Αφράτο σταφιδόψωμο ιδανικό για σχολικό κολατσιό

Αφράτο σταφιδόψωμο
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις ( και επιπλέον για πασπάλισμα)
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι σταφίδες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις σταφίδες και τις πασπαλίζετε με το αλεύρι.
Στο μίξερ ρίχνετε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε την κανέλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το κονιάκ. Προσθέτετε τις σταφίδες, ανακατέψτε και σιγά –σιγά προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Βάζουμε και τις σταφίδες.
Λαδώστε την φόρμα σας και απλώστε το μείγμα. Ψήστε στους 180ο C για 45 περίπου λεπτά!

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr

Close