Η συνταγή:
Κέικ με κρέμα λεμονιού
Υλικά
Υλικά για την κρέμα
500 ml γάλα
120 γρ ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ αλεύρι
1 βανίλια
1 λεμόνι (το ξύσμα του κ φλούδα προερετηκα)
Υλικά για το κέικ
300 γρ αλεύρι
170 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
130 γρ καλαμποκελαιο
100 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 μπεικιν
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 λεμόνι (μόνο το ξύσμα)
Εκτέλεση
Κρέμα
Βαζουμε το γαλα κ το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθουν��
Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το αυγό και τη βανίλια κ ρίχνουμε κ λίγο από το ζεσταμενο γάλα κ ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει��Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα που έχω σε χαμηλή φωτιά κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει,χρειάζεται περίπου 8 λεπτά��Βάζω την κρέμα σε γυάλινο μπωλ κ την σκεπαζουμε με μεμβράνη κ την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Κέικ…………………Στο μπωλ βαζω τη ζάχαρη με τα αυγά κ χτυπάω για λίγο με το μιξερ��Προσθέτουμε το ξύσμα την βανίλια το λάδι το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπεικιν το αλάτι κ τέλος το γαλα��Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μιξερ��Ρίχνουμε τη ζύμη σε ταψί (30×35cm) αφού πρώτα τοποθετήσω μια λαδοκολα που θα πιάνει κ τα τοιχώματα του ταψιου την οποία την έχουμε βουτυρωσει κ αλευρωσει�Στη συνέχεια παίρνω την κρύα κρέμα κ την βάζω σε κορνέ και σχηματίζω πάνω στη ζύμη τα καρέ.�Ψηνω στους 160° πάνω κάτω στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου��
Καλή επιτυχία…
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες