Αφράτο Ψωμάκι χωρίς μαγιά,με μπύρα!!

Χρειαζόμαστε

1 κουτάκι μπύρα 330ml
1,5 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
σταρένιο αλεύρι περίπου 650 γραμμάρια (θα δείτε το ζυμάρι με το μάτι θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι σφιχτό)

Ανακατεύουμε την μπίρα με το αλάτι την ζάχαρη το λάδι το μπέικιν και προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά .
Βάζουμε το ζυμάρι σε λαβωμένη λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 30 λεπτά έπειτα βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί πλάθουμε το ψωμί μας χαράζουμε αλευρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Αφράτο Ψωμάκι χωρίς μαγιά,με μπύρα!!

Mirsinh Xanthoulh‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close