ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ … 🙂 !
Homemade cheese crackers

Αύριο 26 / 2 / 2017 τελειώνει ή εβδομάδα τής Τυρινής ή αλλιώς Τυροφάγου!
Ή Τυρινή είναι ή τρίτη καί τελευταία εβδομάδα τού Τριώδιου. Κατά τή διάρκεια τής Τυρινής, ή παράδοση θέλει νά απέχουμε σπό τό κρέας καί νά προτιμήσουμε τά γαλακτοκομικά προϊόντα. Μέ τό τέλος τής Τυρινής, σταματάμε νά τρώμε κρέας γιατί ξεκινάει ή νηστεία τής Σαρακοστής τού Πάσχα!

YΛΙΚΑ:
1 φλυτζάνι βούτυρο .. (γάλακτος, βιτάμ ή φυτίνη) ..
2 φλυτζάνια αλεύρι
3/4 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή οποιοδήποτε τυρί σάς αρέσει μέ έντονη γεύση
1 αυγό
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γ. πάπρικα – 1/2 κ. γ. ρίγανη
Λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Koσκινίζετε τό αλεύρι, τό βάζετε σέ λεκανίτσα μέ όλα τά υλικά καί ανακατεύετε νά ενωθούν καί τά ζυμώνετε νά γίνουν μία ζύμη μάλλον μαλακή.
Αφήνετε τή ζύμη γιά τά κρακεράκια νά ξεκουραστεί γιά 1 ώρα.
Σέ ταψί τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί καί μέ ένα κουτάλι ρίχνετε από τό μείγμα, σέ απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Αλείφετε κάθε κρακεράκι μέ τό ασπράδι ενός αυγού, πού έχετε χτυπήσει ελαφρά μέ 1 κουταλιά νερό.
Ψήνετε σέ μέτριο φούρνο 180ο βαθμούς γιά 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στίς άκρες καί νά γίνουν τραγανά.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ – ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !

Από τη φανταστική σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ

Close