Αλμυρή πατσαβουρόπιτα σαν…”πίτσα”!!!
Μια φανταστική πιτούλα με αμέτρητες παραλλαγές στα υλικά!!!
Εγώ φτιάχνω αυτή με τα αγαπημένα μου υλικά.
ΥΛΙΚΑ για το μεγάλο ταψί του φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
3 κούπες γάλα φρέσκο
300-400 γρ.τυρί φέτα χοντροτριμμένη
3 φέτες μπέικον σε κυβάκια
3 φέτες σαλάμι αέρος σε κυβάκια
1 πιπεριά σε ροδελίτσες
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά σκόνη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας αφού το λαδώσω καλά,στρώνω σουφρωμένα ένα-ένα τα φύλλα μου.Τα λαδώνω πολύ καλά με τη μισή κούπα λάδι και ψήνω στους 180 για 8-10 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και ρίχνω σε όλη την επιφάνεια όλα τα υλικά.Καλύτερα να βάλετε πρώτα όλα τα αλλαντικά να χωθούν καλά μέσα στα φύλλα για να μην αρπάξουν στο ψήσιμο και από πάνω το τυρί.Πασπαλίζω με την πάπρικα σκόνη και τις νιφάδες.
-Σ’ένα μπολ ρίχνω το γάλα και τα αυγά και χτυπάω με ένα σύρμα.
Αλάτι εγώ δεν βάζω,αλλά αν το τυράκι σας δεν είναι πολύ αλμυρό,ρίξτε λίγο!Πιπέρι επίσης δεν βάζω γιατί δεν μου ταιριάζει στη γεύση μου.
Βάζω πάλι το ταψί στο φούρνο και ψήνω περίπου 10-15 λεπτάκια ακόμα ή ώσπου να ροδοκοκκινήσει καλά η πίτα μου.
Ο γιος μου τρελλαίνεται να παίρνει μαζί του για κολατσιό στο σχολείο!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες