Τώρα που έρχεται το Καλοκαιράκι ένα ανάμεικτο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ είναι ό,τι πρέπει για να γλυκαθούμε. Δείτε την υπέροχη συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη!
- σαβαγιάρ 350 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 400 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 750 γραμμάρρια
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 75 γραμμάρια
- βουτυρο 30 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για την κρέμα βανίλια
- Γάλα φρέσκο 750 γραμμάρια
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 75 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια σε σκόνη
- βουτυρο 30 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για την κρέμα σοκολάτας
- κρεμα γαλακτος 400 γραμμάρια
- ζαχαρη 20 γραμμάρια
Για την σαντιγί
- κακαο Κατά βούληση σε σκόνη
Για το πασπάλισμα
Τα γλυκά ψυγείου είναι πεντανόστιμα και τα απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Παρόλα αυτά, το Καλοκαίρι “τραβιούνται” περισσότερο αφού ως επί το πλείστον τα γλυκά ψυγείου είναι δροσερά και ελαφριά στη γεύση. Γι’ αυτό και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ένα γλυκό ψυγείου ανάμεικτο.
Δείτε ακόμα Καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Με κρέμα σοκολάτα, κρέμα βανίλια και σαβαγιάρ, ο Παναγιώτης Παπαδάκης, μας δείχνει πως με απλά υλικά μπορούμε να απολαύσουμε ένα δροσερό και ελαφρύ σε γεύση γλυκό ψυγείου, καλύτερο και από ζαχαροπλαστείου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ανάμεικτο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ:
INGREDIENTS
350 g lady fingers
400 g milk
——————————————
For vanilla cream
750 g milk
125 g sugar
75 g cornstarch
30 g butter
1 vanilla
———————————————
For chocolate cream
750 g milk
125 g sugar
75 g cornstarch
30 g cocoa powder
30 g butter
1 vanilla
———————————————-
Whipped cream(400 g whipping cream+20 g sugar)
cocoa powder
———————————————-
25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
350 g Löffelbiskuits
400 g Milch
——————————————
Für Vanillecreme
750 g Milch
125 g Zucker
75 g Maisstärke
30 g Butter
1 Vanille
———————————————
Für Schokoladencreme
750 g Milch
125 g Zucker
75 g Maisstärke
30 g Kakaopulver
30 g Butter
1 Vanille
———————————————-
Schlagsahne (400 g Schlagsahne + 20 g Zucker)
Kakaopulver
———————————————-
25×30 cm
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
1-2 ώρες Χρόνος Αναμονής
12 Μερίδες
Εκτέλεση για το ανάμεικτο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ
Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκατοστά βάζουμε μια σειρά από σαβαγιάρ βουτώντας τα στο γάλα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι αν πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ,την βανιλίνη ανακατεύοντας πολύ καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας πάνω από τα σαβαγιάρ και στρώνουμε ομοιόμορφα. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο γάλα και κάνουμε την δεύτερη στρώση. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη , το κακάο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την βανιλίνη.
Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας μέσα στο ταψάκι και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Δείτε ακόμα Οικονομικό και γρήγορο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά
Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος μαζί με 20 γραμμάρια ζάχαρη. Την βάζουμε σε ένα κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια. Κόβουμε το γλυκό και πασπαλίζουμε κακάο σε κάθε κομμάτι. Το πιο εύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα ενθουσιαστείτε!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος