Αφράτο και μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας για το ταπεράκι του ολοήμερου, για το καφεδάκι μας ή ακόμη και για τον μπουφέ μας. Μοσχοβολάει μαμά!
- αυγα 5
- ζαχαρη 1 1/2 ποτήρι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
- καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 480 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού
- σταγόνες σοκολάτας 1 σακουλάκι
Υλικά
Μπορεί να αποφεύγουμε να δίνουμε γλυκά στα παιδιά μας όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποκλείσουμε και τελείως από την διατροφή τους. Απλά πρέπει να τα δίνουμε με μέτρο και όσο γίνεται με αγνά υλικά. Όπως αυτό το αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας.
Δείτε ακόμα Μαμαδίστικο κέικ βανίλια κακάο
Είναι αρωματικό και μυρωδάτο, είναι πεντανόστιμο και σκέτος αφρός και σίγουρα μπορούν να το φτιάξουν ακόμη και οι αρχάριες στην μαγειρική ή στην ζαχαροπλαστική. Μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν και αυτό το κέικ θα σας γυρίσει πίσω στα δικά σας παιδικά χρόνια.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Είναι της φίλης μας Άντρης.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας:
Εκτέλεση για το κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το καλαμποκέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Δείτε ακόμα Κέικ μανταρίνι της Γκόλφως
Παίρνουμε ένα ταψί Νο28 και στρώνουμε μία λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, το αφήνουμε μέσα άλλα 10 λεπτά και έπειτα το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Tips για το κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας
Το ποτήρι που μετρήσαμε τα υλικά ήταν των 200 ml. Αν θέλετε να βάλετε σταγόνες σοκολάτας ίσως χρειαστεί να βάλετε λίγη λιγότερη ζάχαρη. Είναι προαιρετικές οι σταγόνες σοκολάτας όπως και να ‘χει.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα