Αλμυρά μάφινς με φιλαδέλφεια και σολομό ιδανικά για μπουφέ!

Τα πιο νόστιμα αλμυρά μάφινς με φιλαδέλφεια και σολομό που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας! Εύκολα και γρήγορα κάνετε το απόλυτο ορεκτικό για όλα τα γούστα! Μπορείτε να το συνδυάσετε με ότι θέλετε από πάνω

Κομμάτια: 20-25, Χρόνος προετοιμασίας: 20’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 15 €

ΥΛΙΚΑ :

Για τη ζύμη:
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
350 ml. γάλα αριάνι
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι αλάτι
Λίγο πιπέρι
Φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
350 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση:
300 γρ τυρί κρέμα Philadelphia
200 γρ καπνιστός σολομός
Χυμός από ½ λεμόνι
Ξύσμα από ½ λεμόνι

δείτε ακόμη:Φιλέτο σολομού στη λαδόκολλα με τυράκι,ντομάτα και κρεμμύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζουμε με τη σειρά τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αριάνι και αναμιγνύουμε το μείγμα με το σύρμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γραβιέρα, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τέλος το αλεύρι.

Συνεχίζουμε να αναμιγνύουμε το μείγμα απαλά με ένα κουτάλι. Θα έχουμε ένα αρκετά πηχτό χυλό.

Μέσα σε μία φόρμα με θήκες για κεκάκια (μάφινς) βάζουμε τα ιδικά χαρτάκια ψησίματος και ρίχνουμε μέσα λίγο από το μείγμα στο κάθε ένα, περίπου 1 κουτάλι της σούπας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 0C για περίπου 15-20 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε το πάνω μέρος τους, από το ύψος του χαρτιού ψησίματος. Γεμίζουμε με τη γέμιση (περίπου 2 κουταλιές του γλυκού) και τοποθετούμε από πάνω το κομμάτι που κόψαμε. Προσθέτουμε και ένα επιπλέον κομμάτι σολομού για να δώσουμε καλύτερη εμφάνιση στη γέμιση.

δείτε ακόμη: Λαχταριστες πενες με Philadelphia

Πηγή: .foodtrails.gr
Close