ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΩΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

3 κιλά αγριογούρουνο
ελαιόλαδο
5 σκ. σκόρδο
6 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
2 φλ. κρασι
1 φλυτζανακι του καφε βαλσαμικό ξίδι
δεντρολίβανο
θυμάρι
1 φλυτζανι χυμο πορτοκαλι και το ξυσμα
2 δαφνόφυλλa
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 καροτα
2 ξυνομηλα
2 κυδωνια
κοκκινες και πρασινες πιπεριες
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
μπαχάρι
και κόκκους πιπέρι
αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλα το αγριογουρουνο και το κόβουμε σε μερίδες.!
Για να φύγει το αίμα και η βαριά μυρωδιά του το βάζουμε μεσα σε νερο με ξυδι. Το αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Το ξεπλένουμε από το ξυδόνερο και το βάζουμε στη γαστρα!
Το περιχύνουμε με το κρασι και το μπαλσάμικο
.Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το ξυσμα πορτοκαλιού, το θυμάρι, τους κόκκους μπαχάρι και τους κόκκους πιπέρι τα καροτα ,τις πιπεριες ,τα ξυνομηλα και τα κυδωνια!
Το σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο, να μαριναριστεί! Την επομένη στραγγίζουμε το αγριογουρουνο από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλα με απορροφητικό χαρτί.
Κρατάμε τη μαρινάδα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λιγο. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Πανάρουμε το αγριογουρουνο σε λίγο αλεύρι και ροδίζουμε καλά λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος!
Κάθε κομμάτι κρέατος που ροδοκοκκινίζει το ρίχνουμε στα κρεμμύδια. Αφού ροδίσει όλο το κρέας, το βάζουμε στη γάστρα με τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τον πελτέ και περιχύνουμε με τη μαρινάδα με το χυμο πορτοκαλιου!
Αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σκεπασμένο, στους 200 C για 2 ωρες μέχρι να μαλακώσει καλά.
Ελέγχουμε αν ψήθηκε πριν το βγάλουμε.
Το κρέας πρέπει να είναι πολύ τρυφερό και μαλακό μετά το ψήσιμο.
Σερβίρουμε με ριζοτο παντζαριου!

Το ζουμακι που μενει το βαζουμε σε μικρη κατσαρολα !
Προσθετουμε το χυμο πορτοκαλιου!
Αφαιρουμε τυχον περιττα λιπη με μια κουταλα !
Προσθετουμε μια κουταλια κορν φλαουρ και κανουμε μια υπεροχη σως!

Close