Υλικά:
- αυγα 4 σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 2 κούπες
- ηλιέλαιο 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
- βανίλια 1 κάψουλα
- λεμονι Ξύσμα από 2
- λεμονι 1 σφηνάκι χυμό
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- τρούφα σοκολάτας Μισό φακελάκι
Για διακόσμηση:
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Συνταγή για αφράτο τρουφάτο κέικ με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και χυμό λεμονιού, σαν τα κέικ που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας παλιά. Είναι σκέτος αφρός και συνοδεύει τέλεια το πρωινό μας καφεδάκι. Εμείς το προτιμούμε συχνά και το απόγευμα, που θέλουμε επειγόντως γλυκό.
Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με γλάσο σα Τάρτα
Τα κέικ είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα μαμαδίστικα γλυκά. Υπάρχουν πολλές συνταγές για κέικ όμως σαν αυτά που έφτιαχνε η γιαγιά μας, λίγα είναι. Γιατί η γεύση τους, μας ταξιδεύει πίσω, στα ανέμελα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε το καλύτερο κέικ με τρούφα σοκολάτας της γιαγιάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο κέικ της γιαγιάς με τρούφα σοκολάτα:

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας. Βάζουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Συμπληρώνουμε το γάλα, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει, διαδοχικά και τμηματικά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και την ανακατεύουμε στο μίγμα με μαρίζ.
Το viral σοκολατένιο κέικ των 7 της Γκόλφως

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και την βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε.
Tips
Την φόρμα την βάζουμε στην κατάψυξη γιατί το κέικ ξεφορμάρεται πιο εύκολα, χωρίς να κολλήσουν κομμάτια από το κέικ πάνω στην φόρμα ή υπολείμματα από το αλεύρι πάνω στο κέικ. Το φιλέ αμυγδάλου το βάζουμε στο τέλος. Αφού βάλουμε το κέικ στη φόρμα, το γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου και το βάζουμε να ψηθεί.

Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr