στη ζύμη τα καρέ.�Ψηνω στους 160° πάνω κάτω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου�� Καλή επιτυχία…

Η συνταγη είναι απο την εκπληκτικη ομαδα στο facebook: Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές της κ. Logarne Konstantina